vineri, octombrie 25, 2024
AcasăMainBecali a impus o formulă catastrofală și s-a făcut de râsul Europei:...

Becali a impus o formulă catastrofală și s-a făcut de râsul Europei: 0-4 la Glasgow! Se ocupă de intrigi politice și asta-i ocupă aproape tot timpul

-

După o victorie relaxată (4-1 acasă cu Rigas FS) și una norocoasă (1-0 în deplasare cu PAOK Salonic), FCSB a fost umilită la Glasgow de vicecampioana Scoției, Rangers FC. Formula de start a campioanei României a fost una caricaturală, dictată personal de patronul Gigi Becali, candidat AUR la alegerile parlamentare.

În ultimele zile, Gigi Becali (66 de ani) a fost ocupat mai mult cu intrigile politice, dinamitând prin declarațiile sale atât PSD („Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: «Măi, nea Gigi, haide să-l băgăm pe Simion în turul 2!». Am zis: «Bine, hai să-l băgăm!». Mi-a zis asta acum vreo lună jumate”), cât și PNL („Am vorbit cu Rareș Bogdan și a zis: «Gigi, dacă intră Simion în turul 2, noi îl susținem pe George». I-am spus: «Băi, Rareș, 90%?». «Nu, 100%!». M-a sunat acum trei zile”), dar arătând, indirect, și cât de caricatural e AUR, partidul rusofil pentru care patronul candidează pe locul 2 (după George Simion) pe lista pentru Camera Deputaților, la București.

Între atâtea dezvăluiri, bârfe și uneltiri, Gigi Becali și-a făcut timp să dicteze și primul „11” al FCSB pentru meciul de la Glasgow, apoi să ceară imperativ cele trei schimbări de la pauză și încă două în repriza secundă.

Când patronul se crede antrenor

A fost o formulă de start cu adevărat penibilă, care arată amatorismul patronului care se visează antrenor. În condițiile în care lipseau mijlocașii Olaru (suspendat), Șut (accidentat și ocupat cu înmormântarea tatălui său) și Lixandru (accidentat), Becali și-a permis să țină pe banca de rezerve titulari incontestabili, precum fundașii laterali (Crețu și Radunovici), și doi jucători aflați în mare formă (Băluță și Oct. Popescu). În schimb, i-a titularizat pe Pantea, M. Popescu (improvizat pe un post care nu e al lui), Luis Phelipe, Edjouma și Baba Alhassan.

- Advertisement -

Cu o asemenea distribuție, n-avea cum să iasă bine! Și a ieșit foarte prost: FCSB s-a făcut de râs, pierzând la cel mai mare scor din etapa a 3-a a Ligii Europa (din 18 meciuri)! A mai fost un Qarabag – Ajax Amsterdam 0-3, în Azerbaidjan, în rest doar egaluri și victorii la cel mult două goluri diferență.

A existat și o decizie controversată de arbitraj, chiar în start, la scorul de 0-0. Era minutul 2 când Miculescu i-a „furat” mingea portarului englez Butland și a marcat în poarta goală, dar italianul Marco Di Bello s-a grăbit să fluiere fault în atac, anulând posibilitatea unei verificări în camera VAR.

Marcatorii gazdelor au fost orice altceva, numai scoției nu: un galez crescut în Anglia (Lawrence), un ceh trecut prin Olanda și Germania (Cerny) și un marocan adus în vara acestui an și trimis pe teren în repriza a doua (Igamane).

- Advertisement -

De altfel, între cei 16 jucători folosiți de antrenorul belgian Philippe Clement (50 de ani) s-au numărat doar doi scoțieni: fundașul Souttar și mijlocașul Barron. Ianis Hagi n-a fost nici măcar rezervă, pentru că el n-a fost inclus pe lista UEFA.

Rangers – FCSB 4-0: Lawrence (10), Cerny (31, 55), Igamane (71).

FCSB: Târnovanu – Pantea (46 Radunovici), Ngezana, Dawa, M.Popescu – Edjouma (60 Musi), Alhassan – Ștefănescu (46 Băluță), Miculescu (63 Baeten), Luis Phelipe (46 Oct. Popescu) – Bîrligea. Antrenor: Elias Charalambous (44 de ani).

După ce a stat constant între primele 8, FCSB a coborât pe locul 13 în clasament, având o situație încă bună, cu 6 puncte din 9 posibile, dar golaverajul și l-a compromis deja.

În „optimi” se califică primele 8 echipe, iar în play-off (16-imi) – următoarele 16 (locurile 9-24). Vor fi eliminate ultimele 12 formații (locurile 25-36). Dar, atenție, între FCSB și echipele de pe locurile 25-27 (Malmö, Braga, Beșiktaș) sunt doar trei puncte, care pot fi anulate într-un singur meci!

Clasamentul Europa League (după 3 etape din 8)

Programul FCSB în grupa Europa League

  • 26 septembrie, ora 22.00: FCSB – Rigas FS (Letonia) 4-1
  • 3 octombrie, ora 22.00: PAOK Salonic (Grecia) – FCSB 0-1
  • 24 octombrie, ora 22.00: Rangers FC (Scoția) – FCSB 4-0
  • 7 noiembrie, ora 19.45: FCSB – Midtjylland (Danemarca)
  • 28 noiembrie, ora 22.00: FCSB – Olympiakos Pireu (Grecia)
  • 12 decembrie, ora 19.45: Hoffenheim (Germania) – FCSB
  • 23 ianuarie, ora 19.45: Qarabag (Azerbaidjan) – FCSB
  • 30 ianuarie, ora 22.00: FCSB – Manchester United (Anglia)

Răzvan Lucescu, salvat de doi africani

Dintre celelalte 7 adversare ale FCSB din grupa Europa League, două au câștigat (grecii de la Olympiakos Pireu și danezii de la Midtjylland), două au remizat (Manchester United și PAOK Salonic) și trei au pierdut (Hoffenheim, Rigas FS și Qarabag).

De remarcat, totuși, meciurile bune făcute de campioana Letoniei, Rigas FS, după acel 1-4 de la București: 2-2 acasă cu Galatasaray (de la 0-2!) și 0-1 la Frankfurt (gol primit în minutul 79).

Echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a fost aproape de o nouă înfrângere pe teren propriu, dar a scos in extremis o remiză cu cehii de la Vktoria Plzen. Oaspeții conduceau cu 2-0 în minutul 39, dar au rămas în 10 oameni (eliminat americanul Dweh în minutul 70) și au primit două goluri spre final, autori doi africani: marocanul Tissoudali (84) și ghanezul Abdul Baba (90+3), ambii fiind trimiși pe teren în minutul 66.

Rezultate – etapa a 3-a

  • Rangers FS – FCSB 4-0
  • Qarabag – Ajax Amsterdam 0-3
  • PAOK Salonic – Viktoria Plzen 2-2
  • Fenerbahce Istanbul – Manchester United 1-1
  • FC Porto – Hoffenheim 2-0
  • Malmö FF – Olympiakos Pireu 0-1
  • Frankfurt – Rigas FS 1-0
  • Midtjylland – Union Saint-Gilloise 1-0
  • Tottenham Londra – AZAlkmaar 1-0
  • Olympique Lyon – Beșiktaș Istanbul 0-1
  • Galatasaray Istanbul – Elfsborg 4-3
  • Braga – Bodo/Glimt 1-2
  • Ferencvaros Budapesta – Nice 1-0
  • AS Roma – Dinamo Kiev 1-0
  • Twente Enschede – Lazio Roma 0-2
  • Athletic Bilbao – Slavia Praga 1-0
  • Maccabi Tel Aviv – Real Sociedad 1-2
  • Anderlecht Bruxelles – Ludogoreț Razgrad 2-0

Notă: Cu bold sunt marcate FCSB și cele 8 adversare ale sale din grupa Europa League.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Miraculosul minut 90+ al FCSB și naufragiul rușinos al CFR Cluj. Cei 8 adversari din „grupa de 36”: Manchester United și Olympiakos la București, Răzvan Lucescu la Salonic!

Șumudică, Rapid și ghetele roșii dăruite „interlopului” Piedone, „să-i netezească drumul spre Primărie”. Dan Șucu, candidatul care n-a mai fost

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -