joi, octombrie 24, 2024
AcasăNewsIlie Bolojan iese la rampă: anunță că "epoca Iohannis" s-a încheiat, vrea...

Ilie Bolojan iese la rampă: anunță că „epoca Iohannis” s-a încheiat, vrea alianță cu USR și nu neagă că ar fi interesat să preia conducerea PNL

-

Ilie Bolojan, „talismanul“ PNL și cel mai apreciat lider liberal în acest moment, a făcut miercuri seară, la Digi 24, mai multe afirmații care par să confirme zvonurile despre schimbările masive care se pregătesc în partid dacă lucrurile ies prost la alegerile din noiembrie-decembrie. Șeful CJ Bihor a anunțat că epoca Iohannis s-a încheiat în PNL, n-a negat interesul pentru preluarea conducerii partidului și a spus că vrea alianță cu USR, deoarece cu PSD nu se poate face reformă.

Fruntașul liberal a dat mai multe mesaje foarte importante pentru partid. A menționat că Nicolae Ciucă a greșit când a tolerat ca timp de o săptămână să se discute despre legea care urma să-i permită lui Iohannis să candideze pe listele partidului la alegerile parlamentare.

Din solidaritate de partid, Bolojan a fost diplomat și a refuzat orice discuție despre posibilitatea ca generalul să rateze turul 2 la alegerile prezidențiale. Orădeanul a insistat că PNL se va mobiliza și că are încredere în șansele lui Ciucă.

În același timp, când a fost întrebat dacă după alegeri e interesat să preia șefia în PNL, Ilie Bolojan a dat un răspuns ocolit din care a lipsit negația: „Mă voi implica cu siguranță în politica națională, din moment ce sunt în Parlament. Nu are importanță poziția, ci are importanță să fii într-o echipă care poate să-și pună energiile la dispoziție pentru a face ceva“.

- Advertisement -

Bolojan le-a spus moderatorilor că nu se pot face reforme cu PSD și că PNL ar trebui să intre într-o coaliție de dreapta. Întrebat direct dacă e vorba de coaliție cu USR, Bolojan a confirmat. El a adăugat: „Ca să influențezi semnificativ ceea ce se întâmplă la nivelul țării, îți trebuie stabilitate în guvernări, coaliții puternice și legi bune care să genereze stimulente în societate ca să îndrepte lucrurile”.

Pe de altă parte, Bolojan a lăsat și loc de întors, spunând că e de preferat o coaliție de dreapta dacă acest lucru e posibil conform rezultatului alegerilor. Cu alte cuvinte, a lăsat o poartă deschisă și spre PSD.

O altă poziție interesantă a fost cea legată de Iohannis. Bolojan a fost marginalizat, în toți acești ani, de Klaus Iohannis, care era invidios pe reputația liderului din Bihor. Acum a venit timpul revanșei. Bolojan a fost întrebat de mai multe ori dacă epoca Iohannis a luat sfârșit și el a răspuns pe ocolite că da.

- Advertisement -

Despre posibilitatea ca Bolojan să preia PNL, în cazul unui eșec la alegeri, se discută de mai multă vreme în partid. Venirea orădeanului în fruntea liberalilor ar coincide cu o epurare masivă la vârf, oamenii PSD și ai lui Iohannis urmând a fi îndepărtați rapid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

* PSD, PNL și AUR plătesc sute de mii de euro per emisiune la TV! De regulă, televiziunile încearcă să-și înșele publicul, ascunzând faptul că sunt emisiuni cumpărate, ba chiar la suprapreț

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -