joi, octombrie 17, 2024
AcasăNewsManevra PSD pare să fi reușit: Ciolacu și Simion ar intra în...

Manevra PSD pare să fi reușit: Ciolacu și Simion ar intra în finala prezidențială! Totuși, sondajul prezentat de Antena 3 ca fiind „comandat de USR” ar putea fi o intoxicare

-

George Simion ar fi marele câștigător al manevrei prin care PSD a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa prezidențială cu ajutorul CCR, arată un sondaj de opinie prezentat de Antena 3 ca fiind făcut la comanda USR. Ciolacu pare asigurată calificarea în finala prezidențială, deși are mult sub scorul partidului său. Pe locul 2 a urcat George Simion, către care se îndreaptă o parte a electoratului Dianei Șoșoacă. La două puncte și ceva în urmă se află, aproape la egalitate, Mircea Geoană și Elena Lasconi.

AVERTISMENT: Nu e exclus să fie o intoxicare marca Antena 3! Scorul ridicol al lui Ludovic Orban, 0,7%, e un indiciu în acest sens, dat fiind că liderul Forței Dreptei e considerat „dușman de moarte” la trustul lui Dan Voiculescu. În plus, nimeni din USR n-a confirmat, nici măcar „pe surse”, că un asemenea sondaj ar fi fost comandat de partidul Elenei Lasconi!

Clasamentul arătat publicului de Antena 3 ca fiind rezultatul unui sondaj făcut de USR arată că Nicolae Ciucă, generalul trimis de Iohannis să candideze în numele PNL la Președinție, își continuă prăbușirea.

În mod șocant, independentul Cristian Diaconescu l-a depășit pe Ciucă, semn că electoratul liberal se simte mai degrabă reprezentat de fostul ministru de Externe, decât de președintele PNL.

În general, votul este extrem de fragmentat, iar mini-candidații iau o parte importantă din electorat – peste 22%.

- Advertisement -

Clasamentul prezidențiabililor, prezentat la Antena 3 ca fiind la comanda USR:

  1. Marcel Ciolacu (PSD) – 23,4%
  2. George Simion (AUR) – 19,8%
  3. Mircea Geoană (independent) – 17,2%
  4. Elena Lasconi (USR) – 17,1%
  5. Cristian Diaconescu (independent) – 7,6%
  6. Nicolae Ciucă (PNL) – 6,2%
  7. Kelemen Hunor (UDMR) – 3,8%
  8. Cristian Terheș (independent) – 3,1%
  9. Ana Birchall (independent) – 0,7%
  10. Ludovic Orban (Forța Dreptei / PMP) – 0,7%
  11. Alții – 0,4%

După cum se poate observa, dacă datele din sondaj sunt reale, trendul descendent al lui Mircea Geoană este din ce în ce mai vizibil. În același timp, Elena Lasconi continuă să crească, dar pare că acest proces este prea lent.

Ceilalți candidați nu contează în lupta finală, deși vor influența decisiv soarta alegerilor prin fărâmițarea voturilor electoratului de dreapta. Diaconescu, Ciucă și Orban iau împreună 14,5% din voturile anti-PSD de dreapta, ceea ce echivalează cu trimiterea în finală a candidatului AUR, George Simion.

- Advertisement -

Manevra pusă la cale de Ciolacu, Hrebenciuc și Florin Iordache pare să fi dat astfel rezultate. Excluderea Dianei Șoșoacă de către CCR de pe lista candidaților a îndreptat spre Simion procentele necesare ca acesta să sară de la 14% spre 20%.

Dacă nu intervin schimbări majore până la ora primului tur de scrutin, Sistemul va reuși planul despre care se știa încă de acum 2-3 ani, de a repeta strategia din 2000. La alegerile din acel an au fost inventați mai mulți candidați de dreapta care au fărâmițat voturile acestui electorat, ceea ce l-a adus în finală pe reprezentantul PSD, Ion Iliescu, cu reprezentantul PRM, Corneliu Vadim Tudor. În turul 2 de scrutin, românii s-au văzut astfel siliți să aleagă „răul mai mic“, adică să dea țara total pe mâna PSD timp de 4 ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

5 COMENTARII

  1. De ce naiba candideaza Ludovic Orban? Stie din start ca nu are sanse dar mai manaca ceva din procentul singurului candidat viabil pentru tara asta.

    Cristian Diaconescu este o marioneta AUR si se stie de ce candideaza: papa din electoratul lui Basescu care s-ar duce probabil tot catre Lasconi. Daca astia doi ar renunta am avea alta finala. Dar uite asa, pentru ca electoratul e si batut in cap si se fac manevre securiste o sa avem de ales intre un analfabet care e pe fata cu Orcia si un analfabet care e pe la spate pe manevre cu Orcia.

  2. E bine de stiut asta si trebuie urmarite aceste fakeuri,sa nu mai se lase bizonul electoral influentat de hotii care vor sa-si pastreze puterea .Stiu foarte bine cum sa ademeneasca diiferiti opozanti mai putin imuni la mrejele puterii sa ajunga in sfera lor de putere.De apreciat ca sunteti singurii care ati fost mai circumspecti fata de acest „sondaj”-cred ca pot sa-l pun intre ghilimele- si e bizar ca alte site-uri nu au remarcat asta.Sa nu uitam ca Latrina lui voiculescu ,desi si-a pus blazonul CNN-nu inteleg cum a acceptat patronul american asa de usor asta!!!-tot cu pesedistii defileaza,gadea a si fost vazut cu ciolacu impreuna la adunat semnaturi! „Sondajul” a fost lansat special pentru a lua fata alegatorilor care sunt simpatizanti liberali,sa nu-si mai puna sperantele in Ludovic Orban,dar nu are cum sa fie adevarat scorul ,devreme ce de abia si-a inregistrat listele cu semnaturi cu doua zile inainte,pe 5 octombrie,cu un numar record de semnaturi intr-o perioada asa de scurta,de doar 17zile!

  3. Care e cel mai viabil,doar electoratul va judeca,asta daca nu e deja spalat pe creier de gadea si asociatii.Caci majoritarea presei platite de cio-ciu asta a facut 4 ani,sa adoarma vigilenta oamenilor,sa creada ca jocurile sunt facute si ca sistemul alege pentru ei,asa cum a facut timp de 34 ani.Ludovic Orban a fist impiedicat inca din 2021 sa candideze ,iar dupa 9 iunie,Lasconi a venit ciudat de repede,doar dupa 4 ani primar intr-un orasel de doar 45000 de suflete,sarind peste o groaza de etape,sa isi anunte candidatura la presedentie,spunand ca nu mai vrea sa defileze cu Orban..Sistemul nu doreste oameni fara legaturi cu securitatea ,pentru ca nu pot fi santajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -