vineri, octombrie 18, 2024
AcasăMainVIDEO. Piedone, agramat și la asaltul interlop din Piața Unirii: "pericol eminent"...

VIDEO. Piedone, agramat și la asaltul interlop din Piața Unirii: „pericol eminent” (de 6 ori!) / Nicușor Dan „se privilegiază” de un ordin

-

Asaltul interlop al PSD-istului Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, asupra legii și a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a dat ocazia lui Cristian Popescu Piedone, fost primar al aceluiași sector timp de 7 ani (2008-2015), să-și etaleze educația precară și starea de dușmănie cu limba română. A fost un festival de agramatisme și cuvinte pocite. Interlopul a încercat de 7 ori să spună „pericol iminent”, dar de 6 ori i-a ieșit „pericol eminent”!

Pentru a rostogoli minciunile PSD-iste din „cazul Piața Unirii”, România TV l-a activat pe Cristian Popescu Piedone (61 de ani), „interlopul” împrumutat recent de Dan Voiculescu PSD-ului, pentru a candida la alegerile parlamentare. Acesta a fost invitat luni, 14 octombrie, în emisiunea „Punctul culminant”, moderată de tonomatul pesedisto-rusofil Victor Ciutacu.

Dincolo de minciunile previzibile, prin care a încercat să susțină abuzul grosolan al PSD (Daniel Băluță – Robert Negoiță, asmuțiți de Marcel Ciolacu), Piedone a fost autorul unor agramatisme înfiorătoare.

După ce a luat doar 15,14% la alegerile din 9 iunie, când a candidat din partea PUSL (Dan Voiculescu) la Primăria Capitalei, fiind surclasat de Nicușor Dan (47,94%) și depășit de Gabriela Firea (22,17%), Piedone s-a reorientat: va candida la alegerile parlamentare, pe 1 decembrie, pe locul 1 al listei PSD pentru Senat în județul Giurgiu!

- Advertisement -

„Bu-bu-bu-bu-bu-bi-la-ba-la-la!”

Piedone și-a făcut intrarea în emisiunea lui Victor Ciutacu (vestit aspirator de bani de la PSD) cu un grohăit sinistru, de animal incert – o corcitură de porc, oaie și măgar.

Dialogul de start este memorabil:

Victor Ciutacu: Bună seara, domnule Piedone!

- Advertisement -

Cristian Popescu Piedone: Hea-hea… bu-bu-bu-bu-bu-bi-la-ba-la-la!

VIDEO: Grohăitul lui Piedone – de la minutul 7:30

„Ce vină are bucureștenii?!”

În a doua sa intervenție, Piedone a reușit să articuleze și alte cuvinte în afară de „bu-bu-bu-bu-bu-bi-la-ba-la-la”. A părut sincer îndrăgostit de adjectvul „iminent”, dar în trei încercări din patru i-a ieșit „eminent”!

Aflat în poziția de încasator, tonomatul Ciutacu s-a făcut că nu aude orgia lingvistică a lui Piedone (auzi, „pericol eminent”!!!), care s-a manifestat și prin alte maltratări grave ale limbii române.

Cristian Popescu Piedone: Pericolul este iminent! Atâta timp când nu lasă a se consolida un pericol eminent, va răspunde direct și personal primarul general Nicușor Dan! Daniel Băluță a vrut și vrea binele bucureștenilor. Lăsați Bucureștiul să se dezvolte! (…) Ce vină are bucureștenii dacă un primar general nu emite autorizație în regim de urgență pentru a consolida un pericol eminent?!

Victor Ciutacu: Întrebarea pe care o puneți e validă, domnule Piedone. (…)

Cristian Popescu Piedone: Domnule Ciutacu, nebunii sunt peste tot. Important e ca acei oameni responsabili de viața oamenilor care au fost aleși să-și dea mâna. Acolo este un pericol eminent. Ferească Dumnezeu de o nenoro… ne… neno… rocire. Cine va răspunde? Vreți să vedeți un „Colectiv” la Piața Unirii?! (…) Astăzi, cei care și-au asumat responsabilitatea – Daniel Băluță, Robert Negoiță – sunt cei care țin cu bucureștenii.

Definiția din DEX:

  • iminent – care este gata să se producă, să se întâmple (și nu se poate amâna sau evita);
  • eminent – care se distinge prin calități (intelectuale) deosebite.

Așadar, după mintea lui Piedone, pericolul de prăbușire a planșeului din Piața Unirii „se distinge prin calități (intelectuale) deosebite”!!!

VIDEO: Dialogul Ciutacu – Piedone, în care tonomatul îl validează pe agramat

Dușmanul hotărât al limbii române

Dar trei „pericole eminente” erau prea puține, așa că Piedone a repetat rușinoasa expresie de încă trei ori. În total, de 6 ori, ca să ne intre bine în cap, fi-ne-ar eminența să ne fie!

Și a mai agresat Piedone limba română cu „au trebuit” (corect: „a trebuit”, verb impersonal), „trebui” (corect: trebuie), „se privilegiază” (în loc de „se prevalează”), „albitru” (corect: „arbitru”), „eu și toți primarii din România poate să semneze” (impecabil dezacord!), „Traian Bălsescu” (hă-hă-hă!) și „o frustrare a primarului general, care nu a venit această consolidare” (?!?!?!?).

Colecția de perle a lui Piedone

  • „La Colectiv au trebuit să moară oameni. Acum nu mai trebui. Prevenția trebui respectată. Dacă acolo avem expertize că acest planșeu este eminent un pericol (de la un invitat din studio se aude mirat-șoptit: «Eminent!»), nimeni nu are dreptul să se… (pauză de câteva secunde) alinieze împotriva voinței realității.”
  • Fostul primar „Traian Bălsescu” (!!!) „i-a dat un cap în gură patronului unui chioșc care avea toate autorități… autorizațiile de funcționare în legalitate.”
  • „Democrația înseamnă suveranitatea oamenilor. Suveranitatea celor care ne-au votat și ne-au reprezentat și ne reprezintă… ăăă… îi reprezentăm în evoluția noastră în fața cetățenilor.”
  • „Faptul că astăzi Nicușor Dan se privilegiază (se prevalează – n. red.) de această neemitere a unei autorizații în regim de urgență, în care Comitetul Situațiilor de Urgență pe Municipiul București și al Sectorului a emis că este eminent pericol public, domnul primar general trebuie să se supună!”
  • „Ceea ce se întâmplă astăzi la Unirea (Piața Unirii – n. red.) este o frustrare a primarului general, care nu a venit această consolidare (!!!) și punere în protecție a cetățenilor din partea domniei sale. A venit din altă coloratură politică – și finanțare, și tot.”
  • „Dacă se va întâmpla și Nicușor va rămâne încă primar general, eu și toți primarii din România poate să semneze să dăm afară toți directorii…”
  • „Cum își pot permite în județul Giurgiu să interzică liberul albitru (arbitru – n. red.)?”
  • „Păi, dacă experții din lume, toată lumea spune că este un pericol eminent, ci ești tu, mă, Nicușoare?!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Ca ultimul bârfaș de mahala, fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

Refuzul PSD-PNL de a scoate politrucii de la șefia companiilor de stat face ca România să piardă încă o jumătate de miliard de euro din PNRR!

PSD, PNL și AUR plătesc sute de mii de euro per emisiune la TV! De regulă, televiziunile încearcă să-și înșele publicul, ascunzând faptul că sunt emisiuni cumpărate, ba chiar la suprapreț

3 COMENTARII

  1. Ma intreb cit de retardati sa fie astia din sectorul 4 sa-l voteze prima data pe Piedone iar apoi pe Băluță? Te astepti ca in Bucuresti sa fie oameni mai rasariti la minte, ca vorba aia, nu e un sat uitat in munti.
    Asa locuitori, asa primar.

  2. Ce vă mirați de Piedone?Chiar șeful mare, Ciolacu e mare analfabet.Nu pot să uit în veac ce a declarat în 2021 la Realitatea Plus, în perioada când protestele anti-restricții erau la apogeu, peste tot în țară, când el a zis „românii trebuie să muncește”. Moderatoarea (nu mai știu dacă Alexandra Păcuraru sau Anca Alexandrescu) țin minte că nu au reacționat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -