joi, octombrie 17, 2024
AcasăNewsScandal imens în centrul Capitalei. PSD-istul Băluță a început ilegal lucrările la...

Scandal imens în centrul Capitalei. PSD-istul Băluță a început ilegal lucrările la plafonul de beton de la Piața Unirii. „Gorilele” primarului Sectorului 4 îi pun mâna-n piept lui Nicușor Dan, adeptul legalității

-

Scene de neimaginat luni, în plin centrul Capitalei, unde primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, a confiscat pur și simplu Parcul Unirii, interzicându-le autorităților legale să intervină! Disperat că nu-și poate onora promisiunile făcute firmelor unor „băieți deștepți“ cărora le-a dat contractele pentru refacerea plafonului de la Pasajul Unirii, Băluță a acționat în forță, pornind lucrările în miez de noapte, fără avizele de la Primăria Capitalei. Când primarul Bucureștiului a venit însoțit de șeful Poliției Locale București, gorilele lui Băluță i-au pus mâna-n piept!

Întreaga poveste frizează absurdul și arată până unde merg încrengăturile caracatiței PSD care sufocă România. Avizul pentru începerea șantierului de la plafonul de sub Piața Unirii trebuie dat de Primăria Capitalei. În lipsa lui, Băluță s-a dus la prietenul său, primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, și a primit de acolo aviz!

Miza este următoarea: pentru a ocoli avizele legale, Băluță cere o autorizație de urgență. El a dat deja lucrările unui consorțiu alcătuit din firmele Erbașu, Concrete&Design Solutions și Bog’Art – abonate la contractele cu statul.

Băluță avea tot circuitul făcut: Ciolacu urma să-i plătească sute de milioane de lei în avans, apoi banii mergeau la firme de casă. Suveica s-a poticnit în Nicușor Dan, care nu vrea să dea autorizație de șantier fără avizele legale

Primarul PSD ia aproape 90% din finanțare – adică 867 de milioane de lei de la Guvernul Ciolacu, prin Programul Anghel Saligny, de la Ministerul Dezvoltării.

- Advertisement -

Numai că Băluță n-are avizele. Trebuia să depună documente pentru certificatul de urbanism și să ia autorizația de construire de la Primăria Municipiului București și autorizații de la Apele Române, Metrorex, Ministerul Culturii, Ministerul de Interne, SRI, STS, MApN, ISU, ALPAB, Direcția de Mediu de la Primăria Capitalei, Termoenergetica, Apa Nova, Orange, Distrigaz, STB, E-Distribuție, Netcity.

Există o amplă discuție asupra sumelor pe care s-a dat contractul, prin licitație, sume care sunt foarte mari. Graba lui Băluță e legată de angajamentele luate că banii încep să curgă rapid, în campania electorală. Înțelegerea era deja făcută, Ciolacu urma să-i dea sute de milioane de lei imediat cum s-ar fi deschis șantierul, ca să nu aștepte „băieții“.

Planul s-a blocat la Nicușor Dan, care ține morțiș să se respecte legalitatea.

- Advertisement -

Disperat, Băluță a amenințat întâi că reziliază contractele, apoi, brusc, a acționat în forță. În noaptea de duminică spre luni au apărut oamenii primarului de la Sectorul 4, care au împrejmuit zona.

Nicușor Dan a avertizat că Primăria Sectorului 3 n-are competența legală să dea autorizație de urgență pentru aceste lucrări, Pasajul și Piața Unirii fiind în proprietatea și administrarea Primăriei Generale. Practic, ne confruntăm cu același tip de abuz pe care l-a încercat și Robert Negoiță astă-toamnă, când a vrut să pună palmieri, fără autorizație, pe terenul Primăriei Generale. Sunt provocări pe care PSD le organizează regulat, pe banii locuitorilor, ca să genereze scandaluri cu Nicușor Dan – perceput ca o amenințare pentru partid, mai ales că nu intră în „combinații“.

„Vă atrag atenția, domnule primar, să nu instigați oamenii să facă o infracțiune! Acum sun la 112!“

Daniel Băluță a făcut o conferință de presă în care a anunțat, diversionist, că zona n-ar aparține Primăriei Generale, ci Ministerului Mediului, prin Apele Române, iar terenul ar fi la Sectoarele 3 și 4.

Nicușor Dan a răspuns că subteranul aparține Apelor Române, dar tot ceea ce se află la suprafață, inclusiv zona împrejmuită abuziv de gorilele lui Băluță, este a Primăriei Generale. „Este ca și cum aș veni eu la dumneavoastră în curte și mă apuc, fără autorizație, să-mi construiesc o gheretă”, a exemplificat Nicușor Dan. El a repetat că-l așteaptă pe Băluță să obțină avizele legale.

Primarul general s-a dus, însoțit de Poliția Locală, să demonteze gardurile montate la adăpostul întunericului de Primăria Sectorului 4. Acolo, surpriză! A fost întâmpinat de oamenii lui Băluță, care l-au împiedicat să pătrundă, l-au pus să se legitimeze, comportându-se foarte agresiv: „Vă atrag atenția, domnule primar, să nu instigați oamenii să facă o infracțiune! Acum sun la 112!“.

Nicușor Dan era însoțit chiar de șeful Poliției Locale a Bucureștiului când haidamacii lui Băluță i-au împiedicat să intre!

Mai multe anchete de presă făcute în ultimii ani au arătat legăturile Poliției Locale a Sectorului 4 cu clanurile lumii interlope, printre cele favorizate fiind Clanul Sportivilor.

„E vorba despre mofturile unui primar care vrea să ia niște bani înainte să ia avizele necesare“

Nicușor Dan a plecat, anunțând că se va întoarce cu Poliția Națională și va demonta gardurile instalate abuziv de gașca lui Băluță. „Niște cetățeni au pus niște garduri pe care noi o să le luăm“, a spus primarul, adăugând că același lucru se va întâmpla și cu utilajele constructorului.

„E vorba despre mofturile unui primar care vrea să ia niște bani înainte să ia avizele necesare. Primăria Sectorului 3 a dat nelegal o autorizație de construire pentru Primăria Sectorului 4, pentru că PS3 nu e proprietar pe acest teren”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a adăugat că poveștile despre pericolul iminent de prăbușire a plafonului de la Unirii, preluate insistent de unele mass-media în ultimul an, nu au nicio acoperire reală și niciun expert nu spune așa ceva.

Toate așa-zisele știri despre pericolul de prăbușire a plafonului de la Unirii au plecat tot de la Daniel Băluță, care cumpără – la fel ca și Robert Negoiță – publicitate de milioane de lei la televiziuni și destule site-uri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

* VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -