sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăNewsSe prăvălesc minciunile peste Geoană: Ministerul de Externe confirmă că el a...

Se prăvălesc minciunile peste Geoană: Ministerul de Externe confirmă că el a fost angajat pe pile, nu prin concurs; și în 1990, nu în 1991 – cum scrisese în CV-ul de la NATO

-

Muntele de schelete înghesuite în dulapul lui Mircea Geoană se prăvălește, pur și simplu, peste candidatul la președinție, ale cărui șanse de a prinde finala se destramă pe zi ce trece. Ultimele minciuni ieșite la iveală sunt cele legate de intrarea sa în Ministerul de Externe și începerea carierei de diplomat. Libertatea.ro publică vineri dovezi că Geoană s-a angajat la MAE în primăvara lui 1990, nu în 1991, cum scrisese în CV-ul depus la NATO, și a pătruns acolo pe pile, nu prin concurs.

Mircea Geoană s-a prezentat la Bruxelles drept un tehnocrat care a fost angajat la MAE în 1991, pe postul de director. În mod surprinzător, săptămâna trecută el i-a spus jurnalistei Sidonia Bogdan, de la Libertatea, că de fapt a fost angajat în primăvara lui 1990, prin concurs.
Minciuna din CV-ul depus la NATO fusese observată de mai multă vreme de Ludovic Orban, președintele de la Forța Dreptei, care atrăsese atenția într-un interviu apărut la sfârșitul lunii septembrie că Geoană minte și că a fost angajat în 1990, nu în 1991.

Un răspuns oficial de la MAE a venit să clarifice lucrurile: „Domnul Mircea Geoană a fost angajat în Ministerul Afacerilor Externe, începând cu data de 1 martie 1990, conform contractului individual de muncă nr. G-566, cu aprobarea ministrului afacerilor externe“.

Geoană pretinsese că „m-am angajat prin concurs la MAE și am fost repartizat ca referent pentru spațiul francez. După vizita lui Francois Mitterrand în România am devenit director pentru afacerile europene, iar din septembrie 1991 și până în toamna anului 1992 am fost la studii în Franța“.

- Advertisement -

Fulminanta carieră în diplomația românească nu se datorează însă calităților excepționale, ci pilelor. Geoană este fiul fostului general ceaușist Ioan Geoană, ofițerul preferat al dictatorului și comandantul Gărzilor Patriotice care în 1989 au tras în oameni la Revoluție. Sergiu Celac, ministrul de Externe care l-a angajat pe Geoană (la momentul respectiv, în vârstă de 33 de ani), era un cunoscut al tatălui actualului candidat la președinție. Celac fusese înainte de 1989 traducătorul oficial al lui Nicolae Ceaușescu la întâlnirile cu șefi de stat din străinătate.

Profesorul universitar Cristian Preda, fost europarlamentar, scrie pe pagina sa de Facebook: „Geoană minte de stinge. A tot zis că a dat concurs la MAE. Jurnalista Sidonia Bogdan a aflat că n-a fost așa. Angajarea lui s-a făcut fără concurs. Au contat pilele lui taică-su. General la gărzi patriotice. Un fel de Onțanu din vremea lui nea Nicu”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

Colaps total al Justiției în regimul Iohannis-PSD: judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas și-au motivat anularea condamnării de 14 ani a lui Mario Iorgulescu prin faptul că „micuțul“ n-ar fi vrut să-și omoare victima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -