Remus Pricopie, rectorul SNSPA sub umbrela căruia „sondorii“ Alfred Bulai și Marius Pieleanu și-au făcut de cap cu studentele, sare la gâtul lui Mircea Geoană într-un interviu acordat pentru Aktual24.ro. Pricopie, care e bun amic cu Marcel Ciolacu și perceput ca fiind foarte apropiat de PSD și de serviciile secrete, îl acuză pe fostul secretar general adjunct al NATO că ar fi finanțat dubios și previzionează că nu va ajunge în turul 2 al alegerilor prezidențiale.
Un subiect asupra căruia Remus Pricopie insistă este sursa banilor de campanie electorală pentru Mircea Geoană. Subiectul este cât se poate de real, iar despre finanțatorii din umbră ai fostului președinte PSD (2005-2009) circulă deja destule informații, mai mult sau mai puțin oficiale.
Însă venită dinspre amicul actualei conduceri a PSD, observația capătă alte conotații: „Numai dumnealui (Geoană – n. red.) ne poate spune cum a reușit să acopere cheltuielile de până acum legate de campania electorală. Eu am semnalat acest lucru de câteva luni. Nu există campanie fără bani. În cazul partidelor parlamentare, finanțarea se face prin partide, transparent și pe baza unor legi destul de clare. În cazul unui independent, în opinia mea, este aproape imposibil să strângi cel puțin 20 de milioane de lei pentru o campanie. Faptul că Mircea Geoană ignoră total acest subiect nu este un semn bun. Alegătorii, atunci când votează, au dreptul să știe cine sunt finanțatorii din spatele unui politician. Dacă nu face publice aceste date, fiecare dintre noi poate să-și imagineze orice, inclusiv că acel politician este candidatul finanțatorilor, nu candidatul românilor. Iar Mircea Geoană, din păcate, are o lungă tradiție atunci când vine vorba de finanțări dubioase. Unele sunt documentate video și se găsesc pe YouTube”.
Rând pe rând, prietenul lui Ciolacu a bifat tot punctajul de partid: i-a creionat pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă drept oameni de stat responsabili, care lasă rivalitatea politică deoparte în interesul poporului când vine vorba de inundații. Mai mult, Pricopie a pretins că nu vede cum la televiziunile controlate de PSD i se face propagandă masivă lui George Simion și a susținut că Elena Lasconi ar fi început să scadă în sondaje.
Cea mai amuzantă dintre afirmațiile lui Remus Pricopie este aceea în care spune că, până la urmă, în turul 2 al alegerilor prezidențiale vor intra Ciolacu și Ciucă!
În ceea ce-l privește pe Geoană, rectorul SNSPA îi mai trage un șut, estimând că nu are cum să prindă finala, pentru că e Ciucă pe-acolo.
Remus Pricopie: „În opinia mea, liderii celor două partide mari – PSD și PNL – se vor distanța gradual față de restul candidaților. Au forța politică, la centru și în fiecare localitate din România, pentru a fi prezenți cu mesaje, cu idei, cu oameni. O șansă ar fi putut să aibă și Elena Lasconi dacă partidul său, USR, ar fi luptat pentru ea și o alianță USR-PMP-REPER s-ar fi realizat. În absența unei platforme politice relevante, Elena Lasconi nu poate decât să contribuie la coagularea opțiunilor de dreapta, în al doilea tur, respectiv să încurajeze votanții săi să sustina «candidatul dreptei» în confruntarea finală. Mircea Geoană este un caz particular. Este, într-un fel, de apreciat încăpățânarea cu care s-a avântat în acest proiect politic, dar, în opinia mea, fără să calculeze cu atenție toate elementele. Nu are forța să ajungă în turul 2, chiar dacă se pare că are bani. (…) În concluzie, în acest moment – și spun asta pentru că pe parcursul celor două luni și jumătate de campanie se pot întâmpla și se vor întâmpla foarte multe –, turul 2 pare că va fi o bătălie clasică, între candidații celor două mari partide, PSD și PNL“.
În acest moment, toate sondajele credibile îl dau pe Nicolae Ciucă în plină scădere. Liderul PNL a ajuns la o intenție de vot de 5,6-6%, cu trend descendent. Laudele și estimările făcute de Remus Pricopie sunt de-a dreptul descalificante în primul rând pentru emitent și arată, în același timp, cum inclusiv profesorii abdică în România de la normele morale și de la orgoliul profesional pentru a se face preș de partid. În cazul de față, la „partidul” PSD-PNL.