vineri, septembrie 20, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Israel a dat o lovitură devastatoare organizației Hezbollah: pagerele a 3.000...

VIDEO. Israel a dat o lovitură devastatoare organizației Hezbollah: pagerele a 3.000 de teroriști au explodat simultan, rănindu-i mai ales în zona abdomenului și a organelor genitale. Cel puțin 9 morți

-

O lovitură teribilă a primit întreaga organizație Hezbollah: marți la prânz, pagerele purtate de peste 3.000 de militanți teroriști au explodat simultan, provocându-le acestora răni care au variat de la leziuni ușoare până la unele soldate cu decesul victimelor. Acțiunea a fost plănuită de Israel, iar aproape întreaga conducere a organizației a fost lovită simultan. Printre răniți se raportează că ar fi și ambasadorul Iranului în Liban – încă o dovadă clară că regimul de la Teheran e în strânsă legătură cu teroriștii.

Se estimează că în acest atac au murit cel puțin 9 persoane, între care și o victimă colaterală inocentă, o fetiță de 8 ani. Alte sute de persoane sunt rănite grav. Numărul total al răniților este însă de circa 3.000 – aproape toți militanți Hezbollah.

Povestea este absolut spectaculoasă. Astă-vară, în urma loviturii date de Israel în care au fost uciși liderii Hezbollah în chiar centrul Beirutului, conducerea organizației teroriste și șefii acesteia de la Teheran au decis să renunțe la telefoanele mobile, considerate nesigure și ușor de interceptat de către israelieni. S-a hotărât trecerea la un mijloc de comunicație bine-cunoscut și românilor care au trăit mijlocul anilor 1990: pagerul.

Acest mic dispozitiv pe care poți primi și trimite mesaje scurte – un fel de SMS-uri – se poartă de obicei la brâu, deținătorul său fiind anunțat prin niște bip-uri de apariția unui nou mesaj.

- Advertisement -

Iranienii și teroriștii Hezbollah au comis însă o mare eroare: n-au neverificat serios de unde achiziționează pagerele. Fără să știe, ei au cumpărat lotul de la oamenii Mossad, serviciul secret israelian. Israelienii au modificat bateriile cu litiu ale pagerelor, care conțineau o cantitate mică de explozibil ce putea fi activată de la distanță.

Detonarea a avut loc în momentul stabilit de conducătorii israelieni, care au aruncat efectiv în aer, simultan, toată organizația activă a Hezbollah.

Imaginile surprinse de camerele video din cele mai diverse locuri arată momentul în care pagerele purtate de teroriștii din Liban și Siria explodează, rănindu-i pe aceștia când se aflau în supermarket, pe stradă, la cafenea ori la birou.

- Advertisement -

Câteva zeci de minute mai târziu, secvențe filmate în spitalele din Beirut arătau o aglomerație de nedescris, cu sute de teroriști răniți, aglomerați pe holuri.

Se estimează că Hezbollah are circa 3.000–5.000 de luptători activi și alți 10.000 de rezerviști. Prin lovitura de marți, Israelul a afectat grav aproape toată organizația activă a mișcării teroriste.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a reușit Mossadul să masacreze Hezbollahul dintr-o lovitură: agenți sub acoperire le-au vândut teroriștilor pagere în care băgaseră explozibil și le-au supraîncălzit prin comandă de la distanță

* Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

4 COMENTARII

    • Maestrii inselaciunii, cei care v-au daruit communismul, pentru care ai asa mare admiratie planuiesc sa va ceara despagubiri pentru complicitate la Holocaust. Astept cu nerabdare reactia pupincuristilor.

      • Vlaicu nu prea știe istorie. Mosadul a mai organizat atacuri teroriste la sfârșitul anilor 70 în Europa, unde au murit oameni nevinovați. Europa nu se afla în conflict cu Israel, dar Mosadul și a permis, iar serviciile și guvernele țărilor respective s au purtat ca niște fatalai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -