joi, septembrie 19, 2024
AcasăNewsGeoană nu se mai oprește din gafe: s-a proclamat și el „decrețel“,...

Geoană nu se mai oprește din gafe: s-a proclamat și el „decrețel“, deși e născut în 1958, cu 8 ani înainte de celebrul decret al lui Ceaușescu

-

Mircea Geoană pare să nu se mai poată opri din gafe: candidatul independent la Președinția României s-a autoproclamat „decrețel“, deși el este născut în 1958, cu 8 ani înainte ca Nicolae Ceaușescu să dea decretul prin care interzicea avorturile. În această nouă situație penibilă, Geoană fie nu știe ce înseamnă „decrețel“, fie știe, dar a vorbit gura fără el, fie pur și simplu și-a imaginat că nu se va prinde nimeni de minciună.

Mircea Geoană are 66 de ani, fiind născut în 1958. Așa-zisa generație a „decrețeilor“ este cea născută în perioada 1966-1970, când dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, interesat să aibă cât mai multă forță de muncă în România, a dat un decret prin care interzicea avorturile. S-a înregistrat atunci un număr foarte mare de nașteri, mulți copii fiind însă nedoriți de părinții care, luați prin surprindere, n-au putut face întreruperi de sarcină.

Acea generație, ajunsă azi la vârsta de 55-58 de ani, este cea mai numeroasă din România și reprezintă un „trofeu“ râvnit de toți candidații. Probabil gândindu-se că le va obține bunăvoința și votul dacă se proclamă și el decrețel, Mircea Geoană n-a reușit decât să se umple de ridicol.

În timpul emisiunii „În fața ta“, difuzată sâmbătă la postul Digi 24, Geoană a fost întrebat de moderatori ce părere are despre dreptul la avort al femeilor – un subiect foarte sensibil. Răspunsul și mesajul transmis au fost foarte bune, dar în mijlocul declarației Geoană a făcut o afirmație de neînțeles: „Eu cred că dreptul femeii de a decide ce face cu viaţa ei… Noi suntem în România, nu suntem în America. Noi am trăit în anii… Eu sunt decreţel şi eu! Nu sunt confortabil deloc să spun unei femei că cineva, din orice motiv, poate dispune de corpul său şi decizia sa suverană de a face ceea ce doreşte acolo. Sunt foarte progresist aici”.

- Advertisement -

Candidatul la Președinția României comite gafă după gafă în ultimele săptămâni.
Mai întâi, la înmormântarea fostului spion KGB-ist Mihai Caraman a apărut o coroană de flori pe care scria că e din partea familiei Geoană. Mircea Geoană – pe atunci, încă secretar general adjunct al NATO – a negat cu vehemență că ar fi fost trimisă de el și a spus că va reclama la poliție uzurparea de identitate. Nu se știe nici până azi dacă a depus acea plângere și ce s-a întâmplat cu ea sau totul a rămas la stadiul de declarație.

La foarte scurt timp după aceea, Mircea Geoană a comis imprudența să se ducă la ziua de naștere a conspiraționistului rusofil Marius Tucă. S-a așezat acolo alături de rivalul Marcel Ciolacu, controversatul afacerist Radu Budeanu și o pleiadă de indivizi dubioși, purtători ai mesajelor propagandei ruse în România. Ulterior, s-a justificat că ar fi prieten vechi cu Tucă.

După ce a demisionat de la NATO și a intrat în campania electorală, gafele s-au îndesit. Într-un interviu la Pro TV, Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai, care e mort de 7 ani. Ulterior, și-a cerut scuze.

- Advertisement -

Imediat după aceea a apărut o înregistrare cu el în care spunea despre fostul președinte Traian Băsescu, om la 72 de ani și cu multiple operații (inclusiv pe inimă), că ar fi „degradat biologic“. Băsescu s-a enervat și i-a răspuns că n-o să ajungă niciodată atât de degradat încât să-i ureze „La mulți ani!” Regelui Mihai. Jignirea adusă unui om mai în vârstă și bolnav probabil că nu le-a picat bine multor pensionari cu probleme medicale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

6 COMENTARII

  1. ” Fost comandant al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO, generalul (r) Cătălin Tomescu explică, pentru „Adevărul”, cum ne-am distrus singuri industria de apărare și capacitatea de ripostă, printr-un amestec de dezinteres, incompetență și corupție.”

    În ultimii ani, după Revoluție, întreaga industrie de apărare a fost lăsată de izbeliște, ceea ce are urmări în ziua de azi, susține el.

    În unele cazuri, lipsa de interes a politicienilor a mers mână în mână cu incompetența sau chiar cu corupția la nivel înalt. De altfel, la fel cum s-a întâmplat în economie, în industria civilă, unde Federația Rusă a găsit interpuși pentru a-și promova interesele în detrimentul României, brațul lung al Moscovei a ajuns și în industria de apărare sau cel puțin a reușit să influențeze unele decizii. Decizii care în timp s-au dovedit a fi împotriva intereselor naționale ale României. Evident, incompetența și corupția au avut un rol poate chiar mai mare.”

    Cum maica ? Patriotii ?

  2. In momentul asta in sondaje este in pole position. Rezulta ca pe alegatori nu-i intereseaza cat gafeaza sau cat de inteligent este un candidat chiar si la prezidentiale. Oamenii vor pe cineva ca ei. Asta daca nu se iveste un lider real. Puzderia de candidati, bufetul de candidati, e si pentru a acoperi, pe alocuri strategic, gusturile variatilor alegatori. Domnul Geoana, declarat independent, s-a gandit ca in logica asta ar putea sa puna pe masa in fata diversilor alegatori un ratatouille. Asta si din lipsa de voturi asigurate printr-un partid.
    Mai toti candidatii sunt obligati la un fel de mirroring preparat cu grija in echipa fiecaruia, un mirroring cu tot ce misca si pune stampila pe buletin de vot.
    Insa asta se intampla si pentru ca nu au o personalitate de lider, o personalitate acceptata de majoritate ca fiindu-i superioara si totusi pe plac. Asa cum s-a impus presedintele Basescu, care a facut si nu a facut, atat cat s-a putut prin locurile astea, dar care a fost totusi un lider.
    Criteriile dupa care personal voi alege: aleg candidatul care arata macar un amarat de potential de lider, daca lideri nu s-au ridicat la suprafata, si, obligatoriu, cu care principial macar partial cred ca rezonez, si nu poate fi o alta alegere decat de dreapta.
    Liderii buni sunt rari, liderii malefici sunt mult mai desi. Ceausescu se chinuia si chinuia poporul cu cultul personalitatii lui tocmai pentru ca era frustrat ca liderul din el e mic, epsilon de mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -