joi, septembrie 19, 2024
AcasăNewsFBI: Vaste acțiuni rusești de manipulare, cu scopul de a distruge UE,...

FBI: Vaste acțiuni rusești de manipulare, cu scopul de a distruge UE, a discredita SUA și a stopa ajutorul pentru Ucraina. Dosarul conține 277 de pagini cu dovezi

-

Regimul Putin e angajat într-un război psihologic total împotriva Occidentului, relevă dovezile depuse de FBI în instanță, într-un dosar privind campania Rusiei de influențare a alegerilor care au loc în SUA la 5 noiembrie. Kremlinul vizează amplificarea la maximum a disensiunilor din societate în SUA și Uniunea Europeană și influențarea elitelor astfel încât să se creeze neîncredere între americani și europeni, dar și ca să se sisteze ajutorul pentru Ucraina, scrie Politico.eu.

Dosarul privind acțiunile Rusiei contra Europei este conex unui proces din justiția americană unde autoritățile au inculpat doi cetățeni ruși și au închis peste 30 de site-uri. Cetățenii ruși cumpărau cu sume exorbitante, furnizate de serviciile secrete rusești, influenceri americani care erau obligați, de banii respectivi, să producă videoclipuri virale în sprijinul teoriilor promovate de propaganda Kremlinului.

Într-un caz, un influencer a primit 400.000 de dolari pe lună, plus primă de instalare și primă de obiectiv. În alt caz, influencerul primise 100.000 de dolari pe lună.

Cele peste 30 de site-uri propagau, de asemenea, ura și divizarea între diversele grupuri din societatea americană și susțineau teorii conspiraționiste promovate de propaganda rusească.

- Advertisement -

În acest dosar există și un volum de 277 de pagini în care agenții FBI prezintă documente clare despre operațiuni similare ale Rusiei în Europa.

Conform dovezilor obținute de anchetatorii americani, rușii acționează foarte concentrat pentru manipularea politicienilor, oamenilor de afaceri, jurnaliștilor și influencerilor din cele mai importante state europene: Germania, Franța, Italia și Marea Britanie.

Moscova a creat o instituție specială – Agenția de Proiectare Socială – care se ocupă de războiul psihologic contra Europei și a SUA

Scopul lui Putin este de a produce disensiuni între europeni, de a compromite SUA în ochii acestor acestor popoare și de a le determina să-și retragă sprijinul pentru Ucraina. FBI a depus în instanță documente, memorandumuri, procese-verbale ale ședințelor în care responsabilii ruși cu războiul psihologic hotărăsc direcțiile de acțiune.

- Advertisement -

Moscova a creat un organism special care se ocupă de așa ceva și care se numește „Agenția de Proiectare Socială“. O notă a acestei agenții obținută de FBI și depusă în instanță descrie un plan de a manipula europenii prin intermediul postărilor și al comentariilor reale de pe rețelele de socializare, astfel încât filtrele puse de administratori pentru a depista boții să fie ocolite.

Agenția de Proiectare Socială își desfășoară activitatea sub directa coordonare a adjunctului șefului de cabinet al președintelui rus Vladimir Putin, Serghei Kirienko, lucru care arată importanța foarte mare pe care o acordă Rusia distrugerii din interior a UE.

Documentul rusesc obținut de FBI afirmă că scopul campaniei este de a „produce în rândul publicului reacții raționale (cum ar fi «într-adevăr, de ce trebuie să ajutăm NOI Ucraina?») și emoționale (cum ar fi «americanii sunt niște ticăloși!»)”.

Operațiunile psihologice s-au folosit și de așa-numitele domenii „doppelgänger“ (clonarea unor site-uri ori citarea falsă a unor surse) pentru a răspândi articole și conținuturi false care să pară că provin de la instituții media occidentale. Domeniile au inclus falsuri care imitau Reuters, Der Spiegel, Bild, Le Monde, Le Parisien, Welt, FAZ, Süddeutsche Zeitung, Delfi și altele și au fost plătite cu criptomonede precum bitcoin, potrivit declarației FBI.

Germania este socotită de ruși veriga slabă a Europei. Destabilizarea societăților europene se realizează prin „răspândirea de narațiuni false suplimentare”, „înregistrări video, documente și conversații telefonice false”, „comentarii pe rețelele de socializare” și „citate false și reale de la persoane influente”

Interesant este că specialiștii ruși în operațiuni psihologice au identificat Germania drept o țintă deosebit de vulnerabilă pentru influența rusă. „Germanii sunt mai dependenți decât francezii”, se arată într-unul dintre documentele rusești, referindu-se probabil la dependența economică a Germaniei de gazul și exporturile rusești.

„În primul rând, trebuie să discredităm SUA, Marea Britanie și NATO și, în al doilea rând, să-i convingem pe germani să se opună «politicii ineficiente a sancțiunilor»“, se arăta în obiectivele stabilite de conducerea agenției rusești.

Un alt document al Agenției de Proiectare Socială descrie o operațiune denumită „International Conflict Incitement” care vizează în special Franța și Germania. Obiectivul său: „Escaladarea tensiunilor interne (…) pentru a promova interesele Federației Ruse”, precum și „amplificarea conflictelor din viața reală și crearea artificială a unor situații conflictuale” prin intermediul unor articole false, al unor persoane influente, precum și al unor postări și comentarii specifice pe rețelele sociale.

Documentul rusesc arată că scopul e de a „destabiliza situația din societate” în Franța și Germania prin „răspândirea de narațiuni false suplimentare”, „înregistrări video, documente și conversații telefonice false”, „comentarii pe rețelele de socializare” și „citate false și reale de la persoane influente”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

1 COMENTARIU

  1. Raportul lui Mario Draghi ,fost premier italian si presedintele Bancii centrale europene poate fo considerat un ajutor pentru Rusia ,pentru ca scoate in evidenta pierderile economice ale UE din cauza eneriei scumpe si mai ale gazelor naturale care au un pret de aproape patru ori mai mare fata de cele pe care UE le importa din Rusia …Draghi arata indirect ca SUA este de vina pentru intrarea in recesiune a economiei UE ….Deasemenea el atrage atentia ca UE trebuie sa gindeasca in alt mod ,decit pina acum ,protectia sociala , economia verde ,si mai ales trebuie sa mareasca bugetul european cu 800 de miliarde de euro ,bani care vor merge in tarile dezvoltate tehnologic care pot face inovatie si pot dezvolta la un ritm care sa egaleze China si SUA in domeniul IA si robotizarii ,calea sigura care schimba noua era industriala care a pornit in lume si UE daca vrea sa nu ramina in urma Chinei si SUA trebuie sa tina cont de recomandrile raportului lui Mario Draghi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -