joi, septembrie 19, 2024
AcasăOpiniiCartea lui Ciucă

Cartea lui Ciucă

-

PNL a cheltuit 2 milioane de euro, care se vor face 4 până la finalul anului, cu reclama aia pentru cartea lui Nicolae Ciucă.

Dar nu vă grăbiți acum la librării să puneți mâna pe opera lui Ciucă – cartea nu există. Dar așa a gândit strategul PNL, celebrul doctor Bode, că reclama e sufletul alegerilor. La fel ca liberalismul la PNL, există doar afișul, conținut nu există.

Dacă v-a apucat însă cheful să citiți o carte scrisă de un politician, puteți să citiți în vacanța asta “Cine a făcut România: răscrucile noastre”.

- Advertisement -

Tirajul s-a epuizat în librării, dar o puteți descărca în format pdf dacă vă abonați la newsletter-ul Comunitatea Liberală 1848 și o primiți gratis.

Vă puteți abona aici: https://mailchi.mp/6572046930a5/ff26bzbi6z.

DE ACELAȘI AUTOR:

PNRR-ul ăla rău pe care nu-l găsea Ciolacu

Ciolacu și „procedura de selecție” PSD-istă

Schema alba-neagra la vot. Sectoarele 1 și 2 nu sunt excepții!

10 COMENTARII

  1. Nicolae Ciucă nu-i în stare să articuleze două cuvinte si este greu de crezut că el ar fi in stare scrie o carte despre sine intitulată „Un ostaș în slujba țării”. De aceea, în cazul lui Nicolae Ciucă se potriveste zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“.
    (Vezi: https://www.catavencii.ro/un-impostor-in-slujba-tarii/)
    Oricum, chiar în titlul cărții inexistente dar afișat pe panourile care domină drumurile țării , s-a strecurat un pleonasm. Prin definitie, ostaș înseamnă o persoană care slujește în armata unei țări. Poate că înainte Ciucă trebuia să consulte „Dicționarul ortopedic” al Alinei Gorghiu. Ministra Justiției, Alina Gorghiu a făcut o gafă într-o emisiune radio, unde a încurcat termenii ”ortopedic” și ”ortoepic”: „Acum avem varianta de feminin la ministru, în dicționarul ORTOPEDIC și ortografic al Limbii Române”:
    (Vezi: https://www.g4media.ro/video-alina-gorghiu-confuzie-ridicola-intr-o-emisiune-radio-referindu-se-la-doom-acum-avem-varianta-de-feminin-la-ministru-in-dictionarul-ortopedic-si-ortografic-al-limbii-romane.html)
    Prin urmare, lăsând gluma de-o parte, expresia „Un ostaș în slujba țării”, este un pleonasm. Din acest motiv, dar si din altele, titlul cărții lui Ciucă netipărită încă ar putea fi formulat mai simplu simplu „Un ostaș”:
    (Vezi: https://www.cotidianul.ro/un-ostas-si-cam-atat/)
    Apoi, pe cine interesează o carte cu aspecte din viata personală a ostașului Nicolae Ciucă , atâta timp cât intrând în politică, acesta s-a dovedit a fi o nulitate în calitatea de premier si de presedinte al senatului.
    Ba mai mult, individul Nicolae Ciucă mai are o uriasă problemă nelămurită legată de plagiatul tezei sale de doctorat, pentru care orice om politic onorabil ar trebui să facă un pas în spate, la fel ca în țările civilizate.
    (Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

  2. Ce treabă are Sulla cu Prefectura? Profitând de inepția lui Nicolae Ciucă de a-si face reclamă pe banii statului la o carte nepublicată, Cristian Ghinea ne sugerează să-i lecturăm cartea lui intitulată “Cine a făcut România: răscrucile noastre”, aparuta la editura HUMANITAS in anul 2023, ceea ce nu-i un gest frumos.
    Dacă tot a pornit de la Ciucă, atunci cea mai bună lectură ar fi cartea lui Igor Bergler, intitulată „Moş Teacă cel nou- Ciuca bătăilor lui Klaun Împărat şi alte schiţe”, apărută in anul 2003, la Editura BOOKZONE, în colecţia Republica infractorilor.
    Cartea lui Igor Bergler este un pamflet în care aventurile lui Mos Teaca cel Nou dezvaluie istoria unui tinut în tranzitie, în care obedienta, lăcomia si cinismul îti garantează un loc căldut intr-un ecosistem bizar, populat de o menajerie de personaje precum Varanul, Parcel Ciolanu, Limbricel Răscrăceanu-Cotet, Sfânta Eutopsia Parfumata si Lucretiu Sasebude.
    (Vezi: https://www.news.ro/cultura-media/mos-teaca-cel-nou-ciuca-batailor-lui-klaun-imparat-si-alte-schite-o-istorie-vesela-a-unei-lumi-triste-noua-carte-semnata-igor-bergler-in-librarii-din-11-aprilie-1922405505132023041021087010)

    • Nu am dat click pe linkul din comentariu, pentru ca zilele astea e bine sa ai grija pe unde dai click, dar pare sa fie bascalie si bascalia nu e buna.
      Domnul Ghinea ne-a recomandat, daca chiar dorim sa citim cartea unui politician, cartea dumnealui, care exista in timp ce a domnului celalalt este inca o promisiune. O certitudine versus o promisiune. Ciudatenia e ca majoritatea alege mereu promisiunea.
      Si foarte frumos e visul ca promisiunea sa se materializeze si sa fie veritabil liberala.
      Daca suna vag, spun asta dupa ce am citit interviul cu Ramona Strugariu din ak24.

  3. Penibil. Mai bine ați vedea ce se ascunde în sancționarea editurlor și librăriilor de către Conc. Concurenței condus de Chichirițoiu, la solicitarea colegului de epoleți Octavivi Raducu, specilaistul în falimentări dubioase și repetate cu aprobare de la (…). Cum pot editurile să se îțeleagă să nu livreze cărți afacerii de închiriat cărți pe bani și decese de edituri Bookster, așa-numită „bibliotecă”, în vreme ce poți cumpăra cărți la orice salon de carte, de pe orice site și din orice librărie? Bate la ochio, cocoane Chirițoiu, dar gradu’ bate foncția…

  4. Să fim puțin mai serioși, dle Ghinea. Și vă spun de ce. Ați făcut aici, și nu numai, politica PNLSD. Adică gargară fără ceai de mușețel. Același „ba pe-a mă-tii” al comunisto-liberali, mândri că sunt români. Și pe TV, colegi dvs fac același lucru. Mai elegant decât barbarii și hienele, dar cu mesaj identic. Nu văd bine viitorul politic românesc. Ați băut, parcă, apă după comuniștii care ne conduc de 34 de ani. Și sincer îmi pare atât de rău.

  5. Politica e practicată de mulți şi înțeleasă de un grup infim.Aş vrea să’l văd pe moiseau Ciucú într’o probă de scris grafic şi una de semne de circulație,…
    Pt că’nainte de’a conduce un grup,o gaşcă sau partid,trebuie să ştii nişte lucruri de bază,scrisul,comunicarea şi regulile de circulație…pe care mulți nu le ştiu sau nu le’au învățat.
    Un ostaş?,…ce glumă,e ca un pom de iarnă din Namibia,…dacă l’aş întreba pe Ciucă despre rolul său ca ostaş al țării,ce păzeşte el sau pt cine luptă dânsul,…se va’ncurca rău.
    E dovada faptului că țara e condusă de slugile Masoneriei,de infractorii care ne spun cum să trăim şi ne mai scumpesc şi viața,fără niciun drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -