joi, septembrie 19, 2024
AcasăPoliticăPrimul candidat la Președinție care ar renunța la mandat pentru a reinstaura...

Primul candidat la Președinție care ar renunța la mandat pentru a reinstaura monarhia!

-

Încă un candidat intră în bătălia pentru alegerile prezidențiale: Valerian Stan, din partea Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM). Acesta este primul candidat care susține reinstaurarea monarhiei în locul republicii, de aceea spune că ar renunța la mandat pentru a face loc unui rege.

Desemnarea lui Valerian Stan (69 de ani) a fost oficializată sâmbătă de Comitetul Național de Conducere al PNȚMM, întrunit la Cluj-Napoca. Acest partid și-a asumat creștin-democrația de tip european, după ce PNȚCD a fost capturat de impostorul Aurelian Pavelescu, care l-a dus în pragul desființării.

De altfel, mulți lideri ai PNȚMM – inclusiv președintele executiv, Mircea Taloș, și reprezentantul Senatului partidului, Liviu Petrina – sunt foști fruntași ai PNȚCD, în care au activat încă din 1990, sub președinția lui Corneliu Coposu.

„Dacă un referendum pro-monarhie va fi validat, candidatul nostru va renunța de îndată la mandat”

Valerian Stan este al 8-lea politician care și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Lista va fi însă mai lungă, pentru că PSD și UDMR nu și-au desemnat încă prezidențiabilii, iar „independentul” Mircea Geoană a ieșit deja „la încălzire”.

- Advertisement -

Valerian Stan este singurul candidat care și-a asumat să susțină revenirea României la monarhia constituțională. De altfel, Rezoluția adoptată sâmbătă de PNȚMM precizează clar: „În situația în care candidatul nostru va deveni Președinte, iar ulterior un referendum pro-monarhie va fi validat, acesta va renunța de îndată la mandat”.

Aceeași Rezoluție, votată și de Valerian Stan, argumentează necesitatea reinstaurării monarhiei: „Pentru reorganizarea Țării ca Regat, chemăm forțele politice la organizarea unei dezbateri naționale informate și corecte. Dezbaterea și consultarea cetățenilor vor conferi acestora dreptul suveran de a opta pentru o alternativă la actuala formă de guvernământ, dovedită la noi, dintotdeauna, nepotrivită”.

Comunicatul PNȚMM: „Actuala formă de guvernământ s-a dovedit la noi, dintotdeauna, nepotrivită”

„Comitetului Național de Conducere al PNȚMM a stabilit sâmbătă, la Cluj-Napoca, printr-o rezoluție, numele candidatului partidului la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024.

- Advertisement -

Singurul partid autentic creștin-democrat din România – definit, prin actele sale constitutive din justiție, drept «continuatorul autentic» al PNȚ-ului condus de Iuliu Maniu și Ion Mihalache, respectiv al PNȚCD-ului condus de Corneliu Coposu – va fi reprezentat, în cursa electorală pentru Președinția României, de secretarul său general, Valerian Stan.

Rezoluția Comitetului Național de Conducere al PNȚMM precizeză, printre altele: „PNȚ Maniu-Mihalache susține candidatura domnului Valerian Stan pentru alegerile prezidențiale. În situația în care candidatul nostru va deveni Președinte, iar ulterior un referendum pro-monarhie va fi validat, acesta va renunța de îndată la mandat. Pentru reorganizarea Țării ca Regat, chemăm forțele politice la organizarea unei dezbateri naționale informate și corecte. Dezbaterea și consultarea cetățenilor vor conferi acestora dreptul suveran de a opta pentru o alternativă la actuala formă de guvernământ, dovedită la noi, dintotdeauna, nepotrivită”.

Domnul Valerian Stan a fost șeful Departamentului de Control al Guvernului României în perioada decembrie 1996 – august 1997 (Guvernul Ciorbea), fiind demis în special din cauza începerii verificărilor în dosarul «Flota». De profesie ofițer al Armatei și jurist, el a fost unul dintre liderii Alianței Civice și a activat în cadrul a două importante organizații de drepturile omului, APADOR-CH și CRJ, precum și în cadrul Comitetului de acțiune pentru democratizare a Armatei (CADA).”

8 candidați anunțați, alții sunt „pe țeavă”

Până acum, în bătălia pentru Președinție și-au anunțat participarea 8 candidați:

  • Nicolae Ciucă (57 de ani) – PNL
  • Elena Lasconi (52 de ani) – USR
  • George Simion (37 de ani) – AUR
  • Diana Iovanovici-Șoșoacă (48 de ani) – S.O.S. România
  • Valerian Stan (69 de ani) – PNȚMM
  • John Ion Banu Muscel (63 de ani) – Partidul Națiunea Română (PNRo)
  • Ana Birchall (50 de ani) – independent
  • Cozmin Gușă (54 de ani) – independent

Lista nu e nici pe departe completă. PSD nu și-a desemnat încă reprezentantul, pentru că Marcel Ciolacu (56 de ani) tărăgănează intrarea în cursă. El se teme că ar putea pierde și Președinția României, și șefia propriului partid, așa cum au pățit-o, fără excepție, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Viorica Dăncilă.

Mircea Geoană (66 de ani) s-a vopsit ca independent și „tropăie” acum din nou în jurul Palatului Cotroceni. Anunțul candidaturii sale plutește în aer, dar e discutată inclusiv varianta de a fi susținut de PSD.

UDMR a anunțat deja că va avea candidat la prezidențiale. În mod tradițional, acesta este președintele partidului – în cazul de față, Kelemen Hunor (56 de ani).

PUSL, partidulețul lui Dan Voiculescu, îl va arunca în luptă, probabil, pe Cristian Popescu Piedone (61 de ani), în încercarea de a trece pragul de 5%. Nu este exclusă, însă, nici plasarea candidaților PUSL pe lista PSD, în schimbul susținerii mediatice.

Dacă se va destrăma Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), atunci e posibil ca Ludovic Orban (61 de ani) să se înscrie în cursa prezidențială, pentru a crește vizibilitatea partidului său pentru alegerile parlamentare.

Din aceleași considerente, ar putea exista și un candidat PMP, care ar fi ori președintele partidului, Eugen Tomac (43 de ani), ori o altă personalitate, bine conturată politic, intelectual și profesional.

Nu este exclusă menținerea alianței dintre PMP și Forța Dreptei, cu un candidat unic la prezidențiale.

În mod cert, vor apărea și alți candidați, dar fără impact electoral. Singura surpriză cu greutate ar putea veni din partea PSD (în caz că frica lui Ciolacu îl va face să evite lupta). Numele Laurei Codruța Kovesi (51 de ani) e folosit fără temei – fost șefă a DNA nu va renunța la conducerea Parchetului European.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept „un prădător sexual mai periculos decât Bulai“. Se cere anchetarea „sondorului“ PSD

VIDEO. Ziua în care Porcul-de-la-catedră a fost zdrobit: făcut de râsul țării, dat afară din facultate, cercetat penal, și-a cerut pensionarea. Abuzurile sexuale scârboase ale prof. univ. dr. Alfred Bulai. De mulți ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui și le amenința cu „șarpele”

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

„Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

* Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

6 COMENTARII

  1. Chiar credeți că în condiția precară în care se găsește Monarhia în acest moment, e cazul să ne gândim la reinstaurare? Și cu clasa asta politrucă de neocomuniști și neosecuriști hulpavi ce va face monarhul?
    Nu ne mai scapă nici Dracul din mâinile lor.

  2. La Congresul PAC din ’92 tinut la Teatrul National 2 zile , intr-o pauza am indreznit sa-l intreb pe ambasadorul USA daca tara sa il vede pe regele Mihai a o alernativa ptr ILICI ILIESCU la conducerea Romaniei .Am primit raspunsul ca nici nu se pune problema caci americanii au dovezi numeroase ca acesta i-a servit pe rusi, pe Stalin.Cat despre principele Duda , care in ’75 sau ’76 si-a facut stagiatura la Teatrul Tineretului se spunea ca nu doar ca e un actor mediocru dar este ofiter de securitate care a facut armata intr-o unitate a acesteia.Paul Niculescu Mizil spunea ca Mihai era platit lunar de Comitetul Central al PCR.

  3. Am tot respectul pentru PNTMM. Ideile, atitudinea pe care au avut-o fata de problemele si evenimentele importante, asa cum au fost prezentate in ziaristii.com, mi s-au parut perfecte.
    Ma bucur ca au un candidat la presedintie, dar ideea cu monarhia este total gresita. Daca monarhia exista, functiona, sau daca fusese recent desfiintata dar exista un fost rege sau o familie regala valoroasa in asteptare, era de luat in consideratie.
    Dar stiind cum stau lucrurile in realitate, pe cine sa instalezi rege? Presupunand ca exista acum cineva, de unde stii cum va fi urmasul lui?

  4. Cred ca ideea de monarhie nu se potriveste societatii moderne.
    Este adevarat, s-a dovedit ca nici democratia functioneaza greu, sau catastrofal daca este aplicata cu rea credinta sau fara talent. Dar nu revenirea la monarhie este solutia, ci aplicarea corecta, perfectionarea functionarii democratiei, educarea societatii.
    PNTMM, asa cum l-am cunoscut eu prin intermediul site-ului ZIARISTII, are o intelegere perfecta principiilor democratiiei moderne, asa cum si partidul istoric pe care il continua a fost mereu adaptat timpului sau.
    Avand o gandire si o atitudine cu adevarat adaptate prezentului, cred ca solutia ar fi sa se apropie de partidele cu are in comun esentialul: respectul pentru dreptate, adevar, pentru adevaratele interese ale tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -