vineri, octombrie 18, 2024
AcasăNewsPreocupările procurorului general Alex Florența: a dat România în judecată și a...

Preocupările procurorului general Alex Florența: a dat România în judecată și a obținut peste 230.000 de lei pentru „drepturi salariale restante“ din 2022 încoace

-

Jecmănirea bugetului țării a devenit un sport național în casta magistraților, care pare că au abandonat cu totul lupta cu infractorii și restabilirea dreptății pentru a se dedica proceselor pentru obținerea de noi și noi „drepturi salariale restante“. Cazul procurorului general Alex Florența este unul strigător la cer.

Alex Florența a dat statul român în judecată în fiecare an, din 2022 încoace, pentru a-și cere „drepturi salariale restante“, operațiune de pe urma căreia a obținut în total peste 230.000 de lei (46.000 de euro), dezvăluie publicația Defapt.ro.

Alex Florența a stors în plus de la stat aproape 50.000 de lei în 2022, 97.000 de lei în 2023 și 87.000 de lei în 2024.

N-a fost suficient atât, pentru că și soția procurorului general, de asemenea angajată în magistratură, acum în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a procedat la fel, și tot cu succes deplin: 78.000 de lei obținuți în plus în 2023 și aproape 93.000 de lei în 2024. În total, un „supliment“ de 171.000 de lei (34.000 de euro).

- Advertisement -

Cei doi câștigau deja colosal și înainte de aceste procese pentru „restanțe salariale“. Veniturile cumulate pe anul trecut ale celor doi magistrați s-au ridicat la 784.000 de lei (157.000 de euro)! Din acești bani, 390.000 de lei (78.000 de euro) au fost salariile lui Alex Florența și restul de 394.000 de lei (79.000 de euro), reprezentând salarii și diurne, au fost încasați de soție.

Salariul mediu net în România, în 2023, a fost de 5.079 lei, adică de 1.000 de euro. De aici rezultă că Alex Florența și soția sa au avut fiecare 6,5 salarii medii pe lună.

Alex Florența a supervizat, în calitatea sa de procuror general, încercarea de mușamalizare a dosarului de kompromat organizat împotriva jurnalistei Emilia Șercan. Procuroarea numită să se ocupe de cercetări nu și-a făcut treaba și a clasat dosarul. Emilia Șercan a protestat public, pichetând Parchetul General, și a contestat decizia în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a obligat în aprilie pe Florența să redeschidă dosarul.

- Advertisement -

Într-un editorial publicat în Ziaristii.com, Cristian Ghinea a scris despre faptul că Alex Florența a fost șeful structurii regionale DIICOT pe Timiș atunci când clanurile interlope au pus stăpânire pe orașul Timișoara.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Scandal diplomatic cu Japonia, produs de o toantă de la Ambasada României la Moscova: a vizitat Insulele Kurile, teritoriu ocupat ilegal de ruși! Guvernul de la Tokyo protestează și cere explicații

* VIDEO. Radiografia unui jeg. PSD-ist din Guvernul Ciolacu: „Săracule care ești! Păi, sărăcia, când se vede la mare… Că tu ești un sărac, bă!”

* Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

* VIDEO. Voma Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European chiar în ziua a doua. Urletele și bâlciul de la București n-au ținut la Bruxelles, scandalagioaica a fost scoasă cu forța din instituție

4 COMENTARII

  1. Mai miră pe cineva acțiunile de acest fel?!Ei, magistrații, au devenit… de prea mulți ani…un fel de demiuurgi ai societății românești. Ziariștii lu’ pește nu caută/nu scriu despre modul de calcul al pensiilor magistraților, nu caută/nu scriu nimic despre această castă,, ariană,, a ROMÂNIEI! Parchetarii, și nu doar ei, au devenit egalii superiori ai tuturor.

  2. Cand privesti fața din fotografia afisata, nu poti spune decat ca e a unui ESCROC.
    Deci, nu intamplator cei care au avut nevoie de serviciile lui l-au pus in acest foarte important post.
    Evident, nu s-au bazat doar pe fizionomie, au analizat tot ce a facut el pana in acel moment.
    Dar ne mai mira ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -