Episodul din ziua de joi, 9 mai, de la „palatul” lui Gigi Becali, a pus în lumină, mai clar ca oricând, un personaj arivist, lacom, profitor, carierist, combinator, mincinos, diversionist, meschin, instabil: Mihail Neamțu. Dialogul de 18 minute și 20 de secunde de la Antena 3, din ziua următoare, a consolidat profilul candidatului AUR pentru un loc în Parlamentul European.
În emisiunea de vinerea trecută de la Antena 3 CNN, moderată de Cătălina Porumbel, Mihail Neamțu a vorbit prin telefon. El a încercat tot felul de tertipuri, dar moderatoarea a fost suficient de fermă, punând întrebările care se impuneau în legătură cu geanta afișată de candidatul AUR la ieșirea din „palatul” lui Gigi Becali.
Discuția de Antena 3 s-a învârtit în jurul unui mister: ce avea Neamțu în geanta cu pricina? A plecat el de la Becali cu banii de campanie sau măcar cu o parte din ei? Răspunsul – mutat de la bani la cărți – a fost ocolit „cu talent”, iar candidatul AUR s-a făcut de râs, împiedicându-se în vorbe confuze, care se loveau cap în cap.
Am reperat 9 afirmații relevante al lui Mihail Neamțu, în acest sens. Și le-am consemnat în ordine cronologică, pentru a marca lipsa de logică a vorbitorului.
Români, cuplați-vă centurile de siguranță! Urmează cea mai concludentă dovadă de impostură.
1. „Am avut plăcerea să-i ofer domnului Becali câteva cărți, inclusiv ultima apariție de la editura noastră – o carte despre «ortodoxia și marea resetare»”. Buuun! Frumos gest: „câteva cărți” / „domnului Becali”.
2. „Doamnă, încă o dată, dacă mă credeți om de cuvânt: i-am oferit o carte, «Eros. Logos. Agape», unui părinte duhovnic dintr-o mănăstire finanțată de domnul Becali”. Hopa! După doar 55 de secunde (de la 1:16 la 2:11), cele „câteva cărți” au devenit „o carte”?! Iar fericitul destinatar nu mai e „domnul Becali”, ci „un părinte duhovnic dintr-o mănăstire finanțată de domnul Becali”?! Chiar așa, lui Neamțu i-au cedat circuitele după mai puțin de un minut?!
3. „M-am dus cu o geantă plină cu cărți și m-am întors cu o geantă goală”. Rețineți: a ajuns la palatul lui Becali cu „o geantă plină cu cărți” și a plecat de acolo cu „o geantă goală”! Foarte important!
4. Solicitat de moderatoare să numească „trei titluri ale cărților pe care i le-ați dus lui Gigi Becali”, Neamțu a spus: „Eu am dat o carte numită «Eros. Logos. Agape» unui părinte de la o mănăstire pe care domnul Becali a ctitorit-o”. Aha, deci a dat o singură carte! Deci, unde sunt celelalte?! Sau a plecat cu ele în geantă?! Dar geanat era goală!!!
5. „Am avut… am avut mai… ăăă, mai multe titluri… În… în întâlnirea respectivă, m-am… m-am rezumat la o singură… la o singură carte pe care i-am oferit-o domnului Becali… de fapt, preotului…”. E clar: a dat în bâlbâială! Din nou, „domnului Becali… de fapt, preotului”. Iar cărțile tot nu ies la socoteală.
6. „I-am dat, în trecut, cărți domnui Becali”. Gata, ne-am liniștit: lui Becali i-a dat în trecut, nu acum. Fezandarea „filantropului generos” a început mai demult…
7. „Am spus că aveam mai multe cărți, dintre care am dat o singură carte, «Eros. Logos. Agape» – puteț să verificați cu domnul Becali”. Cât să însemne, totuși, „mai multe cărți”? Măcar vreo 5-6, nu? Așa ar fi logic. Dar…
8. Moderatoarea insistă: „Câte? Numărul! Una, două… cinci… zece…?”. Iar Neamțu răspunde: „Trei! Aveam câteva titluri și căutam să-mi amintesc: «Eros. Logos. Agape», «Fenomenul Trump»… și «Unfolding of Truth» – e un titlu în limba engleză”. Așadar, mai multele cărți erau… trei! Ce-o fi fost așa de greu de ținut minte? Și cum de și-a amintit Neamțu brusc și atât de precis?
9. Moderatoarea mai pune o întrebare logică: „V-ați dus cu o geantă atât de mare pentru o singură carte pe care i-ați dat-o preotului?”. Iar Neamțu, râzând preventiv ca să câștige timp pentru a găsi o ieșire, mai scoate o panglică din burtă: „Doamnă, eu, în gențile mele, am cărți pentru toate întâlnirile de pe parcursul unei zile”.
În concluzie, Mihail Neamțu ne spune că:
- a ajuns la „palatul” lui Becali cu „mai multe cărți” în geantă – adică, într-un final, „trei”;
- i-a dat „unui preot” din biroul lui Becali „o carte” (să zicem: „Eros. Logos. Agape”), iar lui Becali nu i-a mai dat nimic, pentru că-i dăduse altădată;
- a plecat de la „palat” cu „geanta goală”;
- mister: unde sunt celelalte cărți (probabil două – „Fenomenul Trump” și „Unfolding of Truth”)?
- un mister și mai mare: cum rămâne cu afirmația „Am avut plăcerea să-i ofer domnului Becali câteva cărți, inclusiv ultima apariție de la editura noastră – o carte despre «ortodoxia și marea resetare»”?
Mai înțlege cineva ceva?!?
VIDEO: 18 minute și 20 de secunde de bâlbâieli și minciuni
Dialogul lui Neamțu cu moderatoarea de la Antena 3
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, ce aveați în geanta cu care ați ieșit de la domnul Becali?
Mihail Neamțu: Întotdeauna, gențile mele poartă un singur lucru: cărți. Și am avut plăcerea să-i ofer domnului Becali câteva cărți, inclusiv ultima apariție de la editura noastră – o carte despre „ortodoxia și marea resetare”. (…) Domnul Becali este un prieten vechi, pe care-l stimez.
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, ajutați-mă să înțeleg ceva: deci, v-ați dus să-i dați niște cărți domnului Becali, dar ați plecat cu cărțile înapoi sau cum ați făcut?
Mihail Neamțu: Păi, dvs. știți că exista un conținut în respectiva geantă?…
Cătălina Porumbel: Așa se vede din imagini, dar ajutați-ne dvs., că noi n-avem de unde să știm!
Mihail Neamțu: Ha-ha-ha-ha! Sunt foarte uimit că nu ați pus niște dispozitive la intrarea în această zi la domnul Becali care să facă ca la aeroport – o scanare perfectă. Doamnă, încă o dată, dacă mă credeți om de cuvânt: i-am oferit o carte, „Eros. Logos. Agape”, unui părinte duhovnic dintr-o mănăstire finanțată de domnul Becali și la final a existat o dezbatere despre bătălia anului 2024. Domnul Becali ne-a întrebat: „Cu ce vă pot fi de folos?”. Și, într-adevăr, s-a discutat și despre posibilitatea ca domnia-sa să facă un împrumut pe persoană fizică, adică să mă împrumute pe mine în postura de candidat, pentru că se poate legal cheltui o sumă de 350.000 de euro… nu e vorba de o jumătate de milion de euro, ci de 350.000 – 375.000 de euro, pe care un candidat poate s-o cheltuie legal în România.
Cătălina Porumbel: Vă contrazic, domnule Neamțu: potrivit legii din România, un candidat la europarlamentare poate cheltui 495.000 de euro…
Mihail Neamțu: Ooooo! Înseamnă că am citit legea din anii trecuți.
Cătălina Porumbel: … asta scrie în legea din România – echivalentul a 750 de salarii de bază minime brute. Deci, este 495.000 de euro această sumă. V-a dat domnul Becali această sumă sau nu? V-a împrumutat sau nu? Pentru că domnul Simion a spus aseară într-o emisiune televizată că domnul Becali a spus că poate să dea acești bani. Vi i-a dat?
Mihail Neamțu: Domnul Becali este un filantrop, mă bucur că el dă în primul rând bani bisericilor și oamenilor sărmani. Eu nu i-am cerut această sumă, l-am anunțat doar că sunt deschis la orice colaborare. Dacă dorește săptămâna viitoare să ne revedem pe acest subiect, vă anunț și pe dvs., bine?
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, dar ce faceți cu 350… 375… 495.000 de euro?
Mihail Neamțu: Păi, uite, aș putea cumpăra o emisiune la Antena 3, în care să fiu lăudat pentru faptul că am făcut studii pe bune și că nu mi-am falsificat doctoratul!
Cătălina Porumbel: Nu, domnue Neamțu, eu v-am întrebat… Laude puteți primi la dvs. la partid. Eu v-am întrebat ce faceți cu o astfel de sumă într-o campanie care durează 30 de zile? V-ați făcut un plan de cheltuieli?
Mihail Neamțu: Stimată doamnă, știți foarte bine să sunt foarte multe deplasări… acum mă întrept spre Madrid, trebuie să plec la Londra… sunt foarte multe cheltuieli pe care un candidat trebuie să le asume… și, slavă Domnului, sunt oameni generoși care cred în Europa Christiana, cred în valorile civilizației noastre tradiționale și, bineînțeles, în valorile patriotice. Prin urmare, nu stau într-o singură donație sau într-un singur împrumut.
Cătălina Porumbel: Asta nu este donație, domnule Neamțu! Banii pe care vi-i dă domnul Becali îi decontați de la Autoritatea Electorală Permanentă din bani publici.
Mihail Neamțu: Da, toți banii care se cheltuie în România – bani publici – se cheltuie după niște prevederi legale. Stați liniștită, cunoaștem aceste prevederi…
Cătălina Porumbel: Mai dați o dată imaginile! Domnule Neamțu, nu pare o geantă goală… (…)
Mihail Neamțu: Sunt sume care se cheltuie pe publicitatea online, sunt sume care se plătesc pentru tipărirea a mii de afișe – se întâmplă să am chiar acum, în mașina mea, peste 5.000 de afișe pe care le distribuim în toată țara… sunt sume de bani care se cheltuiesc cu presa, inclusiv un radio m-a sunat acum 5 minute să cumpărăm niște emisiuni de publicitate… adică sunt sume foarte transparent cheltuite de toate partidele și de toți candidații.
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, pe ce loc sunteți pe lista AUR?
Mihail Neamțu: Pe locul 10, după cum știți.
Cătălina Porumbel: Și este un loc eligibil?
Mihail Neamțu: Mulți dintre analiștii occidentali care s-au uitat la fenomenul AUR au spus că vom avea între 10 și 12 mandate. (…) Dacă acceptați că orice loc te pune într-o postură de vizibilitate ca și candidat, locul 10 este un loc bun și me și potrivește, pentru că există o dublă tracțiune – este locomotva care împinge în față. (…) Și un candidat de pe locul 14 sau de pe locul 20 la PSD și PNL… și un candidat de pe locul 30 de pe lista PSD sau PNL poate să cheltuie suma prevăzută de lege.
Cătălina Porumbel: Domnul Becali, în discuția pe care ați avut-o, a spus că vă dă acești bani – cum? În valiză, în geantă, într-un cont…?
Mihail Neamțu: Ha-ha-ha-ha! Mă amuzați… eu chiar sunt amuzat de această discuție. (…) Toate formele de împrumut se fac la notar.
Cătălina Porumbel: Ați mai cerut bani și altcuiva, domnule Neamțu, în afară de domnul Becali?
Mihail Neamțu: Nu, dar vreau să vă anunț faptul că nu doresc să cer cămătarilor și nu doresc să cer unor bănci austriece. (…) Slavă Domnului, un om de cultură, câteodată, poate sta de vorbă cu un antreprenor foarte generos precum Gigi Becali și despre o posibilă finanțare a unei campanii. Nu este nicio rușine. (…)
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, vă mai întreb încă o dată, ca să nu existe nicio urmă de îndoială: geanta cu care ați ieșit din palatul lui Gigi Becali era goală sau nu?
Mihail Neamțu: Doamnă, m-am dus cu o geantă plică cu cărți și m-am întors cu o geantă goală… și cred că obsesia genților ar trebui să nea aducă aminte de timpul în care eram școlari. Ideea de geantă mie îmi amintește de perioada în care studiam. Și e nevoie să respectăm și oamenii care au carte.
Cătălina Porumbel: Ziceți-mi și mie trei titluri ale cărților pe care i le-ați dus lui Gigi Becali!
Mihail Neamțu: Eu am dat o carte numită „Eros. Logos. Agape” unui părinte de la o mănăstire pe care domnul Becali a ctitorit-o…
Cătălina Porumbel: Așa…
Mihail Neamțu: … i-am dat, în trecut, cărți domnui Becali…
Cătălina Porumbel: Nu, nu, nu, nu! Câte cărți ați avut la dvs., de v-ați dus cu o geantă să duceți cărțile?
Mihail Neamțu: Nu, am avut… am avut mai… ăăă, mai multe titluri… În… în întâlnirea respectivă, m-am… m-am rezumat la o singură… la o singură carte pe care i-am oferit-o domnului Becali… de fapt, preotului…
Cătălina Porumbel: V-ați dus cu o geantă atât de mare pentru o singură carte pe care i-ați dat-o preotului?
Mihail Neamțu: Doamnă, eu, în gențile mele, am cărți pentru toate întâlnirile de pe parcursul unei zile.
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, ați dus o carte sau mai multe, cum ați spus mai devreme?
Mihail Neamțu: Am spus că aveam mai multe cărți, dintre care am dat o singură carte, „Eros. Logos. Agape” – puteț să verificați cu domnul Becali.
Cătălina Porumbel: Și câte cărți aveați în geantă?
Mihail Neamțu: Doamne, Iisuse!
Cătălina Porumbel: Doamne, Iisuse.
Mihail Neamțu: Ce sunteți? Ce sunteți dvs., organ de anchetă?
Cătălina Porumbel: V-am întrebat, domnule Neamțu. Nu știți câte cărți aveați în geantă?
Mihail Neamțu: Deci, aveam… aveam în carte „Fenomenul Trump”… ăăă, în geantă – volumul „Fenomenul Trump”…
Cătălina Porumbel: V-ați dus cu „Trump” la părinți… părinții preoți?
Mihail Neamțu: Știți că domnul Becali a spus că Trump a fost ales pentru ca să…
Cătălina Porumbel: Domnule Neamțu, întrebarea este simplă, răspunsul la fel de simplu: câte cărți aveați în geantă?
Mihail Neamțu: Aveam câteva titluri și căutam să-mi amintesc: „Eros. Logos. Agape”, „Fenomenul Trump”…
Cătălina Porumbel: Câte? Numărul! Una, două… cinci… zece…?
Mihail Neamțu: Trei!
Cătălina Porumbel: Trei cărți în acea geantă?
Mihail Neamțu: Și „Unfolding of Truth” – e un titlu în limba engleză.
Mici diversiuni de impostor politic
Printre replicile „de urgență” la întrebarea sâcâitoare „câte cărți aveați în geantă?”, Mihail Neamțu a articulat diversionist: „Doamne, Iisuse!” și „Ce sunteți dvs., organ de anchetă?”. Așadar, el se mira, în loc să răspundă! Îl pomenea pe Iisus (transformat brutal în agent electoral), în loc să-mi amintească un amănunt, totuși, banal.
Nu lipsește o „minciună intelectuală”, care-ți crește glicemia: „Întotdeauna, gențile mele poartă un singur lucru: cărți”. S-o mai rătăci totuși, câteodată, și vreun pliant electoral, vreo sticluță cu Herbalife, vreun covrig cu mac, vreun langoș cu brânză, vreo gumă de mestecat… sau poate vreun fișic de bani.
Se activează și agentul de securitate Mihail Neamțu: „Sunt foarte uimit că nu ați pus niște dispozitive la intrarea în această zi la domnul Becali care să facă ca la aeroport – o scanare perfectă”.
Vaaai… diversiunea suavă: „Obsesia genților ar trebui să ne aducă aminte de timpul în care eram școlari. Ideea de geantă mie îmi amintește de perioada în care studiam. Și e nevoie să respectăm și oamenii care au carte”. Haida-de!
Și minciuna tâmpă, când află în direct că populația României îi decontează în campanie 495.000 de euro, nu 350.000 sau 375.000: „Ooooo! Înseamnă că am citit legea din anii trecuți”.
Este eligibil locul 10 pe lista AUR la europarlamentare? Atenție, urmează minciuna nucleară: „Mulți dintre analiștii occidentali care s-au uitat la fenomenul AUR au spus că vom avea între 10 și 12 mandate” – adică vreo 30-35% din voturi. E belea!
Intelectualul AUR comite și un accident gramatical grav: „orice loc te pune într-o postură de vizibilitate ca și candidat”. De fapt, e o barbarie specifică agramaților de genul Piedone, Ciolacu, Dăncilă sau Grapini. Welcome to the club!
Iresponsabilitate de tip AUR: Neamțu pune semnul egal între „cămătari” și „băncile austriece”!
O fractură flagrantă în discursul lui Mihail Neamțu a apărut pe tema banilor împumutați de acesta pentru campania electorală.
Mai întâi spune: „Nu stau într-o singură donație sau într-un singur împrumut”, adică în banii lui Becali, pentru că, „slavă Domnului, sunt oameni generoși care cred în Europa Christiana, cred în valorile civilizației noastre tradiționale și, bineînțeles, în valorile patriotice”.
Dar oamenii generoși, care apreciază așa valori, dispar câteva minute mai la vale, când Neamțu e întrebat: „Ați mai cerut bani și altcuiva în afară de domnul Becali?”. Răspunsul e năucitor: „Nu, dar vreau să vă anunț faptul că nu doresc să cer cămătarilor și nu doresc să cer unor bănci austriece”.
Așadar, n-a mai cerut „nimănui în afara domnului Becali”, dar nu stă „într-o singură donație sau într-un singur împrumut”! Mai pricepe cineva ceva?!
Într-o singură frază, Neamțu a comis două ticăloșii de escroc politic:
- a băgat în aceeași oală „cămătarii” cu „băncile austriece”;
- a decretat – fidel doctrinei AUR – că băncile austriece sunt o nenorocire, niște căpușe care sug sângele poporului român!
Traseist de clasă: 5 partide în 12 ani
Mihail Neamțu se află la a patra candidatură în 12 ani:
- în 2012 a candidat pentru PDL (în alianța de conjunctură ARD) în județul Arad, dar a ratat mandatul de deputat;
- în 2014 a candidat la europarlamentare pe lista partidului pe care-l conducea, Noua Republică, dar a eșuat din nou;
- în 2020 a candidat pe lista PMP, în județul Timiș, pentru mandat de deputat, dar partidul său n-a trecut pragul electoral;
- în 2024 va candida pe lista AUR pentru europarlamentare;
Între Noua Republică și PMP, Mihail Neamțu a avut un stagiu și în PNL.
Primii 10 candidați pe lista AUR la europarlamentare
1. Cristian-Vasile Terheș
2. Claudiu-Richard Târziu
3. Gheorghe Piperea
4. Maria-Georgiana Teodorescu
5. Adrian-George Axinia
6. Șerban-Dimitrie Sturdza
7. Cristina-Gabriella Dumitrescu
8. Laura Gherasim
9. Nicolae Vlahu
10. George-Mihail Neamțu.
Neamtu e cersetor de lux. Nu intinde mina pentru o moneda ci merge cu sacosa la cersit. Lacom.
ASA E LA NEMAFIOTI. NUMERAR LA GEANTA, LA PUNGA.
epochtimesromania
Încă 11 contracte de 1,9 milioane lei „sparte” în valori mici şi atribuite în trei ore, fără licitaţie, de primăria lui Piedone
SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”
„NU-I ASA CA-I MINUNAT ?” (VARANUL)
epochtimesromania
Salarii de zeci de mii de euro pe lună pentru elita „burgheziei” bugetare
Isărescu, guvernatorul BNR: Corecţia fiscală e absolut necesară, e principala problemă a României. Ne dăm seama că nu se poate face în an electoral, mai tragem de timp, dar este absolut nevoie să se facă apoi. Să trăieşti cu iluzia că suntem o ţară deosebită, că suntem “mai breji” şi ne putem descurca cu 26-27% pondere a veniturilor în PIB este o iluzie
Valentin Lazea, economist șef BNR: Cei care acum solicită noi facilități fiscale, salarii, că e an electoral la ce se așteaptă? Că la anul nota de plată va fi achitată de alții?
Raspunsul e evident ?
Ii intereseaza doar sa jefuiasca acum cit mai mult. Miine? Potopul.
[…] începi ca bursier al unor instituții prestigioase și să ajungi să cerșești bani de la Becali în văzul și bătaia de joc a întregii […]
[…] începi ca bursier al unor instituții prestigioase și să ajungi să cerșești bani de la Becali în văzul și bătaia de joc a întregii […]
[…] începi ca bursier al unor instituții prestigioase și să ajungi să cerșești bani de la Becali în văzul și bătaia de joc a întregii […]