duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăNewsSfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru "meritul"...

Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

-

Fostul fotbalist și antrenor Cornel Dinu (73 de ani) a fost deposedat de certificatul de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989. Decizia a fost luată de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, scrie publicația Comisarul.ro. Decretul de revocare a certificatului lui Cornel Dinu a fost emis pe 31 mai 2022.

Deocamdată, actul n-a intrat încă în vigoare pentru că mai trebuie validat și de Curtea de Apel București. Dacă sentința definitivă confirmă decretul emis de Secretariatul de Stat, Cornel Dinu va rămâne doar cu pensia specială de general de Interne, și va pierde indemnizația de revoluționar, în valoare de 2.000 de lei. El a încasat acești bani, lună de lună, în ultimele 3 decenii. De asemenea, odată cu pierderea statutului de revoluționar, Dinu nu va mai avea transport gratuit și nici scutire la plata impozitelor.

Revoluționarul Cornel Dinu: o minciună demascată după 30 de ani!

Pretinsa activitate de revoluționar a lui Cornel Dinu – pe care Revoluția l-a prins ca antrenor la FC Scornicești, echipa clanului Ceaușescu – este foarte discutabilă. De pildă, el a afirmat în fața comisiei de anchetă că „în dimineața zilei de 22 decembrie 1989 l-a convins pe domnul Ilie Năstase să plece în străinătate pentru a putea fi cunoscute acțiunile din Timișoara și București, iar ulterior de la aeroport a plecat la Televiziune, unde la orele 14.30 a vorbit mulțimii care se afla în curtea TVR. După aceea, a făcut parte din comandamentul de la etajele 6 și 11 ale TVR care aveau ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare”.

Comisia a menționat că Dinu nu și-a putut proba afirmațiile. Cel puțin într-o privință, declarațiile lui Cornel Dinu sunt chiar contrazise. Ilie Năstase afirma, într-un interviu acordat acum aproape 10 ani publicației „Adevărul”, că Dinu l-a condus, într-adevăr, la aeroport, dar nu pentru că l-ar fi convins să popularizeze cauza Revoluției, ci pur și simplu pentru că era periculos să mai rămână în țară. Năstase a spus că plecarea a avut loc pe 23 decembrie, și nu pe 22, așa cum a pretins ulterior Dinu.

- Advertisement -

Iată fragmentul din interviul lui Ilie Năstase în care fostul tenisman a relatat întâmplarea: „În ’89 locuiam la Paris. Veneam, însă, în ţară în fiecare decembrie, să-mi văd părinţii. Când am plecat de la Paris, cam pe 17 decembrie 1989, mi s-a spus pe aeroport: «Vezi că sunt probleme în România». Am plecat totuşi. Am ajuns în Bucureşti şi m-am trezit cu Cornel Dinu la mine acasă. El mi-a zis: «Trebuie să pleci!». Eu: «De ce?». El: «Că nu-i bine». Eu: «Nu plec, că am avion tocmai pe 24». Până la urmă am acceptat şi m-am dus să-mi rezerv biletul la Air France, la Ambasada Franţei. Era 21 decembrie şi am văzut fum în faţă, se trăgea pe acolo. Şi am luat-o la fugă. La Ambasada Franţei mi-au zis că pot pleca tocmai pe 23 decembrie. Avionul meu a fost ultimul care a plecat. Nu s-a mai putut pleca din ţară după aia. Până să plec, însă, a mai fost ceva. Ţiriac îmi spusese mai demult ceva de o puşcă. O puşcă de vânătoare, primită de la Maurer, pe care nu putea s-o aducă în Franţa. Şi m-a pus pe mine să i-o aduc. El, Ţiriac, nu ştiu de ce, nu a venit deloc în România timp de 5 ani înainte de Revoluţie. Făcusem cerere să pot transporta puşca asta cu mult timp înainte. Mă sună pe 22 decembrie cineva şi îmi spune: «Domnu’ Năstase, să ştiţi că i-a ieşit aprobarea domnului Ţiriac. Să veniţi să vă dau puşca, să i-o duceţi în Franţa». Eu, idiot, mă duc, iau puşca într-o geantă de piele şi plec cu ea pe umăr. Pe 23 decembrie am plecat la aeroport cu maşina lui Cornel Dinu, cu puşca după mine. La ce vânzoleală era la Aeroportul Otopeni, nu s-a mai uitat nimeni ce transport eu şi aşa am plecat cu puşca. În avion m-am întâlnit şi cu Sever Mureşan. Pleca Sever Mureşan!”.

Bilețele otrăvite pentru echipa lui Teodor Brateș

Nici celelalte afirmații ale lui Dinu nu s-au putut verifica. Un singur martor a afirmat că l-a întâlnit pe antrenor la TVR, dar abia pe 24 decembrie, și nu pe 21, așa cum spune Dinu.
Până la urmă, cel cunoscut în lumea fotbalului drept Procuroru’ n-a reușit să demonstreze că a făcut ceva important în perioada 14-22 decembrie 1989, până la ora 12.10, când dictatorul Nicolae Ceaușescu a fugit cu elicopterul de pe acoperișul CC al PCR.

Din mărturiile celor din TVR, Cornel Dinu a acționat în interiorul instituției abia din după-amiaza zilei de 22 decembrie, când Ceaușescu era deja arestat prin județul Dâmbovița. Exact la fel a procedat și mentorul său, Ion Iliescu (omul sovieticilor), cu care se afla în legătură permanentă. De altfel, în acele zile, fostul fotbalist din curtea Miliției/Securității a primit misiunea de a avea grijă de Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu, pe care a găzduit-o la el acasă.

- Advertisement -

Cât a stat în TVR, Cornel Dinu a făcut parte din echipa de dezinformare instalată în Redacția Știri, condusă de facto – în acele zile – de Teodor Brateș. Dinu era un fel de aghiotant al lui Dan Marțian, adus – conform planului conspirației sovietice – de la Academia de propagandă comunistă „Ștefan Gheorghiu”. Bilețele ticluite de echipa Dan Marțian – Cornel Dinu, în care lucrau mai mulți angajați ai TVR, dar și „săgeți” venite din exterior, erau trimise prin „curieri” în Studioul 4, unde erau cititte pe post de Teodor Brateș, Mircea Dinescu, Ion Caramitru, George Marinescu, Petre Popescu, Cornelius Roșiianu etc. Minciunile lansate prin aceste bilețele au contribuind la „psihoza teroristă”, trimițând la moarte mulți oameni în acele zile teribile.

Secretar de stat în primul Guvern Roman, sub patronajul lui Ion Iliescu

Chiar dacă înainte de Revoluție a activat la cluburi de fotbal din sfera de influență a puterii comuniste și n-a participat la alungarea dictatorului, Cornel Dinu a reușit să cadă în picioare după schimbarea regimului. A fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, în primul Guvern Petre Roman, postură din care a contribuit la instalarea cuplului Mircea Angelescu – Mircea Sandu la conducerea fotbalului românesc. Ulterior, în 1992, a ajuns selecționerul naționalei tricolore.

Cornel Dinu și-a pierdut certificatul de revoluționar la plângerea revoluționarului (autentic, de data aceasta) Marian Moroșanu, alias Marian Ceaușescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

* VIDEO. Rafael Nadal – „Nemuritorul”: al 14-lea titlu la Roland Garros, al 22-lea de Grand Slam, la 36 de ani. A stabilit recorduri greu de egalat. A întors seturi ce păreau pierdute, inclusiv împotriva marelui rival Djokovici

Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

Cele două mari finale pierdute de Liverpool cu 0-1 în siajul fanilor tembeli: Bruxelles 1985, Paris 2022

Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

Cele 4 șanse uriașe ratate de Italia, în drumul spre cea mai mare rușine din istoria sa. Coșmarurile numite Bulgaria, Elveția, Irlanda de Nord și Macedonia de Nord

Fotbalul îl încaieră pe nașul Becali cu finul Pandele. „Cum să permită primarul ca jucătorii săi să ia bani de la dușmanii mei?” / „Tu, ca naş, faci astfel de acuze despre mine?”

* Două blaturi din Africa de Sud au bătut până și celebrele coțcării de la Scornicești: 59-1 și 33-1! Învinșii și-au marcat 41, respectiv 7 autogoluri

5 COMENTARII

  1. Daca tot a fost impostor cum ramane cu repunerea partilor in situatia anteriora? Jupan Dinu trebuie sa de banii si toate privilegiile inapoi cu dobanda legala si actualizati cu rata inflatiei, ca e vorba de un prejudiciu ca urmare a unei fapte ilicite. Ca el multi altii. Asta trebuie sa se aplice si celor care la Stat au beneficiat de remunarare lunara pentru titluri de doctori, pentru pensii speciale. Jaful in banul public a dus Romania in situatia actuala. Lipsa spitale, scoli, gradinite, infrastructura, locuri de munca. Toti parazitii dinainte de 89 si otrepele lor au stat pe munti de bani in timp ce fraierii platitori de taxe si-au rupt spatele muncind pe lefuri si pensii de nimic. Mai si mori dupa ce te pensionezi si Statul nu da banii tai cotizati urmasilor ci ramane in posesia lor ca un hot. Vedeti unde este paradoxul, tocmai Statul crede despre privati ca sunt hoti, insa el este tatal tuturor hotilor. Drept dovada benzina, curentul, mancarea, gazele, ajuta sa colecteze mai mult pentru ca sa faca cheta de PNDL3. Zilele astea am auzit niste derbedei de la PSD, idioti gramada, ca sa dea o lege prin care firmele private sa fie obligate sa cotizeze la bugetul educatiei. Ai nu mai spune? Dar Constitutia ce spune, ca Statul trebuie sa creeze si sa se ocupe de un mediu educational. Adica tot privatii sa fie jumuliti pentru ca Statul a dus invatamantul in groapa? Dar madam Andronescu cand a eliminat scolile de meserii de ce isi rontaie pensia in loc sa fie in puscarie? Adica tot aia care muncesc sa ridice tara, ca putorile de la PSD si PNL nu vor sa isi rupa o bucata din ciolanul gustos pe care si l-au tras.

  2. Daca C.D. citeste acest articol si comentariile aduagate de cititori m-ar interesa daca ar putea raspunde la urmatoarele doua intrebari :
    1. Inainte de 1989 a venit in cateva ocazii la poarta Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara (la acea vreme pe langa portari se afla in permanenta si un subofiter de securitate echipat in uniforma de militian) unde a solicitat sa fie primit de Valentin Ceausescu care lucra in pavilionul de Fizica Teoretica. Intentiona sa ii ceara beneficii legata de fotbal, mai ales dupa mazilirea lui C.D. de la Dinamo sau avea sarcina sa il „deturneze” pe Valentin asa cum vedem ca a facut cu Ilie Nastase?
    2. In dimineata zilei de 23 Decembrie am fost martorul ocular al unui incident care a avut loc vis-a-vis de Televiziunea Romana la intersectia Calea Dorobantilor cu str.Teheran, in dreptul unui parculet care acum este ocupat de o cladire hidoasa. La un moment dat a aparut un camion Roman de culoare gris, pacalit de chemarile lui Brates et comp., si concomintent dinspre televiziune a traversat in fuga C.D. cu o femeie de aproximativ 30 de ani si cu un pistol in mana. Era o vreme insorita si destul de cald pentru acea perioada a anului si C.D. era imbracat intr-un pulover. A oprit camionul in locul amintit agitand energic pistolul in pozitie verticala si a urlat la sofer sa coboare imediat. Pentru ca acesta nu a dat curs ordinului, fara sa stea prea mult pe ganduri a spart parbrizul cu patul pistolului sticla cazand toata din rama, a deschis apoi portiera si l-a tras pe sofer afara, iar apoi s-a urcat cu femeia in camion si a plecat in tromba catre centrul orasului. Poate sa ne lamureasca C.D. ce misiune executa in folosul „tinerei republici” fsn-iste care l-a determinat sa se comporte ca un gangster din filme?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -