Efectele atacului PSD-ALDE la democraţia românească au scos azi la suprafaţă primul mare semn al desfiinţării practic a ideii de justiţie în România. Căci anularea unei sentinţe definitive, urmare a unui atac de sorginte politică, chiar asta înseamnă: îngroparea dreptăţii sub cizma de partid.
Este exact ce încearcă să oprească Europa, inclusiv prin ameninţarea aplicării Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene. Azi, acţiunea concertată a lui Tudorel Toader, a PSD, ALDE şi a Curţii Constituţionale a României (CCR) a dat primele roade.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ) a admis o contestaţie depusă de fostul senator Dan Şova şi a dispus anularea condamnării de 3 ani închisoare primite de acesta în dosarul „CET Govora”.
Azi, ÎCCJ a decis ca dosarul să se rejudece pe data de 15 aprilie.
La ce bun sentinţele definitive?
Dan Şova a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte.
Pe 20 iunie, Dan Şova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul ‘CET Govora’, el având de plătit şi 100.000 euro. În acelaşi dosar, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani de închisoare cu suspendare.
În cazul lui Şova, completul de cinci judecători a menţinut condamnarea dată de instanţa de fond.
Bani aruncaţi pe geam
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
Anchetatorii mai susţin că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură.
DNA preciza că, în perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar către CET Govora facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate. În aceeaşi perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 de euro, potrivit Agerpres.
În cea de-a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro, indică procurorii. DNA menţionează că cea mai mare parte a banilor primiţi de Şova au fost orientaţi, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea de la fostul deputat Cristian Rizea a unui imobil situat în Bucureşti.
Dosarul se rejudeca. Nu are de ce sa sebucure, se va intoarce la mititica…
De ce face asta PSD ? Ptr ca poate vorba limbricului Codrin Stefanescu !
In curând Romania va fi iarăși ce a fost. Ba și mai rău. Ne întoarcem din nou, nevolnici si bezmetici, la ceea ce ne povesteau alde Eutropius & Iordanes – despre Dacia cea părăsită de locuitori după retragerea romana și reinstaurarea fărădelegii barbarilor pe aceste meleaguri.
După cca 1700 de ani istoria se repetă, iar noi suntem martirii nevrednici și nefericiți ai fenomenului Dacia Exhausta Rediviva sub chipul unei Românii neiubite de locuitorii ei. Atât.
Au deschis Cutia Pandorei! Când se va schimba regimul li se vor redeschide dosarele în care au primit prea puțini ani sau au fost achitați.