joi, noiembrie 21, 2024
AcasăMainGeneralul Wesley Clark: "Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina...

Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

-

Wesley Clark, general american în retragere, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa (1997-2000) și veteran al războiului din Vietnam, dezvăluie obiectivele reale ale Kremlinului în bătălia din Ucraina. Dictatorul criminal Vladimir Putin și acoliții săi nu se limitează doar la cucerirea statului vecin, ci încearcă să intre într-un conflict militar cu NATO, pentru a-și extinde invazia asupra altor țări europene, spune generalul Clark.

Afirmațiile făcute de Wesley Clark (77 de ani), pentru ediția rusă a postului de radio Vocea Americii, sunt îngrijorătoare. Rușii continuă să dețină superioritatea pe front în privința cantității și calității armelor și munițiilor din sistemele de artilerie, în ciuda ajutorului pe care ucrainenii îl primesc constant din partea SUA.

Luptătorii lui Zelenski i-au respins cu eroism pe ocupanți din zonele Kiev și Harkov. Înregistrează unele progrese în zona Herson, dar, fără echipamentele necesare, „le va fi foarte greu să apere Donbass-ul, să contraatace și să elibereze teritoriul lor de ocupația rusă”.

Lipsurile ucrainenilor sunt destul de mari: nu au unități instruite, piese de artilerie, tancuri, radare, nici avioane de vânătoare sau de atac. „Trebuie să se mute constant, să găsească modalități de a scăpa de sub focul inamic și să ducă un război mai mobil”, a menționat generalul Clark.

- Advertisement -

„Chiar și cu numărul promis de sisteme și muniții, Ucraina rămâne în continuare într-un dezavantaj în ceea ce privește puterea de foc față de Rusia”

Ucrainenii sunt depășiți în sistemele de artilerie. „În momentul de față, forțele armate ruse depășesc cu mult ucrainenii în artilerie. Rușii au mult mai multe piese de artilerie, sisteme Grad, sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune Smerch și Uragan, dar cel mai important – mai multă muniție.”

Pe ruși îi avantajează și aruncătoarele de flăcări. „Ucraina nu are niciunul dintre sistemele mari de aruncătoare de flăcări pe care le folosește Rusia, deși are o serie de sisteme de rachete din epoca sovietică. Problema nu este atât în ​​raza de acțiune sau chiar în numărul lor, ci în cantitatea de muniție adecvată.”

Complexul HIMARS M-142 îi ține în luptă pe ucraineni. „Ajutorul SUA și al aliaților cu artilerie grea, inclusiv obuziere de 155 mm și HIMARS M-142, este absolut esențial pentru a ajuta Ucraina să supraviețuiască pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, chiar și cu numărul promis de sisteme și muniții, Ucraina rămâne în continuare într-un dezavantaj în ceea ce privește puterea de foc față de Rusia.”

- Advertisement -

„La fel ca și în cazul rachetelor antiaeriene Stinger, trebuie să reîncepem producția pentru a reface urgent ceea ce este trimis în Ucraina și a avea o anumită rezervă în depozite”

Unele țări NATO au stocuri limitate de muniție față de ruși. „Unele dintre țările NATO din Europa de Est au stocuri de muniții de care Ucraina are nevoie și le împart, dar aceste stocuri sunt limitate, la fel ca și capacitatea de producție, în comparație cu ceea ce are Rusia. De aceea nu văd o mare problemă în faptul că acum vor fi livrate doar patru unități HIMARS.”

SUA trebuie să reia producția de rachete. „Momentan, HIMARS nu sunt fabricate nici în SUA. La fel ca și în cazul rachetelor antiaeriene Stinger, trebuie să reîncepem producția pentru a reface urgent ceea ce este trimis în Ucraina și a avea o anumită rezervă în depozite. Sper că vom putea furniza Ucrainei câteva zeci de astfel de lansatoare și poate mai multe. Patru este începutul.”

Forțele ucrainene vor ieși din raza de acțiune a artileriei rusești. „Sistemele cu rază mai lungă de acțiune vor permite forțelor ucrainene să rămână mai departe de linia de contact și să iasă din raza de acțiune a pieselor de artilerie rusă și a sistemelor de rachete Grad, Uragan, Smerch, păstrând capacitatea de a-i lovi cu focul lor.”

„Sistemele de artilerie rusești nu sunt la fel de bune ca cele occidentale, dar până la urmă, zi după zi, obuz după obuz, explozie după explozie, ele aduc rezultatul lor devastator”

Ucrainenii au nevoie de arme calitative pentru a apăra Donbass-ul. „Forțele armate ucrainene au făcut o treabă incredibil de curajoasă și competentă de a respinge atacurile rusești asupra Kievului și au reușit să facă unele progrese în jurul Harkovului, iar acum în zona Herson. Cu toate acestea, fără un număr și o calitate echivalentă de arme, ucrainenilor le va fi foarte greu să apere Donbass-ul, să contraatace și să elibereze teritoriul lor de ocupația rusă.”

Apărătorii ucraineni sunt mai slab echipați. „Le lipsesc unități instruite și, mai important, le lipsește echipamentul necesar: piese de artilerie, tancuri, radare. Ucraina nu are aproape nici avioane de vânătoare sau avioane de atac. Poate că sistemele de artilerie rusești nu sunt la fel de bune ca cele occidentale, dar până la urmă, zi după zi, obuz după obuz, explozie după explozie, ele aduc rezultatul lor devastator. Ucrainenii trebuie să se mute constant, să găsească modalități de a scăpa de sub focul inamic și să ducă un război mai mobil.”

Rusia teroristă vrea să-și extindă invazia dincolo de Ucraina. „Statele Unite au spus că încearcă să prevină un război NATO cu Rusia. Dar poate că Rusia îl vrea? Se pare că da. Cred că obiectivele Moscovei se extind cu mult dincolo de Ucraina: alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l opri și respinge pe Putin. Dar tocmai în această problemă există acum o anumită disonanță în cadrul coaliției occidentale. Unii aliați nu cred că sunt în pericol, în timp ce alții – Polonia, statele baltice – sunt foarte conștienți de potențialele probleme pe care le poate crea Moscova.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* „Legiunea Străină” a ajuns în Donbass. Rușii sunt încolțiți: au pierdut deja 20% din teritoriul ocupat al orașului Severodonețk

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -