Tudorel Toader, un rector care s-a făcut de râs și a făcut praf prestigiul Universității din Iași

0
43020
Ordonanța lui Toader blochează Justiția! Cum și care vor fi consecințele?

Ministrul Justiție este contestat de studenții și absolvenții Universității din Iași. Mulți dintre ei consideră că prestația acestuia reprezintă o abdicare de la principiile morale și din acest motiv nu-și mai poate păstra poziția de conducător al unei prestigioase instituții de învățământ superior.

„Domnule profesor Tudorel Toader, ne este greu să știm care este adevăratul motiv pentru care ați ales să vă puneți toate cunoștințele acumulate în timp în slujba unei coaliții care pune în pericol viitorul României în cadrul Uniunii Europene, dar și al siguranței noastre…, prin aproape orice decizie pe care o ia, asediază statul de drept și sistemul judiciar”, se arată în scrisoarea semnată de peste 200 de studenți și absolvenți ai universității.

Tudorel Toader a mai fost contestat de studenții din Iași, prestația actualului ministru fiind „o rușine” pentru mulți dintre ei

„În timpul mandatului dvs., țara noastră a primit cele mai aspre critici și chiar o rezoluție din partea Parlamentului European. Comisia Europeană a criticat vehement demersurile legislative în contextul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV) și, cel mai recent, GRECO (organism al Consiliului Europei, la care am aderat în 1993!), a transmis cel mai dur raport primit vreodată de România de la mineriade încoace. Comisia de la Veneția (al cărei membru sunteți) a atras atenția asupra toxicității modificărilor codurilor penale pe care le-ați girat”, se arată în aceeași scrisoare deschisă.

Tudorel Toader este ministru de Justiție din februarie 2017, fiind susținut de ALDE. În ultima vreme, Liviu Dragnea a făcut presiuni asupra lui pentru a-și asuma ordonanța de amnistie și grațiere.

Acesta a evitat să dea ordonanța, dar pregătește o alta prin care vrea să desființeze soluțiile definitive ale instanțelor de judecată pentru a crea o cale pentru cei condamnați în cazurile de corupție de rejudecare a cauzelor, situație inedită pentru o democrație.

O astfel de soluție, conform mai multor experți, ar însemna anihilarea statului de drept din România.

Tudorel Toader este instrumentul actualei puteri prin care a fost anihilată lupta împotriva corupției, iar politicienii au preluat din nou controlul sistemului de justiție.

„Ca absolvenți ai Universității Cuza ne simțim obligați să luăm atitudine și să facem tot ce ține de noi pentru a readuce Universitatea pe care am absolvit-o la cota de imagine și de încredere de care s-a bucurat până nu demult”, anunță semnatarii scrisorii deschise.

Citiți și

„Nu vă jucați cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

„Internaţi-o nalismul!”

LOVITURĂ! Klaus Iohannis compară acapararea statului de către PSD cu metodele regimului nazist!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.