Tips&tricks: 6 lucruri de care să ții cont înainte să alegi cea mai bună hrană uscată pentru pisici

0
519

Ai o pisică acasă, pe care o iubești ca pe un membru al familiei? Înseamnă că trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a investi în cea mai bună hrană uscată pisici.

Alimentația acestor feline trebuie adaptată în funcție de vârsta pe care o au, de rasa de care aparțin, dar și de starea lor de sănătate, motiv pentru care este recomandat să fii atent înainte de a investi în bobițele potrivite! Iată totul despre hrana uscata pisici.

Hrană uscată pisici – ține cont de vârsta animalului!

Producătorii de hrană de animale țin întotdeauna cont de grupele de vârstă ale felinelor atunci când realizează bobițele uscate. Așadar, este bine să știi că pisica ta este junior până la 1 an, ulterior trece în categoria adultă între 1 și 7 ani, urmând ca apoi să se încadreze la seniori după vârstă de 7 ani.

Hrana uscată este și ea împărțită în funcție de aceste categorii, iar pe ambalaj vei găsi întotdeauna indicații despre grupa de vârstă căreia se adresează alimentația. Asta înseamnă că este suficient să știi ce vârstă are pisica ta pentru a cumpăra bobițele potrivite.

Din ce rasă face parte animalul tău de companie?

Pisicile birmaneze nu au aceleași nevoi alimentare precum cele British Shorthair, lucru care este complet normal. De aceea, indicat este să te documentezi în privința rasei din care face parte pisica ta.

Astfel, afli dacă animalul tău de companie are nevoie de mai multe proteine, de mai multe vitamine și minerale ori de o cantitate mai ridicată de carbohidrați. În același timp, vei descoperi și proporția fiecărei grupe de ingrediente, pentru a oferi felinei o creștere frumoasă.

Ține cont și de starea de sănătate a pisicii!

Starea de sănătate a pisicii tale este un alt factor important, de care să ții cont înainte de a-i alege mâncarea potrivită. De exemplu, atunci când felina este sănătoasă, ai libertatea de a alege dintr-o gamă variată de produse.

Dacă însă la un moment dat se îmbolnăvește, recomandat este să discuți cu un medic veterinar, care să-ți recomande bobițe gastro, care să vină în completarea tratamentului indicat pisicii. Astfel, îți ajuți animalul de companie să depășească mai ușor o perioadă dificilă din viața sa.

Ingrediente

Nu uita să citești și detalii despre ingredientele folosite pentru realizarea bobițelor uscate! De exemplu, hrana pentru pisica ta poate fi pe bază de pui, de somon sau de vită, proteina fiind, însă, combinată și cu vitamine și minerale provenite din legume.

Indiferent dacă optezi să comanzi hrană uscată de pe Internet sau dintr-un magazin fizic, poți citi lista ingredientelor foarte ușor, iar astfel ai certitudinea că-i dai felinei toate cele necesare pentru o dezvoltare propice.

Este pisica ta sterilizată?

Nu în ultimul rând, este bine să iei în considerare și faptul că alimentația pisicii tale trebuie să fie una specială dacă felina este sterilizată. Același principiu se aplică și pentru motani. Pe piață găsești bobițe adaptate acestor situații, lucru indicat pe ambalaj.

Schimbă mâncarea pisicii tale atunci când este nevoie!

Dacă la un moment dat observi că prietenul tău blănos nu mai mănâncă, nu-ți face griji! În primă fază încearcă să-i schimbi hrana. Nu este neobișnuit ca pisicile să se plictisească la un moment dat, atunci când primesc un singur tip de bobițe uscate.

NovaFood.ro îți vine în întâmpinare cu o gamă extrem de variată de produse excelente atât pentru pisici, cât și pentru câini sau chiar hrana pasari. Online găsești atât bobițe uscate pentru pisici, cât și cea mai bună conservă câine, pe care să o dai patrupedului drept recompensă.

Date de contact:

  • E-mail: office@novafood.ro
  • Telefon: 0724 239 215

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.