Ceea ce a anunțat Orlando Teodorovici marți seară se poate numi Marțea neagră a fiscalității. Omul acesta este pur și simplu iresponsabil. El s-a hlizit prezentându-ne, de fapt, un fel de Ordonanță 13 a domeniului fiscal.
Sigur că nu Orlando a conceput toate nebuniile alea. Ăsta nu e în stare să completeze singur nici măcar o carte poștală. Nu că ar fi prost, ci pentru că e indolent, nu-i place să muncească. Principala lui grijă e să-și aranjeze freza, la oglindă, să dea bine la televizor și, după aceea, la vreun club de fițe din Dorobanți.
Tatăl Armaghedonului fiscal este Liviu Dragnea, iar mama – Darius Vâlcov. Acești Bonnie și Clyde ai României nu se mulțumesc să distrugă țesătura legislativă a justiției, acum o fac zob și pe cea a fiscalității. Iar dacă aduci haosul fiscal, va veni sigur și cel economic.
Dragnea a dat semnalul la Consiliul Național de duminică: jos străinul, care ne jupoaie cu multinaționala! Orlando, ecoul fiscal al lui Daddy, s-a executat imediat. A creat condițiile desființării Pilonului 2 de pensii. A suprataxat cu 3% companiile de energie și tot cu 3% pe cele din comunicații. A pus taxa pe lăcomie, în funcție de indicele ROBOR. Crește ROBOR-ul, crește și noua taxă pe care băncile o vor plăti statului. Ca și cum ROBOR-ul e dictat de bănci, nu de starea economiei, deci de calitatea actului guvernamental.
Însăși denumirea acestei noi poveri fiscale – taxa pe lăcomie – este o nemernicie. Populism gregar, de sorginte bolșevică. Mai trebuia făcută și o caricatură care să prezinte burdihanul enorm al bancherului cel lacom. Plus îndemnul patriotic: Dați-le la cap, că din cauza lor trăiți voi prost! Omorâți-i cu pietre!
Exact așa au procedat și bolșevicii în anii 1945-1949. „Scînteia” îi înfiera, caricaturiza, ridiculiza, organele veneau să le dea la cap, cu ghioaga.
Dacă aș fi director de bancă, aș da în judecată Guvernul României pentru această oribilă exprimare într-un document oficial, precum și în spațiul public: taxa pe lăcomie. Această trei cuvinte, folosite nesăbuit, sunt expresia prezumției de vinovăție. Atât îi duce mintea pe Orlando, Vasilica, Vâlcov și Dragnea. Atât le permite caracterul.
Demenții care conduc România încearcă să stoarcă simpatie de la un anumit electorat, care va zice: Vedeți, bă, ce le-a făcut bancherilor? Bine le-a făcut, dă-i dreacu’, că nu se mai săturau! De unde să știe ei, nefericiții, că tot ei vor plăti și taxa asta?! Că doar n-or să vină bancherii, lună de lună, cu bani de-acasă. Și băncile, ca toate afacerile, trebuie să meargă pe profit, alfel închid taraba. Ecuația e dureros de simplă: ai mărit taxele, s-a scumpit produsul. Și nu doar în domeniul bancar, ci și la energie, telecomunicații etc.
Nu de taxa pe lăcomie era nevoie acum, ci de taxa pe hoție. Și de taxa pe prostie. Și de taxa pe ticăloșie. Dacă s-ar introduce aceste trei taxe, actuala guvernare ar plăti până ar crăpa, iar bugetul României l-ar concura pe cel al Germaniei.
Dacă s-ar introduce totuși o taxă pe lăcomie, ea ar trebui să vizeze lăcomia tembelă a unor guvernanți precum Orlando, Vasilica, Vâlcov, Dragnea, la pachet cu populismul lor găunos.
Ce nu spun ei (și mi-ar plăcea să spuneți voi asta măcar) e că legislația care permite să se întâmple toate cele a fost dată chiar de către PSD sau măcar nu a fost anulată de ei. Deci cu complicitatea lor există!
E adevarat ca bancile au profitat cu lacomie de bietii romani dar, ca si acciza la benzina, aceasta taxa nu ii apara pe romani. In loc sadescurajeze lacomia, statul face din ea o sursa de profit.
Deoarece, statul va castiga proportional cu lacomia, o va tolera in detrimentul bietilor romani.
Cartianule, zici ca ROBORUL este dictat de starea economiei nu de banci, pai cine a facut ca starea economiei sa fie proasta nu bancile, sau tu nu esti acasa cu problema asta.
pai.. bancile merg pe ce le permite legea.. nu straini fura padurile, jefuit tara cum zici majoritatea idiotilor votanti pesedist.. politicieni sunt de vina pentru toata saracia care a instalato in tara asta… ei au jefuit tara
De regula, aveti comentarii mai bune decat asta. In momentul de fata, cea mai mare dobanda pe care o ofera bancile la un depozit de 1 an este de 2%, iar cea mai mica dobanda pe care o iau la un credit este de 6-8%, iar diferenta de 4-6% este profitul lor, la care se mai adauga sume ce le iau drept comisioane. Mie nu mi se pare deloc foarte mare un profit de 4-6%, au trecut vremurile cand aceasta diferenta era de 20-30%, alea erau timpurile haiducesti in care s-au tras marile tunuri bancare din tara asta, ai caror beneficiari nici azi nu-i stim, ca sa fie la puscarie. Si nu-i stim datorita directelor legaturi cu politicul, si amestecul acestuia in justitie, ceea ce se incearca si astazi, si chiar se reuseste. Nu vin vremuri bune cu psd-draknea!