„Slugile lui Dragnea”. 7 protestatari reţinuţi de Poliţie şi amenzi pentru cei care au strigat „Ciuma Roşie”, la Ministerul Justiţiei

9
898

Protestatarii Cristi Dide și Marian Ceaușescu au mânjit fațada Ministerului Justiției cu ketchup, după ce Guvernul Dăncilă a aprobat azi o ordonaţă iniţiată de Tudorel Toader care provoacă haos în sistem şi dă PSD-ALDE control asupra numirii şefilor de Parchete.

Jandarmeria a intervenit în forță și a făcut exces de zel: au fost aduse 6 dube, deși protestatarii nu erau mai mulți de 5-6. De-a dreptul halucinant este că mai mulți jandarmi au fugărit-o pe străzi pe jurnalista Mădălina Roșca, soția jurnalistului german  Paul Arne Wagner, care a fost reținut abuziv, anul trecut, în timpul unui protest organizat în Piața Victoriei.

Dide, Ceaușescu și restul protestatarilor au fost reținuți și duși la Secția 17 Poliție. Ar fi fost bruscați în permanență, li s-a vorbit de o manieră incalificabilă, iar unii dintre ei au fost loviți în dube. Ulterior, numărul celor reţinuţi a ajuns la 7. Cei care au vrut să intre în secţia de Poliţie au fost amendaţi pentru că au strigat „Ciuma Roşie” şi „Jandarmeria apără hoţia”.

”Cel puțin cinci cetățeni au fost ridicați de jandarmi în seara aceasta cu o brutalitate pe care nu o pot descrie în cuvinte. Doi dintre ei au aruncat cu ketchup pe fațada Ministerului Justiției în semn de indignare față de OUG-ul dat astăzi de ministrul Toader. Oamenii s-au legitimat și au explicat de ce sunt acolo. 6 dube ale jandarmeriei au venit <încarcate> și i-au ridicat de-a valma, cum spuneam, extrem de brutal, cu percheziții pe mașină și alte scene din filme americane. Între ei doua femei, una în vârstă pentru care înțeleg că a fost ulterior nevoie să vină o ambulanță… Unul dintre superiorii jandarmilor, în civil, vorbea despre <dosar penal pentru distrugere>”., a declarat Mădălina Roşca pentru Podul.ro.

Numărul protestatarilor s-a mărit, după incident. Oamenii prezenţi în faţa ministerului Justiţiei au reacţionat dur, în momentul în care o dubă a Jandarmeriei a trecut prin faţa lor: „Slugile lui Dragnea, slugile lui Dragnea”, au strigat protestatarii.

CITIŢI ŞI:

REVOLTA magistraţilor. Preşedintele şi Avocatul Poporului, chemaţi să oprească dezastrul din justiţie

Augustin Lazăr iese la atac împotriva penalilor. Procurorul general acuză Guvernul că induce haos printre magistraţi

Prima reacție a lui Klaus Iohannis: „obsesia PSD” de a instaura „controlul politic asupra justiției”

9 COMENTARII

  1. Domnule Cartianu, va scriu acest mesaj in miez de noapte dezgustat, dar inca pe baricade si cu speranta ca in al 25-lea ceas romanii de buna credinta se vor trezi. Va scriu dumneavoastra pentru ca dintre toti analistii pareti cel mai pragmatico-realist. Si dumneavostra si Laurentiu Ciocazanu si Rares Bogdan si prostii (imi pare rau pentru duritate,dar asa sunt, habar nu au in ce tara traiesc si carui popor ii apartin) pe care ii are in emisiune in frunte cu aerianul Lefter trebuie sa acceptati ca noi toti ca am fost facuti de borfasi, daca vrem sa reconstruim Romania. In timp ce visatorii si optimistii cu Laurentiu Ciocazanu si Rares Bogdan in frunte visau si sperau cai verzi pe pereti, smecherii din ciuma rosie isi desavarseau opera diavoleasca ,semn ca timpul petrecut in biblioteci de opozantii borfasilor a fost degeaba! Nu faceti suficient, nu va cunoasteti inamicul si sunteti naivi. Nu sunteti eroi, eu nu sunt erou desi a trebuit sa plec in pribegie, eroi sunt cei care stand drepti de partea binelui si-au pierdut slujbele, afacerile ori in timpul comunismului viata in inchisorile bolsevicilor. E timpul sa ne trezim, sa fim vigilenti in permanenta si sa luptam cu aceleasi arme ca inamicul. Fat-Frumos nu lupta cu flori in timp ce zmeul avea palos, Fat-Frumos lupta tot cu palosul, nu cu filozofii si polologhii! Ceea ce s-a intamplat in noaptea acesta in sectia de politie 17 este incredibil, lipsa de solidaritate si prostia comentatorilor asa-zisi democrati, in timp ce scriu Rapa si reprezentantul USR bat campii la Realitatea, pe tampitii de la b1 si digi24 nici nu ii mai mentionez, aproape ca m-a descurajat. Eu si Diaspora vom lupta, insa trebuie sa stim ca putinii oameni de notorietate ramasi de partea binelui in Romania au gandirea limpede si realista si sunt permanent in stare de alerta! V-as fi recunoscator daca ati transmite acest mesaj lui Rares, lui Oreste si ar fi foarte bine daca v-ati uni eforturilor cu Malin Bot, Camelia Tabacu si restul rezistentilor din presa! Toti suntem obositi, insa ca citez un oltean de-al nostru ” O viață avem, români…și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul”!

    • Curaj domnule!
      Intradevar sunt „jurnalisti” care habar n-au pe ce lume traiesc, iar cei din opozitie sunt extrem de slab pregatiti, juridic, economico financiar, habar n-au de problemele cetatenilor, se cearta in parlament ca la usa cortului, trebuie sa ai limbaj, sa fii virulent pe segmentul spre care decurge conversatia…etc.
      cred ca doar o minune ne mai poate destupa la minte si mai ales la fapte!

  2. A câtă oară,de 2 ani, se întâmpla abuzuri staliniste asupra oamenilor liberi, pașnici, onești fără ca cineva să plătească,știm.Vezi dosarul revolutiei dupa 29 de ani etc. Cauze multiple. In jandarmerie,precum in poliție, justiție,servicii,nu doar in școlile/ facultățile de profil au intrat,pe șpăgi,pile,nu doar fiii, nepoții,rudele foștelor cadre ceaușiste,ci și gloate întregi de analfabeți,impostori,odrasle. Tot pe pile, șpăgi, relații. Poza celor două categorii- urmașii trogloditi ai comuniștilor- securiști din instituții și pleava admisă pe șpăgi,sex- ne dă imaginea a ce vedem/ avem azi. O țară a clanurilor politico- mafioto-financiare roșii a anilor ’50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here