vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvăluiriSecuristul trimis de PSD la Iohannis era şi turnător de celulă! Iată...

Securistul trimis de PSD la Iohannis era şi turnător de celulă! Iată cine sunt „deţinuţii politic” ai „torţionarului” Augustin Lazăr!

-

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător în cadrul CNSAS, a făcut publice pe contul său de Facebook o serie de informații legate Marin Iancu, unul dintre cei doi bărbați trimiși de PSD la consultările cu președintele Klaus Iohannis, în calitate de foști deținuți politic.

Hodor susține că Iancu a fost recrutat de Direcția a IV-a a Securității, în Penitenciarul Aiud, pentru a colabora cu fosta poliție politică și pentru a-și recruta un coleg de celulă.

Ce a scris istoricul Mădălin Hodor pe Facebook

  • ”Bun. Ce avem până aici? Iancu Marin, da, acel Iancu Marin, «victima» lui Augustin Lazăr, delegatul PSD-ului menit să-l umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul «Călin F» din legătura lt. col. Lazăr Gheorghe de la C.I. Aiud și turna un coleg de celulă tocmai în legătură cu… un decret de grațiere. În Sentința civilă nr. 2935 din 29.09.2009, publicată în M.O. nr. 180/08.06.2011 se mai menționează ca Iancu Marin a furnizat în 3 ani și 6 luni un număr de 160 de note informative, la dosarul său existând doar două note olografe, restul fiind dactilo.

Două precizări pentru cei care vor dori sigur o nouă trimitere în Comisia de Disciplină.

- Advertisement -
  1. Informația este publică pe site-ul instituției.
  2. Cunosc lucrurile astea pentru că eu chiar știu cum să le caut.”

Link-ul indicat de Hodor arată că în anul 2009, Curtea de Apel București a tranșat o dispută între Marin Iancu și CNSAS, în favoarea acestuia. Iancu a obținut un verdict de necolaborare cu fosta Securitate grație mărturiei a doi colegi de celulă, care l-au susținut în instanță.

Unul dintre aceștia a spus într-o declarație dată instanței că a fost coleg de celulă cu Marian Iancu și că avea cunoștință despre relatările acestuia, ”când și ce note informative dădea, cunoscut fiind faptul că a acceptat acest lucru din cauza presiunilor la care a fost supus în legătură cu exmatricularea fiicei sale de la facultate”.
De asemenea, conform declarației acestuia, ”în timpul detenției a fost vădit împotriva regimului comunist, solidarizându-se cu ceilalți deținuți în acțiunile de obținere a unor drepturi”.

PSD a decis să trimită la consultările cu președintele Klaus Iohannis o delegație compusă din Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

- Advertisement -

Şi noi l-am dovedit pe securistul PSD!

Cei doi „disidenți” care l-au însoțit pe Nicolicea la „consultările” cu preşedintele Klaus Iohannis au fost Ioan Muntean și Marin Iancu.

Despre Ioan Muntean s-a mai scris: un infractor de drept comun, recidivist, care a în anii ’80 a atacat un grănicer și i-a luat pistolul-mitralieră și muniția. Chiar dacă încerca să evadeze spre libertate, trecând ilegal granița, Muntean nu poate justifica violența cu care l-a atacat și dezarmat pe grănicer. În orice regim, dictatorial sau democratic, aceasta este infracțiune gravă. În fond, tânărul grănicer nu era vinovat că regimul dictatorial își ținea cetățenii închiși ca într-o cușcă.

Mult mai revoltătoare este situația lui Marin Iancu, despre care ZIARISTII.COM a dezvăluit zilele trecute că este un „deţinut politic” fabricat de PSD.

Să-l prezinți pe un fost securist „greu” ca fiind disident anticomunist este o blasfemie! Iancu a fost un ofițer din aparatul de represiune care, la un moment dat, a ajuns la conflicte cu superiorii săi. Dar nu conflicte ideologice, ci o harță pe privilegii (brânză, salam, salariu, funcție etc.). Cazul clasic al răfuielilor dintre comuniști, în care unii îi lichidează pe alții. Lichidare poate însemna: cădere în zigrație, marginalizare, arestare sau chiar suprimare fizică (așa i s-a întâmplat, de exemplu, lui Lucrețiu Pătrășcanu, un nenorocit de comunist omorât de nenorociții lui de tovarăși).

Marin Iancu este un personaj sinistru, pe care o ciudată contorsiune a destinului l-a proiectat, în aceste zile, drept un deținut politic sau, și mai grav, un disident anticomunist. Chiar și propria mărturie (evident, mult colorată în roz), făcută în 2009 ziaristului Toma Roman Jr pentru „Jurnalul Național”, ne oferă imaginea unei false victime.

Ce spunea Marin Iancu în 2009

  • „În anii ’70 eram ofiţer la Miliţia de circulaţie. Chiar dacă eram doar căpitan, aveam o funcţie de colonel, eram apreciat. În Miliţie, însă, erau mari invidii. În 1979 au venit la comanda Circulaţiei pe Bucureşti colonelul Grădinaru şi căpitanul Arambescu. Ăştia nu puteau să mă sufere, m-au mutat la Circa 6, ca simplu sectorist. Şi la Miliţia Capitalei se schimbase conducerea, veniseră gene­ralul Vasile Gheorghe şi colonelul Bâtlan. Fiindcă aveam ceva relaţii, am reuşit să mă mut la Direcţia a V-a a Securităţii, ca ofiţer de gardă personală şi protocol. Lucram la Serviciul 2, adică asiguram paza demnitarilor străini veniţi în vizită. Trebuia să le asigur străinilor tot ce voiau. Șeful Direcţiei era Marin Neagoe, îl ştiam, dar pe linie strict ierarhică mă subordonam colonelului Antoniade, şeful Serviciului.”
  • „Cum am început să mă opun regimului? Totul a pornit de la un fapt în aparenţă minor. Când trebuia să plec la mare cu Kenji Miyamoto, am vrut să las familiei ceva de mâncare, aveam două fete. La cantina CC, de unde ne aprovizionam, mi s-a spus că e ordin de la Ceauşeasca personal să nu ni se dea decât 200 de grame de brânză şi de şuncă. M-am enervat, plecam pentru 18 zile. Am zbierat în gura mare că de ce îşi bagă nasul aia peste tot.”
  • „Când m-am întors de la mare, mi-au confiscat pistolul. Am observat că sunt supravegheat. Cineva mă turnase cu episodul de la cantină. Le-a pus capac o altă întâmplare. Homoşteanu şi Postelnicu tocmai fuseseră numiţi şefi la MI şi Securitate. Eu răspundeam de salonul oficial de la Otopeni. Fuseseră chemaţi în Bucureşti să preia funcţiile. Fiindcă nu aveau legitimaţiile corespunzătoare la ei, nu i-am lăsat să intre în salon. Postelnicu, un prost, s-a făcut foc şi a tras un mare scandal la Antoniade. Degeaba i s-a explicat că era vorba de un consemn şi mi-am făcut datoria. Peste trei luni eram mutat la loc la Miliţia Capitalei, ca ofiţer la cercetarea accidentelor. Mi-au scăzut leafa cu 1.000 de lei, familia avea de suferit.”
  • „Mi s-a părut nedrept şi am început să fac memorii la CC, am făcut vreo şase, fără răspuns. Asta i-a enervat şi mai rău, au început să-mi însceneze că delapidez nu ştiu ce sau fac trafic de influenţă. Au făcut un proces în care eram acuzat că am luat şpagă să programez peste rând la examenul auto. Chiar în condiţiile de atunci am fost achitat, asta m-a îndârjit însă.”
  • „În mai 1981, am decis să scriu la Europa Liberă o scrisoare în care să descriu situaţia din ţară. I-am spus de intenţia mea unuia Dan Croitoru, fusese deţinut. El s-a oferit să scoată scrisoarea printr-o femeie din RFG, Haier Maria, care se afla în vizită aici. Croitoru era însă turnător. I-am dat textul scris de mână al scrisorii şi el s-a dus direct la Securitate. La 4 mai 1981 aveam în lucru un dosar de conducere în stare de ebrietate care nu era bine instrumentat. M-a chemat colonelul Băjenaru Vasile, şeful Cercetărilor Penale, în birou la colonelul Scarlet, să vorbim pasă-mi-te despre dosar. Băjenaru m-a lăsat singur în birou, în scurt timp au apărut şase gorile imense, cred că erau baschetbalişti de la Dinamo. Mi-au spus: «Tovarășe căpitan, sunteţi arestat!». Mi-au pus cătuşe şi m-au dus la cercetările penale ale Securităţii. M-au dezbrăcat şi m-au căutat şi în fund, mi-au luat şireturile şi cureaua. Am fost anchetat de colonelul Vasile Gheorghe, cel care l-a avut în grijă şi pe Goma, şi colonelul Teodosiu. Avea scrisoarea mea către Europa Liberă.”
  • „În august m-au trimis în judecată pentru propagandă împotriva orânduirii socialiste şi de stat. M-au încadrat şi la tentativă de trădare, fiindcă eram ofiţer. Am luat în primă instanţă 10 ani, la recurs am scăzut la 8. Voiau să mă facă turnător, mi-au propus să îi torn pe alţii contra pachete şi regim mai lejer de detenţie. Am refuzat şi am avut condiţii dure. Cine făcea compromisul cu ei avea parte de mâncare luată de la piaţă.”
  • „Mai întâi am stat la Rahova. M-au pus într-o celulă deosebit de rece şi umedă, m-am îmbolnăvit de rinichi. Mâncarea era groaznică. Îmi aduseseră coleg de celulă un instructor auto condamnat pentru mită, Doncioc Marian, un nenorocit. Mă obliga să nu stau ziua pe pat, mă punea să fac şmotru. Fuma incontinuu, eu fiind nefumător. Voiau să mă facă să cedez, să cad fizic.”
  • „La Aiud m-au dus cu cătuşe şi lanţuri la picioare. Am făcut două zile cu trenul, aşa legat, împreună cu deţinuţi de drept comun. «Comunii» mi-au spus că la Aiud «politicii» erau ţinuţi separat.”

CITIȚI ȘI:

PSD a trimis la Iohannis un general securist, fost adjunct al lui Virgil Măgureanu, deghizat în disident anticomunist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -