Schimbare subtilă de direcție în mesajele lui Vlad Voiculescu (USR): criticile se mută predilect spre PSD. PNL dispare de pe radar, rămâne în vizor doar Cîțu

0
2185
Se observă o schimbare de direcție subtilă a criticilor lansate de Vlad Voiculescu, care omite PNL și repune accentul pe faptele PSD

În acest moment, numărul bolnavilor de Covid din România aflați în stare critică depășește numărul tuturor paturilor de terapie intensivă existente în țară, a avertizat joi seara Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook. O lectură mai atentă a mesajului postat de fostul ministru al Sănătății despre evoluția pandemiei arată însă și altceva – schimbarea subtilă a direcției criticilor, care indică acum PSD ca principal vinovat pentru instigarea la nerespectarea măsurilor de precauție.

Schimbarea de discurs este făcută cu abilitate, dar relevă situația subterană a negocierilor dintre USR, PNL și președintele Klaus Iohannis. Temperarea criticilor și acuzațiilor aduse liberalilor a fost observabilă în ultimele 24 de ore și la alți lideri USR.

Premierul demis Cîțu rămâne o țintă pentru Voiculescu, cei doi fiind legați de o puternică antipatie reciprocă după fricțiunile care au dus, astă-primăvară, la demiterea ministrului Sănătății.

Însă ținta s-a mutat clar către PSD, în textul șefului USR București găsindu-se inclusiv afirmația „și totuși, cu toate păcatele găștii demolatoare din jurul domnului Cîțu (…)“, urmată de o înșiruire de acte comise de fruntași PSD, care au contribuit la ascensiunea valului 4 prin poziționările lor publice în privința pandemiei.

Miercuri a avut loc o primă rundă de discuții USR – PNL – UDMR, rămasă momentan fără rezultat. Contactele au continuat, iar Dacian Cioloș, căruia președintele Klaus Iohannis i-a dat mandat să încerce formarea Guvernului, va avea o nouă rundă de discuții vineri cu Florin Cîțu (liderul PNL) și Kelemen Hunor (UDMR).

Mesaje prudente de apropiere au fost emise, în ultimele zile, atât de fruntași PNL, cât și USR, existând mai multe variante de împăcare – inclusiv cea în care Cioloș va renunța la mandatul încredințat de Iohannis pentru a accepta un premier liberal (altul decât Cîțu).

Mesajul postat de Vlad Voiculescu pe Facebook

„Astăzi dacă cineva a sunat la 112 și a cerut o ambulanță în București a trebuit cel mai probabil să aștepte cel puțin o oră în telefon.

Tot astăzi pacienți au trebuit să aștepte ore în ambulanțe și ore la triaj, pentru că medicii, sau medicul, după caz, tocmai încercau (sau încerca) să resusciteze pe cineva.

Probabil că deja avem mai mulți pacienți cu forme grave de Covid19 decât TOATE paturile ATI din țara asta. Deci nici dacă nu ar mai fi tratat nimic spitalele din țara asta – nici infarct, nici AVC, nici cancere, nici nimic – tot nu ar fi fost destule locuri pentru toți românii care ar avea nevoie.

Asta arată despre cât te importante erau 1) vaccinarea și 2) măsurile de prevenție, într-o țară în care din interes politic meschin s-a vorbit doar de «paturi ATI».

În timpul ăsta, domnul Cîțu face în continuare figurație, refuză orice măsuri de prevenție care să salveze vieți și ne spune sec că a mai alocat niște fonduri (cu «doar» 6 luni întârziere!).

Și totuși, cu toate păcatele găștii demolatoare din jurul domnului Cîțu,

– dacă ești pesedist și ai protestat împotriva măștii precum Ciolacu,

– dacă ești pesedist și ai încurajat prezența fizică obligatorie a copiilor în școli la incidență de peste 6 la mie precum Rafila,

– dacă le-ai promovat în mod dement pe niște doamne precum Groșan, Alberts, Steer,

… atunci ar trebui să ai măcat bunul simț să taci.

Iar dacă tu sau cineva în jurul tău o pățește, să îți imaginezi măcar pentru un moment că ați merge la tratament nu la spitalele pe care le-ați furat 30 de ani ci la una dintre doamnele de mai sus.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here