duminică, aprilie 28, 2024
AcasăNewsScandalul Huawei. Propaganda rusă cere capul liberalului Pavel Popescu pentru că a...

Scandalul Huawei. Propaganda rusă cere capul liberalului Pavel Popescu pentru că a cerut blocarea companiei chineze din motive de securitate naţională

-

Site-ul rus Sputnik, finanțat direct de guvernul rus, a reacționat violent față de cererea deputatului PNL Pavel Popescu de stopare a investițiilor companiei chineze Huawei în infrastructura critică din România.

”Ar fi cazul ca procurorii să se sesizeze, fiindcă din declarații rezultă că România ar putea pierde sume uriașe din cauza unui demers cu motivații absconse sau ”strategice”, arată articolul citat din Sputnik, al cărui autor se întreabă retoric: ”În primă fază te întrebi de ce nu îi ridică procurorii pe cei care fac asta – și ce spun serviciile de Intelligence?”.

„Avem nevoie să ne protejăm interesele strategice și există multe suspiciuni”, declarase în 5 martie pentru Reuters deputatul PNL Pavel Popescu, care face parte din Comisia pentru tehnologia informației a Camerei. „Este extrem de urgent să blocăm orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineză”, a spus el. El se referea la un memorandum de înțelegere semnat în 2013 de Huawei și ministrul Telecomunicațiilor din acea perioadă, care dă posibilitatea companiei chineze să participe la construcția sistemului național de informare și comunicare, monitorizarea traficului și proiectele de e-guvernare.

- Advertisement -

Sputnik ia apărarea companiei chineze omițând să amintească de marile controverse din jurul Huawei, companie bănuită de înţelegeri cu puterea de la Beijing, potrivit Le Monde.

Presupusa apropiere a firmei de preşedintele chinez, Xi Jinping, întreţine neîncrederea multor guverne, îngrijorate să găsească în utilajele companiei căi digitale ascunse („backdoors”) care ar permite serviciilor chinezeşti să supravegheze conţinutul comunicărilor făcute în exteriorul teritoriului lor. Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Franţa şi Germania au luat distanţă faţă de Huawei care, la rândul său, îşi clamează buna credinţă şi dezminte orice intenţie de a spiona, notează G4Media.ro.

Neîncrederea exprimată faţă de Huawei este şi rezultatul presiunii exercitate de Statele Unite asupra unora dintre aliaţii săi (Canada, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă) pentru ca ei să reconsidere posibilitatea unui parteneriat cu gigantul chinez. Din 2012, Congresul american a calificat Huawei şi concurentul său chinez ZTE drept „ameninţare la adresa securităţii naţionale”.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Subiectul e interesant. E vorba de căile de internet prin care China face spionaj pentru Nardoesia. Companiile chineze şi China primeşte gaz metan și petrol de la Nardoesia, sub semnătura lui Putin, iar China impune un set de reguli informatice de menținere a economiilor principale și emergente sub talpa dacilor Nardoesia.

    Fiecare telefon fără un firewall ultraslim dar ultragreu de anihilat lasă urme pe toate site-urile economice sau politice. De unde se monitorizează apetența pentru a face bine sau rău. Siria a picat datorită platformei Facebook. O altă țară mare ce urma să fie distrusă era Iraq. Deci avem nevoie de internet ca de aer. Dar verde e verde pentru manipularea pieții. China pune preşedintele în America, Iran şi la Bucureşti. Prim implicare activă de timp Sun Tzu, iar poporul alege un prompter. Un robot care vorbeşte într-un anume fel. Comportamentul cibernetic spune multe despre omul impus de sistem. Lumea de azi e implicată şi în marile crime.

    Interpol nu face față Chinei. Nardoesia cu cei 300 milioane daci ruşi are drepturi. Armele nucleare conferă aceste reguli.

    Vladimir Putin 11 Martie 2019 ora 11:44

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -