Papa Francisc începe azi cea de a 31-a călătorie apostolică a pontificatului său. Prima ţară care se va bucura de prezenţa suveranului pontif este Mozambic, urmată de Madagascar şi Mauritius.
Orice creştin se lasă în grija lui Dumnezeu înaintea unei călătorii lungi şi grele. Papa Francisc nu face excepţie. Înainte de a porni în călătoria apostolică cu numărul 31, el s-a rugat la icoana Sfintei Fecioare Maria, Salus Populi Romani, din bazilica papală Santa Maria Maggiore.
Un grup de 12 persoane, originare din Mozambic, Madagascar şi Mauritius, au fost primite personal de către papă în această dimineaţă, la ora 7.00, înainte de plecare. Cei 12 sunt găzduiţi la centrul pentru refugiaţi Astalli şi Comunitatea Sf. Egidiu, aflate sub patronajul Bisericii Romano-Catolice.
Călătoria spre Mozambic va dura aproximativ 10 ore şi 30 de minute şi este efectuată de o aeronavă Airbus-330, a companiei Alitalia. Aterizarea este programată pentru ora locală 18.30, la Maputo, capitala Mozambicului. Vizita apostolică a papei Francisc în Africa este stabilită pentru perioada 4-10 septembrie 2019.
Capitala Maputo se va bucura de prezenţa papală până vineri, când suveranul pontif îşi va continua călătoria spre Madagascar, a doua etapă a drumului său. Luni, 9 septembrie, papa Francisc se va afla în Republica Mauritius, de unde, a doua zi, va porni spre Roma.
Cea de a 31-a călătorie apostolică nu îl aduce pe papa Francis în premieră pe continentul african. Acesta a vizitat Kenia, Uganda și Republica Centrafricană, în anul 2015, Egiptul, în anul 2017, iar în 30 martie 2019, Marocul.
Înainte de plecare, papa Francisc a îndemnat la rugăciune colectivă pentru Africa. El l-a rugat pe Dumnezeu, Tatăl tuturor, să aducă pe continentul african „împăcarea fraternă, unica speranţă pentru o pace trainică şi durabilă.” De asemenea, i-a îndemnat pe credincioşii catolici: „Vă cer să mă însoțiți cu rugăciunea voastră pentru ca această vizită pastorală să aducă roadele dorite.”
Călătoria papei Francisc în această parte a lumii a fost îndelung aşteptată. Cele trei ţări incluse în agenda papală au fost frământate, ani la rând, de războaie civile, foamete, boli şi cataclisme naturale. Pentru mulţi, prezenţa pontificală în aceste ţări este o rază de lumină într-un climat ostil.
În urmă cu o lună de zile guvernul Mozambicului a ratat semnarea unui tratat de pace cu mişcarea de rebeliune Renamo, acum principalul partid de opoziţie a ţării. Aceste trupe militare de gherilă sunt răspunzătoare pentru războiul civil, încheiat în urmă cu 27 de ani.
Papa Francisc este cunoscut pentru stilul său, ieşit din comun, de a încerca să aducă pacea în aceste ţări africane. Ultima dată, suveranul pontif a sărutat picioarele liderilor din Sudanul de Sud, altă ţară africană, victimă a războiului civil şi sărăciei.
Incepand cu Sanctitatea Sa Papa Ioan-Paul al Doilea, Suveranii-Pontifi au inceput sa iasa din Cetatea Vaticanului si sa-si viziteze enoriasii din TOATA LUMEA, pentru a contribui la pastrarea catolicismului in viata spirituala a popoarelor acestui Pamânt !
Din pacate…, șeful B.O.R., Prea-Fericitul Patriarh Daniel, NU este interesat nici macar de vizitarea credinciosilor ortodocsi din… preajma Bucurestiului (unde se afla sediul Patriarhiei Române) !
Ce DIFERENTA…, de VIZIUNE si deee… BUN-SIMT (!!!), pana la urma !!!!!!!!!