Papa Francisc a rămas blocat în lift

3
363
Papa Francisc, liderul Bisericii Romano-Catolice (sursa foto: Google)

Papa Francisc a întârziat azi timp de 25 de minute la rugăciunea săptămânală din Piaţa Sfântul Petru. Liderul Bisericii Romano-Catolice a mărturisit că a rămas blocat în lift, fiind nevoie de ajutorul pompierilor pentru ca ascensorul să repornească.

Unul dintre lifturile Vaticanului a fost lovit de o pană de curent chiar când papa Francisc îl folosea, în drum spre balconul de unde se adresează zecilor de mii de credincioşi, la rugăciunea săptămânală.

Cu zâmbetul pe buze, suveranul pontif şi-a cerut scuze pentru întârziere celor care îl aşteptau în Piaţa Sfântul Petru. El le-a povestit celor prezenţi despre păţania sa şi i-a rugat să-i aplaude pe pompierii care l-au ajutat să iasă nevătămat din ascensor.

„Mulţumesc lui Dumnezeu, pompierii au venit şi după 25 de minute au reuşit să repornească liftul. Le mulţumesc din suflet”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, la balconul reşedinţei sale, adresându-se credincioşilor din Piaţa Sfântul Petru (sursa foto: Google)

La vârsta de 82 de ani, suveranul pontif se confruntă cu multiple probleme de sănătate. Întârzierea de azi i-a făcut pe cei prezenţi în Piaţa Sfântul Petru să considere că starea sa de sănătate s-a agravat. Ulterior, situaţia a fost clarificată, cu ropot de aplauze şi zâmbet papal.

Paul Palencsar este teolog, jurnalist şi realizator de film documentar

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Suveranul Pontif îmi place. De la Ioan Paul al Doilea îmi place ordinea și regulile. Sigur, Vaticanul nu e Antichitatea dar în inima Italiei mereu vedem în Papă un om bun care ne vorbește cu blândețe. Voi bate la ușa Vaticanului și le voi duce cărțile care au adus lumea la un liman. Mai sincer nu pot fi cu Biblia la mine.

    Caŕdinal Manuel Aringarosa Olivian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here