sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPanică la Moscova: ucrainenii au început să toace spatele frontului rusesc. „După...

Panică la Moscova: ucrainenii au început să toace spatele frontului rusesc. „După decizia lui Biden privind rachetele ATACMS, rușii par disperați. Probabil americanii nu vor să discute cu ei pe niciun canal“

-

Permisiunea acordată de Administrația Biden ucrainenilor ca să lovească ținte de pe teritoriul Rusiei cu armament american a generat panică la Moscova. În timp ce obiectivele militare rusești încep să sară în aer unul după altul, regimul Putin trimite mesaje disperate, pe toate canalele, către Washington.

Pe rețelele de socializare apar primele filmări cu centre de comandă și control ori cu depozite de muniții și carburanți rusești aruncate în aer în zona Kursk de rachetele ATACMS americane și Storm Shadow britanice. Acestea sunt primele semne vizibile ale deciziei pe care SUA au luat-o săptămâna trecută, de a da undă verde Kievului în folosirea armelor pentru a lovi obiective militare de pe teritoriul Rusiei.

Impactul pare a fi unul major, iar acest lucru se poate ghici din reacțiile Moscovei. Analistul Claudiu Degeratu, expert în securitate care a condus misiunea militară a României la cartierul general al NATO de la Bruxelles, a trecut în revistă, într-o scurtă postare pe X (Twitter), semnalele date de Putin în ultimele zile.

„După decizia lui Biden privind rachetele ATACMS, rușii par disperați. Probabil americanii nu vor să discute cu rușii pe niciun canal. Au ieșit cu modificări la doctrina nucleară, au ieșit cu schița unui plan de pace, au ieșit cu Medvedev, au ieșit cu știrea că telefonul roșu de criză Moscova – Washington nu este folosit, vezi-Doamne, au ieșit cu șeful spionajului extern rus și americanii tot nu reacționează. Probabil, într-un final, doar directorul CIA va catadicsi să răspundă pe un canal secret și va fi tot neconcludent. Rusia știe că trebuie să răspundă semnificativ, dar nu nuclear, altfel Ucraina va avea un motiv în plus să spună că amenințările Moscovei sunt un bluf“.

- Advertisement -

Expertul nu e deloc convins că Trump va reuși să oprească războiul și crede că, până când acest lucru se va întâmpla, Marea Britanie va deveni din ce în ce mai activă în sprijinirea Ucrainei.

„Pe termen scurt, controlul rusesc nu e o certitudine în zonele ocupate. Nici planul de pace nu este certitudine. De-abia acum Marea Britanie începe să se simtă într-un mediu propice și să preia inițiativa când va eșua planul Trump“, afirmă Claudiu Degeratu.

- Advertisement -

Acesta face și un bilanț al acestui război pornit în 24 februarie 2022 de Putin: Rusia a devenit un pion al Chinei, iar planul inițial de îndepărtare a NATO de granițele imperiului său a eșuat.

„Ei (rușii – n. red.) vor avea 4 regiuni noi (oblasturile ucrainene ocupate – n. red.) și noi vom avea Ucraina în NATO. Suedia și Finlanda au fost bonus. Plus că toată defensiva rusă în Belarus va avea mari probleme de configurare“, explică expertul în apărare și studii strategice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lovitură-șoc în campania prezidențială: Orban se retrage și o susține pe Lasconi! Simion a dat în bâlbâială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -