Ești o persoană liberă și independentă și consideri că a sosit momentul să faci ceva doar pentru tine?
Punându-ți un piercing nas, faci un statement pentru cei din jur, transmițându-le că ai control asupra propriului corp, dar și suficient curaj pentru a-ți modifica aspectul după propriile dorințe! Înainte de a merge, însă, la salon, există câteva aspecte pe care este recomandat să le cunoști, astfel încât procedura să decurgă cât mai ușor cu putință.
Când îți poți pune un piercing nas?
Ideal este ca atunci când te hotărăști să-ți pui un piercing, să fii sănătos, pentru a evita neplăceri din punct de vedere fizic. Alege cu grijă bijuteria pe care urmează s-o inserezi în nas! Aceasta trebuie să fie realizată dintr-un material pe care organismul tău să-l suporte.
De exemplu, poți opta pentru un pierce din aur sau din argint, acestea fiind materiale general acceptate foarte ușor de corpul tău.
Ce tipuri de bijuterii ai la dispoziție?
În funcție de design-ul pe care-l au, pierce-urile se împart în câteva categorii principale:
- spirală, cârlig sau melc – este vorba despre pierce-uri profesioniste, care au o formă curbată, ușor neobișnuită;
- garoafe – sunt cele mai simple bijuterii din care poți alege, fiind ideale mai ales pentru doamne și domnișoare. Ele pot fi decorate cu pietre rotunde, triunghiulare, ovale ori alte forme interesante;
- inele – sunt excelente pentru a fi aplicate în nas. Conexiunile filetate sunt folosite ca elemente de fixare, ceea ce te ajută să-ți scoți și să-ți pui pierce-ul la loc foarte repede.
Cum decurge procedura de aplicare a pierce-ului?
Realizarea unui piercing presupune o procedură pe care, atunci când o cunoști dinainte, o suporți mai ușor. Principalii pași pe care-i face artistul la care apelezi sunt următorii:
- curăță foarte bine bijuteria pe care ai ales-o, folosind alcool ori clorhexidină. Ulterior, trebuie să ștergi interiorul nasului, întrucât aici se adună de regulă praful. Astfel, eviți să te confrunți cu o inflamație sau cu supurație;
- marginea nasului tău este trasă ușor înapoi de către pierce-artist, iar apoi este fixată cu ajutorul unei pense;
- specialistul introduce vârful cuișorului bijuteriei în puncție până când acesta iese la suprafață;
- în momentul în care marginea știftului iese din gaură, aceasta este trasă în jos cu o pensetă.
Întreaga procedură durează doar câteva minute și este adevărat că vei simți un ușor disconfort, însă nu-ți face griji! Această senzație dispare în decurs de câteva ore.
Cum să îngrijești pierce-ul pe termen lung?
Dacă vrei să te bucuri de pierce-ul tău cât mai multă vreme, recomandat este ca în primele 8 săptămâni să nu-l scoți deloc. În această perioadă, riscul ca gaura să se înfunde când scoți bijuteria este foarte mare.
În același timp, indicat este să nu folosești produse cosmetice la nivelul nasului pentru cel puțin câteva zile, astfel încât pierce-ul să se fixeze foarte bine. Tot ce trebuie să faci este să utilizezi apă oxigenată și un bețișor de ureche pentru a curăța bijuteria pe ambele părți, dar și zona dimprejurul ei. Unge apoi pielea cu baneocin unguent și mișcă pierce-ul înainte și înapoi, pentru ca unguentul să pătrundă și în gaură!
Perioada de vindecare
De obicei, perioada de vindecare durează între 4 și 6 luni, cu mențiunea că dacă alegi o bijuteri de tip bridge, perioada se reduce la 8–12 săptămâni.
Apelează cu încredere la Inkstar.ro atunci când decizi să faci o schimbare la nivelul aspectului tău! Aici poți să-ți faci un piercing ureche, dar și un piercing în buric, în buză sau într-o altă zonă. Folosind datele de contact de mai jos, îți poți face ușor o programare la acest salon piercing!
Date de contact:
E-mail: contact@inkstar.ro
Telefon: +4 0729 987 932