marți, februarie 27, 2024
AcasăPublicitate(P) Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, propune un nou...

(P) Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, propune un nou proiect integrat de dezvoltare și modernizare a unui cartier cu mari probleme edilitare

-

(Promovare electorală)

Probabil că mulți locuitori ai municipiului Constanța s-au familiarizat deja cu proiectele echipei  #PRORomânia #Constanța, pe care Mircea Titus Dobre, candidatul la Primărie, și cei din lista sa de consilieri locali le-au prezentat public, în ultimele săptămâni. 

Sunt proiecte pe care mulți constănțeni și le doresc, pentru a avea un oraș în care să se simtă europeni, un oraș modern și aerisit, prietenos cu locuitorii lui și primitor cu turiștii.

Sunt proiecte pentru care Primăria Constanța poate obține finanțare, din fonduri europene sau guvernamentale.

- Advertisement -

Proiecte care s-ar fi putut face până acum dacă pe edili i-ar fi interesat soarta orașului, a constănțenilor și a turiștilor, dacă ar fi existat interesul pentru cetățean și voință politică.

Cel de-al șaptelea proiect integrat pe care îl propune Mircea Dobre (#MirceaDobre #Dobre), împreună cu echipa Pro România Constanța, este pentru cartierul situat între Km 4-5 și zona CET.

- Advertisement -

Se propun mai multe proiecte pentru zonele din cartierele KM 4-5 și CET, proiecte menite să rezolve probleme reale cu care locuitorii cartierului se confruntă:

– trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de mașini care împiedica circulația în condiții de siguranță a oamenilor;

– aglomerație de mașini, iar cartierul duce lipsă de locuri de parcare amenajate;

– spațiile verzi existente nu sunt întreținute;

– lipsa locurilor de joacă amenajate pentru copii;

– lipsa terenurilor de sport pentru antrenament;

– zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre.

În scopul îmbunătățirii mediului de viață a constănțenilor, echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții, care, realizate împreună, sunt menite să contribuie la îmbunătățirea mediului urban.

Proiectele au fost concepute astfel încât să rezolve problemele reale pe care le au locuitorii cartierului:

– crearea unor locuri de parcare moderne, supraetajate, prietenoase cu mediul, care să degajeze traficul pe carosabil și pe trotuare;

– amenajarea unor parcuri, spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport, pentru agrement, atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști;

– amenajarea unor ghene ecologice pentru pubelele de gunoi, astfel încât să nu mai avem ghene insalubre în oraș.

Iată proiectele Pro România Constanța:

–  Modernizarea bazei sportive #TRIUNGHIUL, în suprafață de 37.099 mp, cu acces din Strada Caraiman – cu spații pentru mai multe categorii de sport și cu reconstruirea sălii de antrenament.

–  Modernizarea terenului de sport existent, cu realizarea unui loc de joacă pentru copii și construirea unei parcări publice subterane, cu 228 de locuri – în apropierea Școlii cu clasele I-VIII AUREL VLAICU (Aleea Albatrosului).

– Modernizarea Parcului Viitorului – amenajarea a 15.236 mp de spațiu verde și spațiu public pe Str. Caraiman.

–  Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unei zone cu spațiu verde și spațiu public și a unei parcări subterane de 178 de locuri, în apropiere de Strada Prelungirea Liliacului.

–  Construirea unei parcări publice supraetajate P+4E+Terasă circulabilă, cu o capacitate de 219 locuri, în apropierea Străzii Progresului și Aleii Progresului.

– Construirea unei parcari publice supraetajate P+4E+Terasă-circulabilă, cu o capacitate de 219 locuri, în apropierea străzilor Arcului și Progresului.

– Amenajarea unui parc pentru picnic și grătare – PARC “LA GRĂTARE” – care presupune amenajarea spațiului verde și a spațiului public, pe o suprafață de 17.586 mp. Vor fi prevăzute locuri pentru picnic, grătare acoperite și neacoperite, grupuri sanitare, locuri de parcare, teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații verzi. Pentru siguranța circulației pietonale, proiectul prevede două pasaje subterane, astfel: unul va fi pe sub Șoseaua Mangaliei, iar celălalt va subtraversa o bretea de circulație care duce spre Șoseaua Mangaliei.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -