(P) “Înverzim Constanța!” Vergil Chițac promite rapida reabilitare și extindere a zonelor verzi ale orașului

0
305

(Promovare electorală)

Contraamiralul în rezervă Vergil Chițac, cel desemnat de Partidul Național Liberal să candideze pentru funcția de primar al municipiului Constanța, are soluții pentru a remedia situația dezastruoasă din punctul de vedere al spațiilor verzi, din orașul de la țărmul Mării Negre

“Uniunea Europeană cere tuturor orașelor din componență să aibă minimum 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. Pentru sănătatea oamenilor și igienizarea aerului.

În Constanța, suntem la jumătatea acestei ținte, cu doar 13 mp/capita. Acest lucru dovedește o inconștiență crasă din partea administrațiilor PSD-iste care au condus orașul. Uitați-vă cum arată cele câteva parcuri amărâte pe care le avem!

Dacă aveți curiozitatea și curajul să mergeți în cel mai mare parc al orașului, Tăbăcărie, veți conștientiza proporțiile dezastrului la care am fost martori fără voia noastră.

Dar soluții există, iar rezultatele se vor vedea cu ochiul liber. Nu de magicieni avem nevoie la Primărie, ci de pricepere și bună-credință.

Cum înverzim Constanța:

– Includem Registrul Spațiilor Verzi în viitorul Plan Urbanistic General, astfel încât nimeni să nu mai poată construi pe acestea;

– Dezvoltăm un proiect de regenerare urbană și accesăm Fondurile Europene Nerambursabile care sunt destinate chiar pentru acest lucru;

– Transformăm zonele degradate urban în spații verzi;

– Transformăm în spații verzi două hectare de teren anual;

– Plantăm arbori de talie mare pe aliniamentele stradale;

– Creștem densitatea vegetației din parcuri;

– Creștem suprafața parcurilor cu 10 hectare pe an;

– Demarăm lucrările la centura verde a orașului.

Toate acestea se pot face și vor schimba în bine fața orașului și, mai presus de atât, calitatea aerului pe care îl respirăm.

Aveți încredere!”

Vergil Chițac printre alegători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here