(P) Cristina Rizea, deputat USR-PLUS de Constanța, vrea să deschidă „cât mai multe cabinete parlamentare, pentru a fi aproape de oameni”

4
1473
Inaugurarea cabinetului de parlamentar din Medgidia al deputatului Cristina Rizea (USR-PLUS)

Cristina Rizea (40 de ani), deputat USR-PLUS de Constanța, a inaugurat oficial, la Medgidia, cel de-al doilea cabinet parlamentar al său. La conferința de presă prilejuită de acest eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai organizațiilor USR-PLUS din județul Constanța, subprefectul din partea acestei formațiuni politice și un secretar de stat.

Toți vorbitorii au subliniat că USR-PLUS consideră menținerea alături de cetățeni și de nevoile lor ca fiind modul de lucru potrivit și însăși rațiunea de existență a partidului. În acest sens, deputata Rizea a anunțat că are de gând să deschidă mai multe astfel de cabinete în județ, „pentru a fi mai aproape de oameni, în încercarea de a-i sprijini”. 

„Oamenii s-au obișnuit ca parlamentarii să vină alături de ei o dată la 4 ani, în campanie, ca să le ceară votul, câteodată nici atunci”

Cristina Rizea a ținut să sublinieze că rolul parlamentarului nu se reduce la activitatea desfășurată între zidurile Parlamentului; competențele sale în exteriorul acelei clădiri sunt, însă, limitate prin lege. Parlamentarul poate doar să pună o anumită presiune, în limite clar reglementate, asupra autorităților administrative (locale, de exemplu) și asupra instituțiilor, să le stimuleze – desigur, fără excesele și circul uneia precum senatoarea Diana Șoșoacă sau ale altor senatori și deputați PSD și AUR!

Declarațiile deputatei Cristina Rizea (USR-PLUS)

* ”Este al doilea cabinet pe care îl deschid, la primul nu am putut face inaugurarea din motive de pandemie, dar cu siguranță nu este ultimul cabinet pe care îl deschidem. Intenționez, împreună cu colegii mei, să deschidem cât mai multe cabinete parlamentare în județ, pentru a fi aproape de oameni, pentru că ăsta este rolul nostru ca politicieni.”

* „Oamenii s-au obișnuit ca parlamentarii să vină alături de ei o dată la 4 ani, în campanie, ca să le ceară votul, câteodată nici atunci. Tot atunci se mai face câte ceva concret. De aici și gluma amară a cetățenilor, cum că ar fi bine să fie alegeri mai des, măcar… în fiecare an. Dar odată ajuns în Parlament, fiecare politician trebuie să înțeleagă că se află acolo ca reprezentant al oamenilor.”

* „Am avut aici, la Medgidia, încă din ianuarie, audiențe cu destul de mulți cetățeni, și chiar erau surprinși că a venit un deputat aici, alături de ei. Mă bucur să deschid un cabinet aici, oamenii se pot înscrie în audiențe atât telefonic, cât și pe site, iar în funcție de numărul audiențelor cerute vom stabili și programul. Consider că este de datoria mea să fiu aproape de oameni, să le ascult problemele și să-i ajut să le rezolve.

„În coaliție încă facem cunoștință!”

Întrebată despre colaborarea în cadrul coaliției guvernamental-parlamentare de centru-dreapta, deputata Cistina Rizea a spus că, deși încă nu se ridică la nivelul așteptărilor USR-PLUS și ale electoratului său, această coordonare și implicita conlucrare produc, deja, vizibile rezultate pozitive, în materie de reformă autentică și de dezvoltare durabilă.

“În coaliție, la Parlament cel puțin, suntem, din nefericire, încă în stadiul în care… facem cunoștință și ne obișnuim unii cu ceilalți“, a declarat deputata.

Cei de la USR-PLUS își doresc reforme mai adânci, mai multe și mai rapide și investiții mai consistente și mai iute derulate, spune Cristina Rizea. Fire optimistă și luptătoare prin excelență, aceasta crede că lucrurile evoluează pozitiv, în acest sens.

Bogdan Moșescu, președinte USR-PLUS Medgidia: „Doamna deputat a preluat multe din problemele locuitorilor din Medgidia”

Președintele organizației USR-PLUS  Medgidia, Bogdan Moșescu, consiler local, a întărit cele spuse de deputata de Constanța.

Doamna deputat Cristina Rizea a înțeles că trebuie să fie foarte aproape de oameni. Nu este pentru prima dată când a venit, a avut mai multe runde de audiențe. A preluat multe din problemele locuitorilor din Medgidia, pentru o parte dintre ele deja s-au făcut demersuri și suntem pe drumul de a le rezolva. Le mulțumesc colegilor mei, alături de care ne dorim să schimbăm atât de mult zona aceasta politică, zonă care s-a obișnuit să se activeze odată la 4 ani în municipiul nostru și în multe alte localități.”

Liderul USR-PLUS din Medgidia a sintetizat astfel relația sa și a organizației conduse de el cu liberalii locali (care au primarul și sunt majoritari în Consiliul Locam Medgidia, unde colaborează cu… ALDE): “Avem întâlniri săptămânale cu colegii de la PNL și abordăm, împreună, într-un spirit de conlucrare, problemele orașului, care nu sunt puține și nici simplu de rezolvat. Nu trebuie confundată relația cu colegii liberali, cu aceea cu un singur om”

Bogdan Moșescu se referea la raporturile mai degrabă încordate cu primarul Valentin Vrabie.

Subprefectul USR-PLUS laudă conlucrarea cu prefectul PNL. Relația e foarte bună și la Consiliul Județean

Prezent la eveniment, subprefectul Mihai Vîlcu, propus și susținut de USR-PLUS, a ținut să sublinieze că prefectul județului, deși provenind din PNL, nu a ezitat să “întoarcă” (pe motiv de nelegalitate, pe fond sau procedurală) numeroasele Hotărâri ale Consiliului Local votate în Consiliul Local la inițiativa primarului Vrabie.

Subprefectul Mihai Vîlcu: “Relația noastră cu prefectul liberal este foarte bună, fiind un exemplu, poate, de conlucrare onestă și profesionistă. Ca și în cazul Consiliului Județean, unde vicepreședintele nostru colaborează la fel de bine cu președintele de la PNL, demonstrăm, iată, că se poate!”

Printre vorbitori s-a numărat și Iulian Călin, consilier local la Constanța. Și el a întărit ideea colegilor săi de partid: relația cu colegii liberali din Consiliul Local Constanța este bună, se discută și se cooperează, chiar dacă nu la fel de funcțională este și relația tuturor consilierilor locali, de la USR-PLUS sau chiar de la PNL, cu anumite persoane cu funcții de conducere din Primăria Constanța.

Cele trei obiective imediate ale deputatei Cristina Rizea

Deputata Cristina Rizea și-a prezentat acțiunile pe care se concentrează prioritar, în această perioadă, în Parlamentul României.

Cristina Rizea în Cmera Deputaților

1. Eliminarea “pensiilor speciale” și pentru aleșii locali – o luptă grea, mai ales că nu se opun numai PSD-iștii, ci și majoritatea UDMR-iștilor și unii PNL-iști.

2. Desființarea ATOP-urilor (“Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism cu rol consultativ, fară personalitate juridică, funcţionând pe lângă Consiliul Județean) – nimic altceva decât sinecuri nerușinate și costisitoare pentru bugetele publice, absolut nefolositoare și adevărate cluburi de influență și trafic de influență.

3. Reglementarea definitivă și judicioasă a drepturilor și, mai ales, obligațiilor stăpânilor de animale de companie, inclusiv pe plaje, în special pe cele de pe litoral.

4 COMENTARII

 1. Unul dintre obiectivele-IMEDIATE ale parlamentarului U.S.R.-P.L.U.S. de Constanța Cristina Rizea este (cităm din articol): ” (…) Desființarea A.T.O.P.-urilor (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), organisme cu rol consultativ, fară personalitate juridică, funcţionând pe lângă Consiliul Județean, de fapt… nimic altceva decât sinecuri nerușinate și costisitoare pentru bugetele publice, absolut nefolositoare și adevărate cluburi de influență și trafic de influență. (…) ”

  U.S.R.-P.L.U.S. s-a dovedit, din nou, a fi cam… singurul (!) partid care s-a opus și continuă să se opună risipei de bani publici!!!

  Pe 24 august, în comisia-de-Apărare din Senatul Parlamentului României s-a discutat inițiativa U.S.R.-P.L.U.S. care elimină indemnizațiile membrilor A.T.O.P.!

  Poate că nu știați, dar în fiecare județ există o așa-zisă Autoritate Teritorială de Ordine Publica (A.T.O.P.).
  E formată din consilieri județeni (care, pe lângă indemnizația de membru C.J. mai primesc încă una, chiar… DUBLĂ față de cea de la C.J.!!!), reprezentați ai Poliției, ai Jandarmeriei și ai comunității.
  Așadar: membrii A.T.O.P. încasează două retribuții pentru… aceeași muncă!!!

  Ce face această A.T.O.P.?…
  Păiiiii…, ar trebui să se asigure că Poliția își face treaba în fiecare județ și asigură siguranța-publică.
  Dar asta ar trebui să facă… M.A.I., nuuuuuu?!!!
  Iată cum o descrie Regulamentul-de-Funcționare: ” A.T.O.P. este un organism cu rol consultativ, fară personalitate juridică, care se constituie și funcţionează pe lângă Consiliul Județean şi îsi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea si funcţionarea Poliției Române, în scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului poliţienesc din unitatea administrativ – teritorială în care funcţionează.”

  De fapt, A.T.O.P. este o… SINECURĂ (NERUȘINATĂ!!!): una din cele peste… 1.300 (una mie și trei sute!!!) de „agenții”, „autorități” și „institute” (ABSOLUT-)INUTILE (!!!) ale Statului-Român.

  De aceea, U.S.R.-P.L.U.S. a propus fie… desființarea acestor SINECURI, fie ca membrii A.T.O.P…. să NU mai fie plătiți!!!

  Propunerea legislativă ar urma să ajunga la dezbatere și vot în plenul Senatului la începutul sesiunii.
  Va intra…, dar… cu acest raport-NEGATIV (!), din 24 august, al Comisiei-de-Apărare, pentru că… VECHILE (!!!) partide (inclusiv P.N.L. și U.D.M.R.) NU vor să închidă… robinetul cu bani pentru clientela-de-partid!!!

  • Probabil că membrii P.N.L. și U.D.M.R. ai Comisiei-BUGET-FINANȚE sunt mai REFORMIȘTI decât cei ai respectivelor partide din Comisia-APĂRARE, căci în AMBELE structuri ale Senatului Parlamentului-Român coaliția guvernamental-parlamentară de centru-dreapta este… MAJORITARĂ!!!

 2. CRISTINA RIZEA, nou deputat (din 2020) U.S.R.-P.L.U.S. de Constanța:

  „Mă bucur mult că am reușit să deschid al doilea birou parlamentar pentru cetățenii din județul Constanța, după cel din municipiul-reședință-de-județ, de pe Bulevardul Mamaia – nr. 237, ap.11.

  Biroul parlamentar de la Medgidia este situat pe strada Română, numărul 5.

  Activitatea celor două birouri parlamentare se va concentra pe programul de audiențe cu cetățenii, dar și pe menținerea contactului cu autoritățile locale, cu aleșii locali U.S.R.-P.L.U.S., cu reprezentanții celorlalte instituții ale statului, dar și cu alte asociații sau entități private pentru fi în permanență la curent cu ceea ce se întâmplă în oraș și a aduce un sprijin la rezolvarea unor situații, în limita și în conformitate cu atribuțiile și competențele unui parlamentar.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.