marți, aprilie 23, 2024
AcasăAlegeri 2020(P) Candidații Mircea Dobre (Primăria Constanța) și Răzvan Filipescu (CJ Constanța) prezintă...

(P) Candidații Mircea Dobre (Primăria Constanța) și Răzvan Filipescu (CJ Constanța) prezintă modul de finanțare a proiectelor Pro România

-

(Promovare electorală)

Locuitorii municipiului și  județului Constanța s-au familiarizat deja cu proiectele echipei  #PRORomânia#Constanța, pe care Mircea Titus Dobre, candidatul la Primărie, și Răzvan Filipescu, candidatul la președinția Consiliului Județean, ca și ceilalți candidați la Primării, ori din listele de consilieri locali și județeni, le-au prezentat public, în ultimele luni.

Sunt proiecte pe care mulți cetățeni și le doresc, pentru a avea o localitate și un județ în care să se simtă europeni, un mediu modern și aerisit, prietenos cu locuitorii și primitor cu vizitatorii.

Sunt proiecte pentru care Primăriile și Consiliul Județean Constanța pot obține finanțare, din fonduri europene sau guvernamentale.

Proiecte care s-ar fi putut face până acum, dacă pe edili i-ar fi interesat soarta localnicilor sau cea a turiștilor, dacă ar fi existat interesul pentru cetățean și destulă voință politică.

- Advertisement -

Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România la funcția de primar al Constanței“Proiectele pe care noi le propunem sunt create împreună cu arhitecți, proiectanți și ingineri constructori, specialiști în diverse alte domenii conexe, astfel încât să putem avea, după implementare, un oraș sistematizat, fără mașini parcate pe trotuare, la voia întâmplării, fără străzi sufocate de traficul infernal, fără ghene de gunoi insalubre, dar cu multe locuri de relaxare, în aer liber și în interior. Proiectele nu sunt «desenate pe calculator» – așa cum încearcă unii adversari ai noștri să bagatelizeze munca noastră –, ci sunt proiecte la cheie, care pot fi implementate mâine, dacă există voință politică. În privința surselor de finanțare, tot de voință politică și de pricepere avem nevoie. Noi, echipa Pro România, suntem pregătiți să punem în practică aceste proiecte de modernizare a orașului și județului Constanța.”

Sursele de finanțare a proiectelor echipei Pro România Constanța 

MIRCEA TITUS DOBRE, candidatul Pro România la Primăria Constanța:

“Prezentăm concluziile privind sursele de finanțare a proiectelor. Asta ca celor care sunt cârcotași și spun că nu avem cum să le realizăm, să le demonstrăm contrariul.

- Advertisement -

Avem trei axe principale pe care ne bazăm pe fondurile europene, pe ciclul financiar 2021-2017. Este vorba de Axa Prioritară numărul 3 și Axa Prioritară numărul 4, care fac parte din Programul Operațional Regional. Plus Axa Prioritară numărul 7.

Axa numărul 3 este specializată pe zona orașelor care sunt prietenoase cu mediul și aici intră tot ce înseamnă parcuri, promenada verde, spații civice și parcările subterane care sunt prevăzute cu parc deasupra Axa 3 coroborată cu Axa 4 putem realiza aceste soluții de parcări subterane. Valoarea totală este 52,5 milioane de euro.

Pe Axa 4 vor fi finanțate lucrările de infrastructură. Axa numărul 4 este pentru o regiune mai accesibilă și aici sunt lucrările de infrastructură. Că vorbim de breteaua care leagă din zona bulevardului Aurel Vlaicu către zona Eden, discutăm despre lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. Bulevardul Aurel Vlaicu trebuie să sufere o transformare prin realizarea de pasaje/pasarele și chiar a unui drum colector. Tot pe Axa 4 intră și pasajul rutier subteran și pietonal din Faleză Sud de la Poarta 6. Valoarea totală a acestor proiecte este de 35 de milioane de euro.

Pentru realizarea proiectelor vor fi folosite fonduri și din Axa Prioritară numărul 7. Aici este pe Programul Operațional Transport și este dezvoltarea unui transport integrat de tip multimodal. Aici intră autogara. Are o valoare de 20 de milioane de euro. Parcările supraterane cărora nu le poate fi asigurată o zonă verde, o zonă de piațetă, care însumează 5591 de locuri de parcare vin din bugetul administrației publice locale și se ridică la valoare de aproximativ 28 de milioane de euro.

Valoarea fondurilor europene necesare acestor proiecte depășește 100 de milioane de euro. În total, fonduri europene înseamnă 108 milioane de euro pentru realizarea proiectelor prezentate până acum. Sunt două excepții. Parcarea de la Pescărie, care este prevăzută pentru a facilita accesul pentru toți turiștii, dar și pentru constănțeni, pentru proiectul Portul Turistic Diamant, care are 1070 de locuri, și mai este parcarea supraterană din Portul Tomis, pe care nu am prins-o în această finanțare, pentru că acolo discutăm de o zonă specială, în ceea ce privește zona portului turistic Tomis.” 

Sursele de finanțare pentru proiectele din municipiul Constanța

RĂZVAN FILIPESCU, candidatul Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța:

“Ne ținem de cuvânt și venim cu o concluzie asupra tuturor proiectelor noastre. Lucrăm de peste un an la aceste proiecte, pe care le-am fundamentat tehnic și financiar. La nivelul județului Constanța am prezentat o serie de proiecte de-a lungul timpului și astăzi vom prezenta sursa de finanțare.

Încep cu prea mult discutatul proiect Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Am văzut în ultima vreme din ce în ce mai multă lume care încearcă să se agațe de acest proiect. Proiectul va fi finanțat din Programul Operațional de Sănătate din perioada de programare 2021-2027. În acest program există o axă care vizează investițiile pentru construirea spitalelor regionale, dar și pentru înființarea de noi unități spitalicești ci impact teritorial major unde acest proiect va fi eligibil.

Un alt proiect important, legate de satele pescărești, va fi realizat tot cu fonduri europene. Satele pescărești pe care le-am gândit în zona riverană Dunării ca sursă alternativă de dezvoltare a comunităților, de creare de locuri de muncă, de obținere de venituri suplimentare, le vom accesa în perioada următoare prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime sau va avea o componentă care va putea fi finanțată prin programul Interregio, programul actual transfrontalier România – Bulgaria.

Un alt proiect este cel al târgurilor și oboarelor. Târgurile și oboarele tradiționale din județ trebuie modernizare, iar valorea unui astfel de târg ajunge la 1,2 milioane de euro. Unii contracandidați au fost prezenți la astfel de târguri din județ. Nu știu dacă ei s-au simțit în siguranță acolo. Produsele se vând amestecate, direct pe stradă, pe asfalt sau pe beton, fără să existe tarabe. Noi am propus zone clar delimitate în funcție de specificul mărfurilor, cu tarabe încăpătoare, zone de alimentație publică și de distracție sau relaxare, toate adaptate actualei situații generate de pandemie”.

Ne dorim să facem un parc tematic sub formă de grădină botanică în zona Histria, avem cetatea și poate fi eligibil un astfel de parc prin Programul de Cooperare Transfrontalieră. Până în prezent primarii din zone care beneficiază de vestigii istorice, atracții culturale nu au profitat, iar noi ne vom implica în mod concret.

Pe modelul bazei sportive de la Amzacea, ne dorim să dezvoltăm, în zonele unde nu există, terenuri sportive cu vestiare, cu balon pentru perioada rece. Valoarea unui contract este  de maxim 120 de mii de euro și vor fi finanțate fie prin GAL-uri, ori din bugetul Consiliului Județean.

Ne dorim să facem o serie de parcuri în județul Constanța, minim un hecare de teren, iar costul este de 50-60 de euro pe metru pătrat.

Vor fi modernizate stațiile de autobuz din județ, iar valoarea investiției ajuinge la cel mult 12.000 de euro pentru o asemenea stație.”

 

Sursele de finanțare pentru proiectele din județul Constanța
  • Comandat de Partidul Pro România, Filiala Constanța
  • CMF: 21200010
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -