Acasă Politică O veste proastă pentru Dragnea: noua Comisie Europeană va fi condusă de...

O veste proastă pentru Dragnea: noua Comisie Europeană va fi condusă de un dur anticorupție

Cele mai mari familii politice din Europa, PPE și PES, și-au desemnat candidații la șefia Comisiei Europene, pentru mandatul 2019-2024. Popularii merg pe mâna germanului Manfred Weber, iar socialiștii pe cea a olandezului Frans Timmermans.

Este o asumare directă a acestei funcții de către două mari puteri economice ale Europei, aflate în prima linie a luptei anticorupție, Germania și Olanda, după două mandate în care șefia Comisiei Europene a aparținut unor țări din „linia a doua”, Portugalia (prin Jose Manuel Barroso) și Luxemburg (prin Jean-Claude Juncker).

Manfred Weber (foto) și-a construit platforma politică pe un mesaj ferm în apărarea statului de drept și a independenței justiției. El a criticat deseori, cu asprime, derapajele puterii socialiste de la București, atât în 2012 (puciul anti-Băsescu), cât și în 2017-2018 (jihadul anti-justiție).

Frans Timmermans este actualul prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, poziție din care a măturat pe jos cu guvernarea PSD-ALDE pentru maltratarea legislației justiției. Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au lipsit de la Congresul PES de la Lisabona, care l-a desemnat ieri pe Timmermans pentru șefia „guvernului” european.

Oricare dintre cei doi va ajunge președinte al Comisiei Europene, Weber sau Timmermans, corupții de la București vor avea viață grea. Este o veste proastă pentru ei, dar bună pentru poporul român.

loading...

4 COMENTARII

  1. Foarte bine , trebuie sa fie anihilata cumva coruptia endemica ce a cuprins tara asta !Nu mai putem tolera la nesfarsit faptul ca X sau Y a furat de a rupt , a vandut resursele tarii , a mintit , a manipulat ,nu -si poate justifica averea pusa pe numele bunicii a matusii etc si care isi fac legi dupa bunul plac , ca sa se autosalveze de puscarii cu averea intacta ! Sa speram ca se va reusi cumva !

  2. Hai, Romania, si Hai, presa libera! Suntem noi si voi, de aceeasi parte a razboiului acesta de uzura, ce ne tine captivi de 2 ani, pe fundalul sustinerii UE, in vremuri atat de grele! Treaba e ca si UE are mari batai de cap acum, dupa cum ranjeste putin, si-si scoate capul prin bresele pe care le face in UE – brexit, vestele galbene, orban, polonezii, italia lui salvini, si ca sa fie tabloul complet, frontul deschis cu Ucraina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările