Nu vă îndrăgostiți de o cecenă! Un belgian a făcut-o și a ajuns în spital, desfigurat. „Au vrut să-i taie gâtul”

0
2477
Tânărul desfigurat / FOTO: La Libre.be

Un tânăr belgian a fost desfigurat în orașul Namur fiindcă se întâlnea cu o fată de etnie cecenă. Tatăl băiatului acuză că fiul său a fost „linșat” de fundamentaliști, relatează La Libre Belgique.

„Au făcut un exemplu din fiul meu, vreau ca justiția să facă un exemplu din ei”, spune hotărât Patrick, tatăl băiatului, relatând că „poliția mi-a cerut să calmez lucrurile pe durata anchetei, dar nu intenționez să mă opresc”.

Fiul său a fost atacat violent luni după-amiază de 5 persoane. Adolescentul aștepta un prieten în fața gării din Namur când a fost abordat de doi tineri. Potrivit acestuia, cei doi au vrut să-i vadă telefonul și mai ales mesajele.

L-au rugat apoi să-l urmeze. Pe parcurs, li s-au alăturat alți trei tineri. Pe Avenue Jean 1-er din Cetatea Namur, cei cinci au început să-l bată. L-au lovit timp de o oră.

„Fiul meu cochetează cu o tânără fată de origine cecenă. I-au spus clar că un non-cecen nu se poate întâlni cu un cecen și că vor să facă din el un exemplu pentru alții. Unul dintre ei a scos chiar și un cuțit și a vrut să-i taie gâtul. Unul din bandă a spus că nu”, a relatat tatăl băiatului.

„Cu atât mai șocant este că acești tineri nu au nicio legătură cu familia fetei. Sunt oameni din anturajul ei, fundamentalisti în cadrul acestei comunități”, mai spune acesta.

Procuratura din Namur a descris miercuri incidentul ca fiind „o reglare de conturi între persoane care se cunoșteau”.

„Este greșit. Fiul meu nu face parte dintr-o bandă. El îi cunoștea doar din vedere. Este un atac complet gratuit. O pedeapsă, un linșaj”, acuză tatăl tânărului, precizând că intenționează să organizeze rapid o demonstrație împotriva atacurilor din Namur.

„Primesc o mulțime de mărturii de la tineri care se plâng că nu se simt în siguranță. Ei spun că se grăbesc când trebuie să ia un autobuz, nu mai îndrăznesc să treacă lângă Parcul Marie-Louise și evită strada Godefroid etc.”, continuă acesta.

El dorește să organizeze un marș în alb, poate deja în această duminică. „Justiția și autoritățile municipale trebuie să facă ceea ce este necesar”, spune Patrick.

Republică musulmană din Caucazul de Nord, în cadrul Federației Ruse

Cecenia este o regiune a Federației Ruse, cu statut de republică. Se află în sudul celei mai întinse țări din lume, în zona caucaziană (Munții Caucazul de Nord). Se învecinează la sud cu Georgia (fostă republică sovietică).

În cadrul Federației Ruse, Cecenia cu Ținutul Stavropol (la nord-vest), cu Republica Daghestan (la nord și est), cu republicile Ingușetia și Osetia de Nord (la vest).

Cecenia are o suprafață de 15.500 km² (cam cât trei județe din România) și o populație de 1.270.000 de locuitori (de 14 ori mai puțin decât România).

Din punct de vedere religios, majoritatea cecenilor sunt musulmani suniți.

Denumirea folosită de autoritățile cecene separatiste, care luptă pentru independența Ceceniei, este Republica Cecenă Icikeria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME PNL. Cîțu: „Să ne victimizăm și noi!” / Bușoi: „Să-i trimitem la origini!” / Rareș Bogdan: „Cioloș lucrează doar pe manipulare” / Nica: „Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”

* După o oră de discuții, Cîțu îl trimite pe Cioloș să facă guvern cu PSD și AUR. Minciuna zilei: „Criza a fost creată de «coaliția» AUR – PSD – USR, din partea căreia domnul Cioloș e desemnat”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* Rareș Bogdan îl trimite pe Cioloș să ia voturi de la „doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni”

* EDITORIAL. Cacealmaua lui Iohannis

* Florin Roman despre fostul său șef Ludovic Orban: „A furat munca lui Rareș Bogdan și a lui Klaus Iohannis!”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Curea și Ciuvică au adus Antenei 3 o amendă de 5.000 de lei, pentru injurii la adresa lui Mălin Bot

* VIDEO. Covid-19 decimează o familie de artiști: la 10 zile după „rapsodul Banatului”, a murit și fiica sa! Cei doi erau nevaccinați

* VIDEO. Kim Jong Un se distrează punându-i pe militarii nord-coreeni să spargă plăci de beton cu capul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here