Nimic nu s-a schimbat de la Ponta la Dăncilă, via Dragnea. PSD, atac la „străinii” Iohannis, Barna, Orban. Scopul: „Votați Viorica Dăncilă, un bun român!”

6
1980
Poza atacului xenofob folosită în postarea PSD Sibiu

Exact acum în urmă cu cinci ani, PSD lansa atacuri incalificabile la adresa lui Klaus Iohannis legate de apartenenţa sa la comunitatea germană din România. Se întâmpla în 2014, în campania pentru alegerile prezidenţiale, când PSD era condus de Victor Viorel Ponta, care a fost şi candidatul partidului pentru Palatul Cotroceni.

Iată că nimic nu s-a schimbat de atunci, în afară de liderii PSD. De la Ponta la Dăncilă, doar Liviu Dragnea a mai trecut pe la şefia partidului devenit sursă de ură rasistă şi de jaf naţional. Însă după cum „lupu-şi schimbă părul, dar năravul ba”, la fel nici PSD nu e cu nimic diferit faţă de acum 5 ani.

Iar dovada cea mai bună este noul atac ordinar, inadmisibil în Europa multiculturală, lansat via filiala PSD Sibiu.

Organizația locală a partidului a postat pe Facebook un mesaj cu caracter profund xenofob, în care îi acuză pe Iohannis, Orban și Barna că au nume de străini, spre deosebire de Vasilica Dăncilă, care e „este candidatul creștin-ortodox, precum majoritatea cetățenilor români”.

Pasajele xenofobe din mesajul publicat de  PSD Sibiu

 • „Iohannis, PNL și USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe „ieșiri” ale domnilor Iohannis, Orban și Barna cum aceștia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica”
 • „Le atragem atenția domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner Iohannis și Barna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară și germană pe care aceștia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor așa-ziși lideri care au reușit să-i manipuleze pe români cu tupeu și lipsă de bun simț”
 • „Vasilica Viorica Dăncilă este numele candidatului de naționalitate română la președinția României și care merită să-i conducă pe români. Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creștin-ortodox, precum majoritatea cetățenilor români, candidatul care a susținut familia tradițională la referedumul din toamna anului 2018. Acestea sunt trasăturile normalității României”
 • „Români, 10 noiembrie este ziua în care aveți dreptul să decideți să trăiți într-o țară normală! Votați Viorica Dăncilă, un bun român!”

”Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. Într-un fel, pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare decât în educaţia copiilor’‘, declara Gabriela Firea, în 2014.

O făcea cu aceeaşi iresponsabilitate cu care zilele trecute ştergea pe jos cu două doamne, a căror unică „vină” era că au vrut să facă un spital pentru copiii bolnavi de cancer, nu din banii românilor, ci din donaţii private.

6 COMENTARII

 1. În fond…: ce ne este V.V…. Dancila, ce ne e V.V…. Ponta (asa cum, in NEGRU-ROSUL trecut, ce ne-a fost V.I…. Lenin, ce ne-a fost apoi… I.V. — Sic ! — Stalin !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  Apropo de V.I. (Lenin) si I.V. (Stalin), ne amintim de bancul ala (vechi) cu militienii la examenul-pentru-grad, cand vorbeau despreee… „LENIN-al-SASELEA” șiii… „STALIN-al-PATRULEA” !!!!!

 2. Sorry, mandrii dacopati, dar patronimicul „Dancila” este de origina sud-slava, ori croata (forma Dancilovici) ori bosniaca ( forma Danci) dai mai curand bulgara (forma Dancilev).
  Judetul Teleorman, unde se gaseste si Videle si Alexandria, a fost loc de refugiu pentru bulgarii fugiti de prigoana
  ottomana dupa revoltele bulgarilor din sec XIX, atatate de agenti rusi. ( vezi si Dragnev- Dragnea)
  Acesti romani neaosi sunt imigranti sud.dunareni din secolul trecut in proaspatul regat independent Romania.
  Acum au ajuns sa talhareasca tara gazda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here