Mobilizare generală în vederea continuării proiectelor majore derulate de RAJA în județul Constanța

0
65

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat, pe 30 iunie, o întâlnire de lucru la care subiectul principal al discuției a fost găsirea soluțiilor efectuării plății datoriilor societății de termoficare locale către operatorul de apă și canalizare RAJA S.A. Creanțele acumulate duc la blocarea amplelor proiecte de investiții derulate de RAJA în județul Constanța.

La întâlnirea convocată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, au participat, Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu, prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, directorul general RAJA S.A., Aurel Presură, dar și reprezentanți ai Electrocentrale Constanța S.A. și RADET Constanța.

Întâlnirea s-a concretizat printr-o notă de fundamentare comună, care va fi adresată Ministerului Energiei și primului-ministru, Florin Cîțu, pentru a acorda un sprijin financiar județului Constanța, în scopul depășirii acestui blocaj economic.

„Ne-am întâlnit, astăzi, toate părțile implicate, ca să găsim o soluție de a nu pune în pericol cel mai important proiect al RAJA S.A. pentru județul Constanța. Partea bună a lucrurilor este că îl avem alături de noi pe secretarul de stat din Ministerul Energiei, iar noi ca autorități putem face așa încât lucrurile să se întâmple într-un mod favorabil pentru toate părțile implicate, dar mai ales în favoarea locuitorilor județului nostru. Ne-am asumat credite, finanțări și cofinanțări ale unor proiecte de peste 600 de milioane de euro necesare județului Constanța. Neachitarea acestor datorii către compania de apă ar duce la privarea locuitorilor de aceste proiecte importante și necesare dezvoltării durabile a județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

George Nicolescu și Mihai Lupu

Concluzia discuțiilor a fost găsirea de soluții viabile astfel încât blocajul economico-financiar în care se află părțile implicate să fie depășit.

„Intenția primăriei este de a prelua CET-ul în subordinea ei, iar acest transfer trebuie făcut astfel încât oamenii să nu rămână fără apă caldă. Prin această notă de fundamentare întocmită de fiecare dintre părțile implicate sperăm să găsim înțelegere la nivelul autorităților centrale în vederea soluționării favorabile a acestei probleme delicate”, a precizat secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here