Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), l-a acuzat sâmbătă pe premierul Florin Cîțu că nu a deblocat finanțarea pentru personalul din centrele de vaccinare, pentru medicamentele din programele naționale (cancer, SIDA etc.) și pentru dotarea centrelor de ambulanțe.
Medicul Ioana Mihăilă (40 de ani), ministrul Sănătății, a organizat sâmbătă o conferință de presă, pentru a răspunde acuzațiilor și insinuărilor făcute de premierul Florin Cîțu.
Ministrul a spus că l-a informat pe șeful guvernului încă din luna iunie despre epuizarea fondurilor, apoi la fiecare ședință de guvern. Ioana Mihăilă a mai declarat că premierul a prioritizat alocările de bani „către PNDL 3”, în locul alocărilor către Sănătate.
Acuzațiile ministrului Ioana Mihăilă
* „Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu.”
* „Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în lupta politică, sunt azi să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau politică.”
* „Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîțu tocmai a spus și astăzi, la fel cum a spus și ieri, că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune acum că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știa încă din aprilie că banii alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți. Știa acest lucru, pentru că i-am adus în atenție printr-o adresă oficială – de altfel, înregistrată la Cabinetul primului-ministru în data de 28 aprilie, la o săptămână după numirea mea în funcție. Prin această adresă, i-am spus atunci că nu sunt suficienți banii pentru: salarii, programe de sănătate, acțiuni prioritare, plata personalului din centrele de vaccinare.”
* „În ceea ce privește salariile personalului medical, i-am atras atenția că, pentru 2021, numărul personalului plătit de Ministerul Sănătății a crescut, prin suplimentarea acestuia în SAJ-uri, DSP-uri, medici și asistenți din UPU, CPU (Urgențe), cabinetele de medicină legală din cadrul spitalelor etc., ridicându-se la un număr aproximativ de 75.000 de persoane.”
* „În ceea ce privește programele de sănătate care includ vaccinurile pentru copii, TBC, HIV, a fost informat încă de atunci că mai era nevoie de 630 de milioane de lei pentru a se ajunge măcar la nivelul lui 2020 pentru această cheltuială.”
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
Acest Cîțu a… NENOROCIT România, chiar atunci când așteptam o redresare după conducerea „CIUMAȚILOR”!!!
Și ne mai întrebăm de ce suntem… ULTIMII în Europa(-CIVILIZATĂ!) ȘI (!) la procentul de populație-VACCINATĂ (27%, față de media de 70% în Europa Centrală și Vestică!!!)…