Acasă Lumea Kevin Spacey, pus oficial sub acuzare pentru agresiune sexuală

Kevin Spacey, pus oficial sub acuzare pentru agresiune sexuală

Kevin Spacey a fost inculpat oficial luni pentru agresiune sexuală de către un judecător de la tribunalul din Nantucket, statul Massachusetts, actorul pledând nevinovat la acest cap de acuzare care îi poate aduce o condamnare la cinci ani de închisoare, relatează AFP.

Judecătorul Thomas Barrett, de la tribunalul Nantucket (Massacusetts), a dispus, după audierea în instanţă, ca actorul să fie lăsat în libertate pe cauţiune.

Actorul nu a luat cuvântul în timpul şedinţei, dar a pledat nevinovat prin intermediul avocaţilor săi.

Judecătorul a dispus îndeplinirea unei singure obligaţii pe perioada controlului judiciar şi anume interzicerea contactării presupusei victime sau a apropiaţilor acesteia. Data următoarei audienţe a fost stabilită pentru 4 martie.

Vedeta din ”House of Cards” solicitase să fie reprezentat prin intermediul avocaţilor, însă judecătorul a refuzat, obligându-l să se înfăţişeze luni dimineaţă la tribunal.

Acuzaţiile vizează un presupus incident dintr-un restaurant din Nantucket, produs în iulie 2016, după cum a precizat într-o declaraţie procurorul Michael O’Keefe la 24 decembrie citat de Agerpres.

Anul trecut, la o lună după deschiderea cazului, mama presupusei victime a organizat o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe Spacey că i-a agresat sexual fiul după ce i-a cumpărat alcool. Fiul ei, la acel moment în vârstă de 18 ani, nu avea vârsta legală – de cel puţin 21 de ani – pentru a putea consuma alcool în statul american Massachusetts.

În ziua în care a fost anunţată inculparea sa, Spacey s-a apărat de acuzaţii într-un bizar videoclip apărut pe YouTube, în care actorul împrumută vocea lui Frank Underwood, personajul pe care l-a interpretat în serialul „House of Cards”.

„Dacă nu am plătit pentru lucruri despre care ştim amândoi că le-am făcut, atunci cu siguranţă nu voi plăti pentru lucruri pe care nu le-am făcut”, a declarat starul american, adresându-se telespectatorilor.

Acuzaţia din Nantucket este pentru moment singura care a mers până la inculparea lui Kevin Spacey, însă alte anchete au fost demarate contra starului de cinema în urma unor plângeri similare, la Los Angeles şi Londra, unde artistul american a fost director al teatrului Old Vic timp de 11 ani.

Kevin Spacey a fost concediat din distribuţia serialului „House of Cards” şi din cel mai recent film regizat de Ridley Scott, „All The Money In The World”, în care a fost înlocuit in extremis de Christopher Plummer

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările