vineri, martie 1, 2024
AcasăNewsJuncker: "Viorica, am deplină încredere în tine că România nu va exporta...

Juncker: „Viorica, am deplină încredere în tine că România nu va exporta în Europa conflictele interne”

-

„Aş vrea să înceteze probleme interne din România. Nu îmi doresc ca probleme interne să fie transferate la nivel european. Doamna Dancila mi-a confirmat ca aşa va fi. Viorica, am deplina incredere în tine că vei face ce trebuie pentru ca Europa sa progreseze. Aş vrea să nu se mai considere că în România avem două Europe, una occidentală şi una în est.”,a declarat preşedintele Comisiei Eurropene, Jean Claude Juncker, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Dăncilă, acum câteva minute.

Într-o altă conferinţă de presă, mai devreme, preşedintele Comisiei Europene, a făcut lista problemelor cu care se va confrunta România în următoarele şase luni de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.

  • „Suntem bucuroși să ne aflăm în România. Pentru mine, România nu este o țară oarecare. Eu am fost mereu aproape de calea României spre UE.
  • Consider că, fără România, UE nu este completă. Datorăm multe României, dar și România datorează multe Uniunii.
  • Am decis cu domnul președinte să pregătim foarte bine reuniunea de la Sibiu din 9 mai – va fi o reuniune dedicată stabilității. Are loc un nou început. Președinţia română va oferi rezultate. Ne așteptăm ca majoritatea propunerilor de pe agendă să fie încheiate înainte de alegerile pentru Parlamentul European
  • Va fi o președinție care va trebui să se ocupe și de perspectivele financiare multianuale, pentru că nu putem întrerupe chiar acum acest proces. Dorim ca acest dosar să fie tratat cu atenția și viteza care merită.
  • Despre BREXIT: Brexit- Suntem în contact permanent cu premierul britanic și vom vedea săptămâna viitoare conluziile Parlamentului. O ieșirea a Marii Britanii fără acord ar fi o catastrofă. Până la votul de marți din Parlamentul britanic trebuie să facem toate eforturile pentru ca acest vot să nu eșueze.
  • Europa, în timpul președinției române și după aceea, poate să acționeze organizat. Ar fi foarte bine ca în interiorul țării dvs să existe consens, care să permită ca Europei să avanseze. Nu putem exporta în Europa conflicte interne” (Sursa: Hotnews)
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -