Ion Iliescu, mintea de pe urmă şi mesaj anti-Dragnea: „Politicul să reziste autoritarismului!”

0
3022
Adrian Nastase, Ion Iliescu, Liviu Dragnea
Coloana vertebrală a răului din România - Adrian Năstase, Ion Iliescu, Liviu Dragnea

„Cine și-ar fi închipuit atunci că după nici trei decenii România va ajunge să prezideze, practic, Uniunea Europeană pentru șase luni de zile? Este cea mai palpabilă dovadă a succesului Revoluției!

România s-a schimbat enorm. Și în bine, dar și în rău. Ca orice schimbare, ea are și părți pozitive, dar și părți negative.  Cel mai mare pericol pentru democrație, în România, dar și în Europa, îl reprezintă adâncirea inegalităților economice și sociale. Iar contestarea puterii politice se manifestă  în întreaga Uniune Europeană. Populism, naționalism, extremisme de tot felul, și putere politică incapabilă să-și mai asume responsabilitățile care îi revin, toate astea scot oamenii în stradă.

Adevăratul omagiu, și manifestarea recunoștinței față de cei care au reușit să ne aducă libertatea după decenii de totalitarisme, este păstrarea democrației și a libertătii. Politicul trebuie să reziste tentației, autoritarismului, antecamera totalitarismului. Împreună, și dincolo de ce ne desparte, până la urmă în mod  firesc,  putem și trebuie să apărăm ceea ce am câștigat în decembrie 1989, și  în același timp să corectăm ceea ce am făcut greșit, de atunci până acum.”, a scris Ion Iliescu, pe blogul personal, în ziua aniversării a 29 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here