Iohannis spune ce se ascunde în spatele deciziei CNA privind atacul la Realitatea TV

0
11802

Preşedintele României intervine în scandalul provocat de decizia suspectă a CNA de a suspenda emisia Realităţii TV.

„Președintele consideră că decizia de ieri a CNA de a suspenda emisia este fundamentată pe criterii de ordin politic. O astfel de sancțiune extremă este extrem de periculoasă”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

CNA a decis, marți, suspendarea emisiei postului Realitatea TV în data de 17 ianuarie, preţ de 10 minute, în întervalul 19:00-19:10. Motivul? Relatarea evenimentelor din 10 august 2018, când a fost mitingul Diasporei.

Radu Călin Cristea (foto sus, dreapta) este membrul CNA care a propus măsura drastică a opririi temporare a emisiei Realităţii TV, un pas premergător suspendării definitive a licenţei.

De menţionat că acest CNA a menajat ani la rând posturi TV concurente, care au încălcat flagrant legislaţia audiovizuală.

”O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.
Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege și Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul”, arată comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

 

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca ”un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea”.

 

”Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face diferența între o democrație și o autocrație. O țară este cu adevărat democratică dacă are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de a se exprima liber”, mai arată comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.