Acasă Fără categorie Iohannis o ironizează pe Dăncilă: "Acest discurs de pace mondială? E drăguţ!...

Iohannis o ironizează pe Dăncilă: „Acest discurs de pace mondială? E drăguţ! Ordonanţa? Nu se poate”

„Acest discurs de consens şi pace mondială al doamnei prim-ministru devine o constantă. Ce să zic, e drăguţ. Altfel, în afară de disensiunile pe chestiuni de probleme interne, pe problematica preluării preşedinţiei rotative a UE nu am nicio problemă să colaborăm bine şi chiar am făcut-o”, a ironizat-o Klaus Iohannis pe Vasilica Dăncilă.

Reacţia preşedintelui vine la o zi după ce şefa guvernului a făcut apel în parlament pentru „unitatea românilor” înainte de preluarea preşedinţiei rotative a UE, de la 1 ianuarie 2019, fără să pomenească nicio vorbă despre războiul cu UE declanşat de guvernarea sa – vezi atacul la justiţiei şi represiunea din 10 august, menţionate în ultimul Raport MCV şi într-o rezoluţie anti-PSD&ALDE a Parlamentului European.

„Vă cer unitate. Să fim în primul rând români, în următoarele şase luni, să avem grijă ce spunem şi ce facem. Nu vom fi mai prejos decât alte ţări. Să lăsăm deoparte orgoliile şi luptele politice. Nu mai trebuie să existe cetăţeni de rangul I şi cetăţeni de rangul II. România îşi doreşte să fie tratată cu respect în UE. O Europă a convergenţiei, securităţii, valorilor comune”, a  spus Dăncilă, ieri, de la tribuna Parlamentului României.

Preşedintele a respins categoric încercarea guvernului PSD-ALDE  de a da ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale. „Aşa ceva este imposibil. E neconstituţional. Guvernul nu poate legifera prin ordonanţă pe o speţă aflată în parlament. Nu poţi da ordonanţă de urgenţă când în parlament se află în dezbatere legile pe care tu vrei să le modifici”, a declarat Iohannis, azi, de la Bruxelles.

CITEŞTE ŞI:

Dăncilă bate câmpii în Parlament. Vorbe goale, pe dos faţă de faptele sale

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările