DOVADA: Iliescu a minţit! Primele înregistrări cu interviul din Le Figaro

2
23352
Ion Iliescu, Romania
Ion Iliescu nu se poate abține să nu-și arate admirația față de stăpân

Jurnalistul Paul Cozighian, cel care a realizat interviul pentru Le Figaro cu fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis MEDIAFAX, în format audio, primele minute din interviu, după ce Iliescu a catalogat drept fake news citatul din material şi nu a recunoscut că dat un interviu publicaţiei franceze.

„Ion Iliescu: Ştiţi, eu acum nu mai sunt atât de activ în viaţa politică.
Le Figaro: Dar încă sunteţi preşedintele de onoare al PSD?
Ion Iliescu: Nu, nu!

Le Figaro: De acord, dar credeam că aveaţi în continuare un titlu, întrucât sunteţi fondatorul partidului!
Ion Iliescu: Sigur că da, dar nu am titlu. Este doar o legătură sentimentală cu cei care au lucrat cu mine. (…) De altfel, partidul traversează o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză. Este o perioadă de slăbire şi situaţia este nefericită, deoarece, în acelaşi timp, acesta este principalul partid, cel mai puternic, este partidul care are legături destul de ample la nivelul populaţiei.

Continuarea, AICI

În ediţia de luni din le Figaro se arăta că fostul preşedinte spunea că PSD trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu „cea mai gravă criză politică”. „Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai mare criză politică a sa”, admite Ion Iliescu, conform Le Figaro, care personal nu îl apreciază pe Liviu Dragnea, a cărui „poziţie personală, cu probleme juridice, a creat fracturi interne” în PSD.

În înregistrarea pusă la dispoziţie, nu există partea în care Iliescu ar vorbi despre fracturi în PSD cauzate de Liviu Dragnea, spune însă „în relaţiile din cadrul partidului situaţia nu este simplă. Nici măcar pentru liderul partidului şi pentru alţii”.

Ulterior, fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

 

2 COMENTARII

  1. Alo, redacția de la „Ziariștii”! Titlul articolului este descalificant, numai ca să faceți voi senzație. Ion Iliescu n-a mințit! Nu că mi-ar fi tare drag Iliescu, dar adevărul e că acele cuvinte din interviul din „le Figaro” („poziţie personală, cu probleme juridice, a creat fracturi interne”) nu apar pe fișierul audio. Le-a pus Cozîghian din burtă. Așadar, Iliescu are dreptate în replica de pe blogul său. Iar „Le Figaro” și Paul Cozîghian vor trage ponoasele.

  2. Iliescu nu a negat interviul ci continutul lui. Inregistrarea data publicitatii ii da dreptate lui Iliescu, jurnalistul mintind cu nerusinare ca Iliescu a criticat pe Dragnea. Iar titlul dv iar este o mare minciuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.