duminică, mai 26, 2024
AcasăLumeaDistrugerea unei națiuni nu se face cu bombe, ci cu examene fraudate....

Distrugerea unei națiuni nu se face cu bombe, ci cu examene fraudate. Plăcuța de la Stellenbosch

-

Am primit un mesaj pe cât de simplu, pe atât de profund. Simt nevoia să vi-l împărtășesc.

La intrarea Universității din Stellenbosch (Africa de Sud) e afișat următorul text, pe o plăcuță:

„Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. Trebuie doar scăderea calității învățământului și permisiunea fraudei la examenele studenților.

- Advertisement -

Pacienții mor în mâinile unor asemenea medici.

Clădirile se prăbușesc, fiind construite de asemenea ingineri.

Banii se pierd în mâinile unor asemenea economiști.

- Advertisement -

Dreptatea se evaporă în mâinile unor asemenea judecători.

Crahul învățământului este crahul națiunii.”

Nimic de adăugat.

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Cam da! Natiunea romana e in curs de distrugere de cand se dadea BAC-ul fara camere video.Multe mame din Romania ar trebui sa ia placuta aceea si sa-si dea cu ea in cap! De ce? Pt ca din familie incepe shpaga in invatamantul romanesc.De ce sa mai cheltuie banii pe meditatii cand le e mai simplu mamelor de elevi si eleve cu neuronii ,,fuduli,, sa dea o shpaga unde trebuie? Un exemplu…Mama unei individe – observati ca nu dau nume – care avea ore mai multe petrecute in baruri decat la cursuri i-a spus odraslei cam asa : s-a rezovat! tocmai plasase shpaga si odrasla era curioasa daca va lua BAC-ul. Bineinteles ca a luat BAC-ul cu ….9,26…a invatat bine!!! ….si apoi cu asa medie si tupeu s-a dus la facultate unde a ocupat locul altuia.Apoi,culmea ,,dreptatii”, mama respectiva se arata ingrijorata ca nu merg bine treburile in tara asta!!!!

  2. Este un text tulburator, dar ma intreb pe cati dintre oamenii scolii i-ar constientiza.
    In situatia in care se afla scoala astazi, ma indoiesc ca societatea romaneasca atat de decazuta sub multe aspecte, inclusiv acela ca si-a distrus Scoala, si ca e condusa de semianalfabeti, poate spera la o reinviere prin Scoala. Pentru asta, ar trebui sa existe niste oameni adevarati, dedicati. dar nu sunt nici pe departe destui.
    In starea in care suntem, procesul de insanatosire ar trebui sa inceapa cu societatea, si dinspre societate spre scoala. O societate sanatoasa va genera o scoala sanatoasa care, la randul ei, ar intretine sanatatea societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -