Designer de exterior – ce trebuie să știi?

0
173
SURSA FOTO: Serhii Bobyk / Shutterstock.com

Dacă simți că ești o persoană cu un simț estetic dezvoltat și ești atras de decorațiuni, de amenajări interioare sau exterioare, poate trebuie să iei în calcul să faci un curs de design, un curs care te poate ajuta să înveți să decorezi anumite spații din casa sau grădina ta, în funcție de stil, buget și preferințe.

Noțiuni de bază în decorarea unei grădini

Atunci când dorești să-ți decorezi grădina, trebuie să ții cont de câteva lucruri care sunt necesare atunci când îți dorești un spațiu frumos, aerisit și sănătos, de care să te bucuri în liniște.

În primul rând, este important să-ți decorezi grădina astfel încât să ai spațiul tău de relaxare, unde să poți sta să bei o cafea sau un ceai și unde poți citi o carte sau asculta piesele tale preferate. Apoi este nevoie să ai spațiul verde, acolo unde să fie natură 100%, să te poți bucura de flori, culori și miresme, sau să simți răcoare în zilele călduroase de vară. Și tot aici trebuie să ai zona de circulație, pe unde te poți plimba să admiri tot ce ai în grădină.

Asta înseamnă că trebuie să ai niște alei, de cele mai multe ori se folosesc diferite tipuri de pavaje pentru acestea, ca să poți circula bine, și pe marginea acestora se merge pe ideea de lămpi solare care vor lumina seara frumos în grădina ta. Zona de relaxare trebuie amenajată cu un mobilier frumos de grădină, o masă și o canapea sau fotolii. Acestea pot fi accesorizate cu perne pentru a avea confortul necesar. Poți chiar să acoperi această zonă cu ajutor unei pergole.

De ce să alegi pergole pentru grădină? 

Sistemele de tip pergole îţi permit să organizezi o zonă ideală pentru relaxare. Aceste construcții vor proteja zona de razele puternice ale soarelui, ajutând la crearea unui loc optim de creeze chiar şi în timpul zilei, când temperaturile sunt ridicate şi radiaţiile nocive.

Există diferite tipuri de pergole, sunt variante ce oferă protecţie împotriva soarelui – atât utilizatorilor, cât şi mobilierului de grădină -, însă sunt şi pergole ce oferă protecţie împotriva altor tipuri de intemperii: ploaie, vânt.

Cum să întreții spațiul verde? Ce trebuie să analizezi când alegi unelte: cositoare pe benzină și pulverizatoare?

Pentru a beneficia de confortul mult visat, e important ca zona de relaxare să fie corect îngrijită. În primul rând, zona de gazon trebuie frecvent tunsă, și poți face asta cu ajutorul unor cositoare pe benzină ușoare sau cu o mașină de tuns. Astfel de ustensile sunt flexibile, ergonomice, uşor de manevrat, de depozitat şi de întreţinut.

Pentru a-ţi uşura sarcina de îngrijire a gazonului, este recomandat să selectezi uneltele corecte, respectiv cositoarea sau maşina de tuns. Variantele pe benzină oferă autonomie ridicată şi pot fi utilizate cu succes pentru grădini şi peluze în zonele înguste.

Plantele alese pentru amenajarea grădinii tale pot fi diverse, de la plante perene la plante anuale, arbuști sau chiar pomi fructiferi sau ornamentali. Este important să-i toaletezi, să-i stropești cu substanțe nutritive și substanțe care să-i protejeze de dăunători, și poți face asta folosind un pulverizator eficient, care să cuprindă planta în întregime.

SURSA FOTO: VH-studio / Shutterstock.com

Iată câteva detalii cărora le poți acorda atenție când selectezi ustensile de grădină – cositoare şi pulverizatoare.

  • Volum  de lucru – dacă peluza este mare, mizează pe o maşină de tuns complexă, prevăzută cu numeroase accesorii şi sac pentru colectarea resturilor vegetale! O cositoare pe benzină este soluţia pentru tăierea ierbii şi a buruienilor în spaţiile înguste. Este uşor de manevrat şi are rezultate deosebite în locurile în care o maşină electrică nu este eficientă. Același aspect trebui urmărit şi când alegi pulverizatoare. Pentru volum mare de lucru se poate opta pentru pulverizatoare pe benzină, ce asigură autonomie mare. În cazul grădinilor şi al teraselor cu suprafețe reduse, pulverizatoarele cu acumulatori sunt variante ce merită analizate.
  • Buget – prețul este o altă constantă ce trebuie analizată. Cu siguranţă, echipamentele de tip cositoare pe benzină şi pulverizatoare scumpe sunt mai performante. Ele vin, de obicei, cu un număr mare de accesorii ce facilitează realizarea operaţiunilor.
  • Performanțe – puterea motorului, oferă indicaţii despre performanţele echipamentelor, atât în cazul pulverizatoarelor, cât şi al cositoarelor. Echipamentele puternice sunt mai eficiente şi ajuta la realizarea lucrărilor în timp mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here