O parte dintre românii care au fost obligaţi, după anul 2008, să contribuie la fondurile Pilonului II pot decide, începând de astăzi, să transfere aceste contribuţii la Pilonul I (pensiile de stat).
Banii strânşi în cei mai bine de 10 ani la Pilonul II (sau mai puţin, în cazul celor care au început să contribuie la pensiile private obligatorii după anul 2008), vor rămâne în fondurile private până la momentul ieşirii la pensie a contributorului. Singura condiţie pentru transferul contribuţiei de la Pillonul II la Pilonul I este ca persoana să fi contribuit mai mult de 5 ani, notează Adevărul.
Prin depunerea acestei cereri, românii îşi exprimă acordul pentru transferul celor 3,75 procente, pe care acum le virează la Pilonul II, la Pilonul I, astfel încât întreaga contribuiţie de 25% din venitul angajatului va finanţa plata pensiilor actuale.
Sustenabilitatea sistemul public de pensii (Pilonul I), bazat pe solidaritatea între generaţii şi în care actualii angajaţi plătesc pentru pensionarii de acum, este serios afectată pe termen lung, se arăta chiar în expunerea de motive a Legii 411/2004 care a introdus Pilonul II de pensii, lege adoptată în Guvernarea Năstase.- Advertisement -
Ce conţine cererea de retragere a cotizaţiilor
Pentru a cere încetarea plăţilor către Pilonul II, contribuabilul trebuie să trimită administratorului său de pensii private o cerere-cadru care conţine, pe lângă datele de identificare a participantului la Pilonul II (nume şi prenume, cod numeric personal, seria şi numărul Cărţii de identitate, data naşterii, etc) şi datele de contact (adresa de domiciliu sau reşedinţă, adresă de corespondenţă, număr de telefon). În cerere se va menţiona şi seria şi numărul actului individual de aderare, denumirea fondului de pensii administrat privat şi numele şi adresa administratorului. Alte elemente esenţiale cuprinse în cererea-cadru privesc denumirea angajatorului, cu tot cu Codul Unic de identificare, dar şi denumirea casei de pensii la care este înregistrat participantul.
Singurul motiv este „foamea de bani”a acestui guvern de incapabili…
Articolul contine o eroare majora; romanii nu au fost obligati sa contribuie la Pilonul II ci o parte din banii care mergeau oricum la Pilonul I au mers la Pilonul II unde au fost investiti si inmultiti.
Populatia este invitata sa ii doneze la Pilonul 1, ca sa poata lua si el, bietul Victor Ciordea o pensie speciala si nesimtita.
Pilonul II de pensii garantat cu aurul din buncherele Bucureștiului ar trebui investit în autostrăzi şi nu în consum sau credite spre Hidroelectrica. Autostrăzile merg cu economia înainte şi sunt plătibile în aur. Eu aş da aur la oameni în schimbul leilor din piață. Nu pentru a face un bine ci cu scopul de a ferici oamenii. Omul are drept legal să aibă o pensie mare. Dar nu el decide. Depinde fiecare om de dărnicia cu care viața a înzestrat politicianul. Azi avem aurul. Mâine avem războiul pentru aur. Dacă politicienii văd lucrurile altfel numai eu sunt de vină. Numai Familia mea. Numai dragostea pentru om. Cum mi-am împuşcat legea mi-am lovit mintea de realism. Numai aşa am evoluat.
Construcția de autostrăzi este similară cu procesele din justiție care trenează ani de zile! Propun ca cele doua domenii sa fuzioneze imediat pentru ca am intrat in zona ridicolului!
Din păcate asta este România, cu guverne incompetente, contracte date cu Dedicație, fonduri europene de milioane de euro intrate in buzunarele mafioților. Care este salvarea RONANIEI: schimbat complet tot ce înseamnă cod penal parca este făcut oentru fetițe prinse la bara și înlocuite cu pedepse aspre la Ocna așa cum este in Orientul Mijlociu. Procedat cum a făcut printul Moștenitor al Arabiei Saudite cu cei care s-au îmbogățit enorm și au furat din Regat.
Altfel România și nepoții nepoților nostrii nu vor avea nicio șansa in aceasta țara profund de corupta!
Romani , treziți-va și numai dormiți pe voi!!!!