marți, februarie 27, 2024
AcasăPariuri sportiveCum evaluezi forma jucătorului pentru a plasa pronosticuri corecte la pariuri sportive...

Cum evaluezi forma jucătorului pentru a plasa pronosticuri corecte la pariuri sportive pe fotbal

-

Fotbalul, sportul aflat mereu în centrul atenției, cu un număr estimat de fani între 3,5 și 5 miliarde pe planetă, este principala disciplină sportivă pe tabloul agențiilor de pariuri sportive. De altfel, în jur de 56%-60% dintre pariori plasează pariuri pe acest sport și își doresc să aibă parte de cele mai bune ponturi fotbal pentru a plasa pariuri cu un nivel cât mai ridicat de acuratețe.

Pentru a reuși acest lucru, se impune analiza aprofundată atât a echipei, cât și a jucătorilor la nivel individual. Forma curentă a jucătorilor poate influența radical jocul colectiv, ceea ce poate conduce la pronosticuri inexacte pentru pariori.

În cele ce urmează, vom analiza aspectele legate de forma jucătorului de fotbal, a cărei cunoaștere îi va ajuta pe pariorii sportivi să plaseze predicții cât mai corecte pentru rezultatele meciurilor selectate pe biletele de la pariurile sportive.

Cât de importantă este evaluarea individuală a jucătorilor pentru realizarea de predicții corecte la pariurile pe fotbal?

Chiar dacă jocul de fotbal este colectiv, forma individuală a jucătorilor este un element esențial în dinamica jocului. De obicei, pariorii au în vedere aspectele generale legate de un meci de fotbal, precum:

- Advertisement -
  • analiza formei echipelor;
  • rezultatele anterioare ale meciurilor în care au fost implicate în mod direct cele două echipe, precum și rezultatele din ultimele etape;
  • aportul publicului și al suporterilor în funcție de terenul pe care se joacă meciul (acasă sau în deplasare);
  • analiza jucătorilor exponențiali ai echipei;
  • cotele alocate de operatorii de pariuri meciului.

Evaluarea individuală, jucător cu jucător, pe fiecare post, pentru ambele echipe, ne permite să obținem informații valoroase, pe care le vom folosi la plasarea unor pronosticuri cât mai corecte.

Se poate spune că ponderea evaluării formei jucătorilor ajută la creșterea nivelului de acuratețe a pronosticurilor cu 55%.

Care sunt caracteristicile care trebuie luate în considerare la evaluarea formei unui jucător de fotbal?

Atunci când ne propunem să evaluăm jucătorii unei echipe de fotbal, trebuie să ținem cont de următoarele abilități:

- Advertisement -
  • tehnice –aptitudinile de dribling, finalizare, recuperare minge la sol și în aer, jocul aerian și de pase;
  • tactice – abilitatea de a oferi pase utile, capacitatea de deplasare cu și fără minge, demarcarea, poziționarea și capacitatea de apărare și contraatac, forța de pătrundere, jocul creativ și modul în care jucătorul realizează tranziția pozitivă și pe cea negativă;
  • fizice – rezistența, viteza și forța;
  • psihice – comunicare, atitudine, dorința de a se antrena și capacitatea de lider.

În ceea ce privește categoriile de jucători, evaluarea trebuie să se concentreze asupra caracteristicilor definitorii ale postului pe care aceștia evoluează. De exemplu, pentru portar, procentajul de mingi salvate se poate dovedi esențial în obținerea unor predicții corecte de către parior.

Atacanții, asemenea portarului, sunt importanți în realizarea unor pronosticuri cu un nivel ridicat de acuratețe. În cazul lor trebuie evaluat procentajul șuturilor expediate pe poartă și numărul de goluri marcate din aceste șuturi.

Mijlocașii trebuie evaluați din punct de vedere al rolului în cadrul echipei. De exemplu, mijlocașii ofensivi trebuie analizați în ceea ce privește capacitatea de recepționare pase și nivelul de pase reușite. Controlul asupra mingii și abilitățile de a oferi pase utile jucătorilor din atac influențează rata de reușită a pronosticurilor la pariurile sportive.

Jucătorii defensivi necesită o evaluare legată de eficiența deposedărilor, a procentajului de dueluri aeriene câștigate și a presiunii exercitate asupra jucătorilor de atac adverși. Pentru a obține date utile în procesul de evaluare, trebuie ținut cont de perioada de timp petrecută de jucători pe terenul de joc.

Cum influențează perioada de timp jucată evaluarea jucătorului de fotbal?

Cu cât este mai mare intervalul de timp petrecut de jucător pe terenul de joc, cu atât mai precise pot fi rezultatele evaluării. Se acceptă, în general, ca jucătorii să joace în peste 40% din meciuri pentru a beneficia de un procentaj mai bun la evaluare.

Cu toate acestea, dacă un jucător a jucat foarte multe minute, iar ritmul de desfășurare a meciurilor este din 3 în 3 zile, acest aspect îi poate influența nivelul de rezistență. Desigur, jucătorii de top nu vor avea probleme legate de rezistența fizică, iar acest lucru se va observa din celelalte date colectate.

Evaluarea individuală a jucătorilor îl ajută pe parior să-și îmbunătățească precizia pronosticurilor, dar nu garantează succesul pariurilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -