Cum alegi cele mai bune glisiere pentru sertar?

0
35

Ai câteva sertare care scârțâie de fiecare dată când le deschizi? Ți s-au blocat vreodată dosarele importante în sertare? Dacă da, atunci acest articol este pentru tine! Este timpul să-ți înlocuiești glisierele sertarelor.

Sertarele au devenit o parte importantă a amenajărilor moderne. A avea o feronerie mobila de calitate, glisiere pentru sertar în special, te ajută să folosești la maximum spațiul disponibil și să-ți organizezi lucrurile esențiale în cel mai eficient mod.

Dacă ești pe cale să schimbi glisierele pentru sertare, este posibil să-ți pui întrebări precum: de ce dimensiuni am nevoie și cum le aleg. Așadar, cum se aleg glisierele pentru sertare?

Bineînțeles, dimensiunea glisierelor pentru sertare este un aspect important, la fel ca și în cazul unor accesorii mobila bucatarie. În acest articol, îți vom explica ce trebuie să ai în vedere pentru alegerea glisierelor perfecte.

Cum aleg glisierele pentru sertare?

Pentru a selecta glisierele de sertare potrivite, trebuie să știi cum să determini dimensiunea corectă a acestora pentru sertarele tale, dar și tipurile și modelele pentru care dorești să optezi.

De ce dimensiune de glisiere pentru sertare am nevoie?

Pentru a afla dimensiunea corectă a glisierei, trebuie să scoți sertarul din dulap. După aceea, trebuie să măsori cu mare atenție adâncimea și lățimea dulapului, cât și ale sertarului în sine. Pe baza acestor măsurători, va trebui să determini care este spațiul disponibil dintre sertar și pereții dulapului, pentru a putea selecta glisiera potrivită.

Tipuri de glisiere pentru sertare

Există mai multe tipuri de glisiere pentru sertare disponibile pe piață. Selectarea sistemului potrivit se face în funcție de măsurătorile sertarului și a dulapului.

În funcție de poziționarea acestora, vei putea opta pentru modelele de mai jos.

* Glisiere cu laterale metalice

Acest tip de glisieră este montat pe ambele părți ale sertarului și necesită un spațiu liber de ⅛ inch pe ambele părți. Dacă spațiul liber disponibil este mai mic, optează pentru varietățile cu montaj inferior sau cu montaj central!

* Glisiere de sertar montate sub sertar

Acest model este potrivit sertarelor cu o înălțime mai mică, deoarece montarea glisierei sub acesta va necesita mai mult spațiu.

* Glisiere pentru sertare montate în centru

Acest tip de glisieră de sertar nu vine în perechi, spre deosebire de varietățile menționate mai sus. Aceasta este plasată central, sub sertar și nu necesită un spațiu liber în lateralul sertarului. Este ideală pentru sertarele mai mici.

Glisiera este o piesă esențială în montarea oricărui corp de mobilă cu sertare, iar alegerea unui model potrivit poate face diferența în termeni de stabilitate, durabilitate și ușurință în utilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here