Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, marţi, cererea de pensionare depusă de fosta şefă a DIICOT, Elena Giorgiana Hosu. Aceasta are 48 de ani și 9 luni (va împlini 49 de ani pe 11 septembrie).
„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unanimitate)”, se arată în comunicatul CSM.
Giorgiana Hosu va avea, evident, o pensie specială, de peste 12.000 de lei pe lună, chiar dacă a lucrat doar 26 de ani.
A fost adjuncta Alinei Bica
Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, la numai 7 luni de la numire, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani închisoare cu suspendare în dosarul „Carpatica Asig”. Acesta a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
Giorgiana Hosu a mai condus DIICOT de două ori, însă cu statut de interimar:
- în intervalul noiembrie 2014 – aprilie 2015 (după demisia Alinei Bica, care fusese trimisă în judecată într-un dosar ANRP);
- în octombrie 2019 (după demisia lui Felix Bănilă, plecat după criticile privind modul în care se desfăşura ancheta în cazul răpirilor și al crimelor de la Caracal).
Giorgiana Hosu a ocupat și funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, tot în două mandate:
- 2013-2014, perioadă în care instituţia era condusă de Alina Bica (actuala condamnată fugară);
- 2019-2020, sub Felix Bănilă.
Giorgiana Hosu a absolvit Facultatea de Drept în 1995.
Timp de trei ani (1995-1998) a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
În 1998 a „urcat” la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).
În 2004 a devenit procuror la DIICOT.
Din 2007 până în 2012 a fost procuror-şef al Biroului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare în cadrul DIICOT.
PORCĂRIA asta… NU MAI POATE CONTINUA!!!
De ce mama-dracului nu se pensionează de laaaa… „douăj”-de-ani…, sau, și mai bine, de pe laaa… cinci anișori…, vorb’aiaaa…: măcar să știm o treabă…, nuuuuu?!!!
Păi un magistrat mituit în halul ăsta de gașca de bandiți PSD-PCR, va lupta vreodată contra lor ? La fel e in toate „instituțiile de forță” … Pur și simplu ne luptăm cu morile de vânt, cancerul bolșevic e generalizat !
Pai nu au eliminat useristii pensiile speciale? Parca asa se laudau.
Stelian Ion, Ministrul Justitiei e foarte preocupat de cartelele pre-pay. Se crede ministrul telefoniei. Iar justitia… sa ramina pe mina mafiotilor. Stelian Ion se poate lua de mina cu ministrul de interne si sa sara amindoi in prapastie. Repede. Pina nu ajunge Romania in prapastie.
Clasica șmecherie bolșevică ! Cu un USR-ist nu se face primăvară ! Culmea e ca tot bolșevicii care pun talpă reclamă că nu s-a făcut ! Sunteti prea multi si prea șmecheri, tovarăși !
Apropo tovarășe, vezi că gramatica limbii române s-a mai schimbat de când ai terminat matale Ștefan Gheorghiu !
Ăsta, care se semnează „Vlaicu”, NU știe că… Ministerul-Muncii este cel care se ocupă cu pensiile și nici că ministru al Muncii este o… P.N.L.-istă, pe nume Raluca Turcan?????????!
De asemenea, ăsta nici acum nu a aflat că „liberalul” Rareș Bogdan… BĂTEA-CÂMPII, în campania-electorală din toamna anului trecut, promițând solemn că P.N.L. desființează pensiile-speciale în… 30 de zile de la anunțarea rezultatului electoral!!!