sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLumeaChina transferă arme aproape de Taiwan, ca s-o "întâmpine" pe Nancy Pelosi....

China transferă arme aproape de Taiwan, ca s-o „întâmpine” pe Nancy Pelosi. Presa comunistă a cerut doborârea avionului american! Rușii au „executat-o” deja… pe internet

-

Cresc tensiunile dintre China și SUA, după ce Beijingul a transferat arme către cea mai apropiată provincie a sa de insula Taiwan. De cealaltă parte, conducerea de la Taipei a decis să desfășoare sisteme de apărare antiaeriană și să ridice de la sol avioanele de luptă.

Scenariul de război al comuniștilor chinezi pare similar cu cel conceput de teroristul Vladimir Putin în Ucraina.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, un avion în care se afla Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, a decolat spre Taiwan de la baza Andrews Air Force. Zborul înaltului oficial american a fost urmărit în direct de peste 56.000 de oameni, având în vedere amenințările venite din partea comuniștilor chinezi.

Aceștia au declarat că sosirea unui reprezentant al SUA în Taiwan ar putea avea consecințe. Conform informațiilor obținute de site-ul ucrainean Obozrevatel.com, o parte a presei locale din China a militat pentru doborârea aeronavei americane imediat ce se va apropia de insulă. Drept urmare, avionul care o transporta pe Pelosi “a fost escortat de mai multe aparate de zbor de luptă lansate de pe portavionul «Ronald Reagan»”.

- Advertisement -

“Artileria de la Beijing și sistemele de rachete cu lansare multiplă trag către Taiwan, potrivit unor rapoarte neconfirmate. Unele obuze au căzut pe coasta insulei”

Ziaristii.com vă prezintă principalele informații furnizate de cel mai popular ziar din Ucraina, Obozrevatel.com, cu referire la desfășurarea de forțe din Taiwan.

  • “Concomitent, în strâmtoarea Taiwan au început exercițiile militare anunțate de China cu o zi înainte. Artileria de la Beijing și sistemele de rachete cu lansare multiplă trag către Taiwan, potrivit unor rapoarte neconfirmate. Unele obuze au căzut pe coasta insulei.”
  • “Ca răspuns, Taiwanul a desfășurat sisteme de apărare antiaeriană pe unul dintre aeroporturile civile ale țării și a trimis spre cer avioane de luptă. Până acum, totul arată ca un joc de-a arătatul mușchilor.”
  • “Wikipedia – varianta în limba rusă – a «îngropat»-o la un moment dat pe Nancy Pelosi, indicând data de 31 iulie ca fiind «moartea» ei. După câteva minute, informația a fost ștearsă.”
  • “Până la urmă, avionul în care se afla oficialul american a aterizat cu succes tocmai pe Aeroportul Internațional Honolulu din Insulele Hawaii, în jurul orei 16.00. Pot exista două motive: schimbarea planurilor SUA pe fondul escaladării tensiunilor sau alimentarea aeronavei cu combustibil.”

“Liderul SUA a spus că intenționează să apere Taiwanul, dacă este cazul, prin mijloace militare”

  • “În curând, urmărirea avionului lui Nancy Pelosi pe site-ul Flightradar24 a devenit imposibilă. Se observă că angajații resursei de monitorizare au decis să limiteze vizualizarea locației.”
  • “Totodată, liderul Statelor Unite (Joe Biden – n. red.), potrivit jurnaliștilor, a spus că intenționează să apere Taiwanul, dacă este cazul, prin mijloace militare.”
  • “China implementează între timp sisteme de apărare antiaeriană în provincia Fujian, vecină a Taiwanului. Acesta este sistemul de apărare HQ-22 al Armatei Populare de Eliberare din China, fiind conceput pentru a distruge avioane, elicoptere, drone medii și grele, rachete de croazieră și alte ținte aerodinamice.”
  • “De asemenea, în timpul exercițiilor chineze au fost utilizate elicopterele de luptă Harbin Z-19 ale Brigăzii de Aviație a Armatei 72 din Zona de Comandă de Luptă din Est.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării! „Este colosal! Sunt împotmoliți și obosiți. Ucraina va lansa contraatacul înainte de căderea iernii”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* România a ratat prima tranșă de 2,6 miliarde euro din PNRR, care trebuia să intre la sfârșitul lunii iulie. Guvernul PSD-PNL n-a fost în stare să respecte angajamentele față de UE

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Pusă șefă la Cazane, cu salariu de 11.000 de euro pe lună, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu tocmai și-a luat penthouse de 260 de metri pătrați, cu 4 terase, într-un bloc din Băneasa

* Sub Iohannis, Tel Drum-ul moșit de Dragnea continuă să primească super-contracte de zeci de milioane de euro cu statul

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* VIDEO. Mesajul mult așteptat al lui George Buhnici: „Iertați-mă, doamnelor! Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier, fără pic de minte-n cap” / „O pauză de rațiune” / „Grobianism și lipsă de politețe” / „Dintr-o inconștiență, mi-am expus familia la un val național de oprobriu”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -